ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα και οι παίκτες που… αναγέννησε (vids)

Η περυσινή πορεία της ΑΕΚ ήταν εφιαλτική με αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να μην προσφέρουν τα αναμενόμενα στην Ένωση.

Η εικόνα της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση από αυτήν που μας είχε συνηθίσει η Ένωση τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά την περυσινή σεζόν, οι “κιτρινόμαυροι” έμειναν εκτός Ευρώπης και ολοκλήρωσαν μια πλήρως αποτυχημένη πορεία.

Μια πορεία που είχε μόνο… θύματα, καθώς κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διασωθεί από το “κιτρινόμαυρο ναυάγιο”. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς φέτος η επιστροφή της ομάδας στην Νέα Φιλαδέλφεια σε συνδυασμό με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα και το νέο αγωνιστικό προφίλ μέσα στις τέσσερις γραμμές έχουν “αναγεννήσει” αρκετούς παίκτες.

Λιβάι Γκαρσία

Πρώτος και καλύτερος ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν και στο 3-5-2 του Αλμέιδα μπορεί να μην είχε θέση, όμως όταν το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 πήγε στην κορυφή της επίθεσης με αποτέλεσμα να προσφέρει και περισσότερα στην Ένωση. Ήδη, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχει καταφέρει να γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 7 γκολ στα 1020 λεπτά που έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ του, αλλά η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο πιέζοντας τους αντιπάλους και κλέβοντας αρκετές μπάλες.

Ντάμιαν Σιμάνσκι

Η ΑΕΚ φέτος ενισχύθηκε με έναν παίκτη από την Primera Division για την θέση του “6”, με τον Γενς Γιόνσον να έρχεται για να κουμαντάρει τη μεσαία γραμμή της Ένωσης. Ο Δανός όμως έπεσε πάνω στον αλάνθαστο Ντάμιαν Σιμάνσκι, ο οποίος με τον Αλμέιδα βρήκε τη θέση του, αλλά και τον καλό του εαυτό. Ο Πολωνός με αδιάκοπο τρέξιμο και πολλά κλεψίματα ανάγκασε τον Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Εθνικής Πολωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Σιμάνσκι κάνει την καλύτερη σεζόν του στην Ένωση αφήνοντας υποσχέσεις για μια ακόμα καλύτερη πορεία στη φετινή σεζόν.

Μιλάντ Μοχαμαντί

Ο Μιλάντ Μοχαμαντί αποτέλεσε πέρυσι μια από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ, με τον Ιρανό να έρχεται για να δώσει λύση στην αριστερή πλευρά της άμυνας που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την Ένωση τα τελευταία χρόνια. Ο διεθνής μπακ είχε καλή εκκίνηση, όμως στην πορεία χάθηκε στη μετριότητα που έβγαλε όλη η ομάδα με αποτέλεσμα να βγουν συμπεράσματα που ενδεχομένως να μην συνάδουν με την αγωνιστική του αξία. Όπως και να ‘χει, ο ερχομός του Ματίας Αλμέιδα βελτίωσε και τον ίδιο αγωνιστικά. Ο Ιρανός πατάει καλύτερα στο γήπεδο πλέον, έχει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και βοηθάει τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά την ΑΕΚ.

Λάζαρος Ρότα

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ ήρθε για να “καπαρώσει” τη θέση του δεξιού μπακ στην ΑΕΚ, όμως ο Γάλλος έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Λάζαρο Ρότα. Ο διεθνής δεξιός μπακ που επίσης ήρθε στην Ένωση τον περασμένο Σεπτέμβριο ως ελεύθερος και… αναπληρωματικός έχει παρουσιάσει ραγδαία βελτίωση με αποτέλεσμα να μην βγαίνει από την ενδεκάδα της ομάδας του. Ο Ρότα με πολλά τρεξίματα σε κάθε ματς και συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ έχει γίνει ένας σημαντικός παίκτης για το πλάνο του Αλμέιδα, ο οποίος τον εμπιστεύεται πλήρως αφήνοντας στον πάγκο τον Παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Γαλλία, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.