Άρης Λεμεσού-ΠΑΟΚ 1-4: “Αντίο” στην Κύπρο με τεσσάρα! (hls)

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά τη Μεγαλόνησο με νίκη και στο τρίτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι του στο διάστημα της παραμονής του για προετοιμασία εκεί, εν όψει της επανέναρξης των επίσημων υποχρεώσεων

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο ΠΑΟΚ σήμερα (5/12) τον κύκλο των φιλικών αγώνων, που έδωσε στο διάστημα της εννιαήμερης παραμονής του στην Κύπρο, στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της χειμερινής προετοιμασίας του, εν όψει της επανέναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Ο “Δικέφαλος” νίκησε στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” της Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, μετά την ισραηλινή Ασντόντ (28/11) και την ΑΕ Λεμεσού (1/12). Μάλιστα, και αυτή η νίκη ήταν με εμφατικό σκορ, 1-4!

Η γενική εικόνα των “ασπρόμαυρων” ήταν ικανοποιητική, απέναντι σε μια ομάδα με πολλές αλλαγές στη βασική της σύνθεση, μιας και είχε χθες (4/12) παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση. Αυτό που έχει σημασία, όμως, για τον ΠΑΟΚ είναι ότι οι παίκτες του έδειξαν σοβαρότητα και προσήλωση στο δικό τους έργο, που ήταν να βρούνε και πάλι τα πατήματά τους και τον αγωνιστικό τους ρυθμό εν όψει των αγώνων που έχουν μπροστά, με πρώτο αυτόν κόντρα στην Καλαμάτα (14/12) για το Κύπελλο Ελλάδας.

Έδωσε χρόνο ο Λουτσέσκου

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου φρόντισε στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Κύπρο να δώσει χρόνο συμμετοχής στους περισσότερους παίκτες του. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα, με αλλαγές, μάλιστα, ενδιάμεσα, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να αγωνιστούν.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε στο τέρμα ο Κοτάρσκι και στην άμυνα οι Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Φιλίπε Σοάρες, Αουγκούστο και Μουργκ, με τον τελευταίο σε ρόλο επιτελικού. Δεξιά στην πτέρυγα ήταν ο Αντρέ Ρικάρντο και αριστερά ο Κωνσταντέλιας. Στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι ο Κοτάρσκι στην εστία, όμως, στην πορεία τη θέση του πήρε ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς. Και ο Σάστρε παρέμεινε στην ενδεκάδα, μέχρι που τον αντικατέστησε ο Σελιμάι. Από το 46ο την ενδεκάδα πλαισίωναν οι Βιεϊρίνια, Κάργας και Κουλιεράκης στην αμυντική γραμμή, οι Σβαμπ (αυτός είχε περάσει από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου ως αλλαγή) και Ντάντας στη μεσαία γραμμή ως αμυντικοί μέσοι, οι Ελ Καντουρί, Νάρεϊ και Κουαλιάτα στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μπράντον στην κορυφή.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αισθάνθηκε βαρύ το πόδι του και άφησε τη θέση του στο γήπεδο στον Σβαμπ. Ο Βραζιλιάνος έγινε αλλαγή για να μην ρισκάρει το τεχνικό επιτελείο κάποιον σοβαρό τραυματισμό και όχι επειδή η κατάστασή του ενέπνεε μεγάλη ανησυχία. Εννοείται ότι τελεί υπό παρακολούθηση από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, για να διαπιστωθεί η εξέλιξη της ενόχλησης που ένιωσε.

Τέσσερις σκόρερς

Αξιοσημείωτο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στην αναμέτρηση με τον Άρη Λεμεσού είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερς. Ο πρώτος ήταν ο Αουγκούστο, πριν γίνει αλλαγή. Συγκεκριμένα, στο 32ο ο Κωνσταντέλιας σούταρε, απέκρουσε ο Σωφρονίου και στην εξέλιξη της φάσης ο Μουργκ βρήκε τον Αουγκούστο, για να σουτάρει αυτός και να ανοίξει το σκορ (0-1).

Τα άλλα τρία γκολ του “Δικέφαλου” σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58ο ο Νάρεϊ έδωσε ασίστ στον Μπράντον Τόμας κι αυτός έκανε το 0-2. Στο 64ο, ο Σβαμπ χρίστηκε σκόρερ, με τακουνάκι από κοντά, έπειτα από συρτή σέντρα του Κουαλιάτα. Στο 76ο ο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που έβγαλε με πάσα τον Νάρεϊ φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός πέρασε την μπάλα από αυτόν και σκόραρε, για να κάνει το 0-4.

Το γκολ στην άμυνά του δεν το απέφυγε ο ΠΑΟΚ, πάντως, καθώς στο 88ο ο Στεπίνσκι πήρε κεφαλιά στην μεγάλη περιοχή των “ασπρόμαυρων” κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Φάση, που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον Ρασβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, στην ανάλυση του αγώνα προς τους παίκτες της ομάδας.

Άρης Λεμεσού: Σωφρονίου (Γιέντεν 46’), Γιάγκο, Πηλέας, Μεντιούπ, Ντελμίρο, Στρούσκι, Γιαμπλόνκσι, Τζάβε, Μαγιαμπέλα, Στεπίνσκι, Γκομίς
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι (Ζίβκο Ζίβκοβιτς 61’), Σάστρε (Σελιμάι 66’), Ίνγκασον (Κάργας 46’), Νάσμπεργκ (Κουλιεράκης 46’), Ράφα Σοάρες (Βιεϊρίνια 46’), Φιλίπε Σοάρες (Ντάντας 46’), Ντόουγκλας Αουγκούστο (Σβαμπ 40’), Μουργκ (Ελ Καντουρί 46’), Ρικάρντο (Κουαλιάτα 46’), Κωνσταντέλιας (Νάρεϊ 46’), Ολιβέιρα (Τόμας 46’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.