Ντουκουρέ: Ξέρει ο Πάρντιου, γιατί στηρίζει τον Ιβοριανό μαχητή… (vid)

Ο προπονητής του Άρη, Άλαν Πάρντιου, διόλου τυχαία επιμένει στην παραμονή του Σεΐκ Ντουκουρέ στην ομάδα και προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάστασή του με τον δέοντα τρόπο

Είναι αλήθεια ότι ο Σεΐκ Ντουκουρέ αντιμετωπίζει δύσκολο πρόβλημα χρόνιων ενοχλήσεων στα πόδια του. Για την ακρίβεια, και στα δυο του γόνατα, όπως και στον αχίλλειο τένοντα. Αν δεν αντιμετώπιζε τέτοιου είδους θέματα, με την ποιότητα που διαθέτει ως παίκτης, ίσως να μην ήταν τώρα στην Ελλάδα, αλλά σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Άλαν Πάρντιου το γνωρίζει αυτό. Και δεν μένει εκεί. Αντιθέτως, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του να τον κρατήσει στον Άρη και τον στηρίζει. Τόσο ηθικά, όσο και ουσιαστικά. Για παράδειγμα, δεν ήταν τυχαίο ότι ο Άγγλος προπονητής των “κίτρινων”, μόλις πήρε το πράσινο φως από τον γιατρό της ομάδας, Νίκο Ξυλούρη, χρησιμοποίησε τον Ντουκουρέ για ένα εικοσάλεπτο στον πρόσφατο φιλικό αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα. Ήταν η πρώτη φορά που το έκανε από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, διότι δεν τον είχε διαθέσιμο σε κάποιο προηγούμενο παιχνίδι. Τον έχασε πριν την πρώτη γι’ αυτόν αναμέτρηση, που ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Επίσης, διόλου τυχαία ο Πάρντιου δήλωσε μετά την αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς, ότι… “το πιο σημαντικό κέρδος από αυτό το παιχνίδι είναι η επιστροφή του Ντουκουρέ, ο οποίος αγωνίστηκε μετά από πολύ πολύ καιρό και ήταν θετικός”. Η ηθική συμπαράσταση του προπονητή προς τον παίκτη, που λέγαμε.

Ο Σεΐκ Ντουκουρέ είχε άσχημους τραυματισμούς στην καριέρα του, στο παρελθόν. Τραυματισμούς, από τους οποίους δεν έχει επανέλθει πλήρως. Οι ενοχλήσεις είναι μόνιμες και ο Πάρντιου το γνωρίζει αυτό. Σε πρόσφατη τοποθέτησή του επί του θέματος, πριν τον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα, τόνισε: “Έχει πολλά προβλήματα. Δεν θα γίνει καλύτερα. Δεν γίνεται χειρουργικά. Πρέπει να παίζει με πόνο. Τον θαυμάζω για αυτό… Δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Η πλευρά του σωστού επαγγελματία που παίζει απέναντι στον πόνο. Προσπαθώ να τον ενθαρρύνω. Ο πόνος μειώθηκε και τον συνηθίζει”.

Το ερώτημα, βεβαίως, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι, αν κερδίζει η ομάδα. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Ντουκουρέ με την απόδοσή του στα είκοσι και κάτι λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στους Ισραηλινούς. Έβαλε μια τάξη στο κέντρο, είχε διάθεση, ενώ με το υπέροχο σε εκτέλεση γκολ που πέτυχε, αυτή την άπιαστη λόμπα, άνοιξε το δρόμο για να ισοφαρίσει τελικώς ο Άρης.

Πόσο το χάρηκε που επέστρεψε, έπειτα από 84 ολόκληρες ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα του, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Ήταν ένα δύσκολο δίμηνο. Πολύ περίπλοκο. Δούλεψα, όμως, σκληρά για να επανέλθω. Σήμερα μπόρεσα να παίξω. Τα κατάφερα. Χάρηκα για το γκολ μου, αλλά και ότι εγώ, αλλά και η ομάδα καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στο παιχνίδι. Μέσα από αυτά τα ματς βρίσκω ρυθμό”.

Για να επιστρέψουμε στον Πάρντιου και στις σκέψεις που κάνει για τον Ντουκουρέ, παραπέμπουμε σε άλλη δήλωσή του επίσης πριν τον αγώνα με τη Μακάμπι. Ερωτώμενος σχετικά, απάντησε: “Όταν έβλεπα την ομάδα, πριν αναλάβω, έβλεπα έναν σημαντικό παίκτη… Θα τον διαχειριστώ αναλόγως. Έχω επίσης τον Νταμπό, τον Ετέμπο, τον παίκτη που θα έρθει… Ακόμα και τον Ματέο. Τα πηγαίνει πολύ καλά ως 8άρι. Οπότε μπορώ να είμαι ευέλικτος με τον Ντουκουρέ”.

Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι ο Άγγλος προπονητής προορίζει τον Ντουκουρέ ως μια ποιοτική εναλλακτική λύση. Για συμμετοχές διάρκειας είκοσι ή και παραπάνω λεπτών στα επίσημα παιχνίδια. Αυτό, κατά βάση, έχει στο νου. Ξέρει ότι αρκεί ο χρόνος αυτός για τον παίκτη-μαχητή από την Ακτή Ελεφαντοστού να αλλάξει ένα παιχνίδι. Να γίνει για τον Άρη, αυτό που λένε οι προπονητές, ένας game changer. Διότι, πολύ απλά, το έχει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.