Βόλος – Λεβαδειακός 2-1: Νίκη με ανατροπή και δεύτερη θέση (hls)

Πολύ σημαντική νίκη για τον Βόλο με 2-1 επί του Λεβαδειακού. Οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να... γυρίσουν το παιχνίδι και να βρεθούν έστω και πρσωρινά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Ο Βόλος συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του επί του Λεβαδειακού με 2-1 και πλέον πέρασε (με αγώνα περισσότερο) στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 52΄ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μουτίνιο, αλλά οι Βολιώτες με τα δύο γκολ των Τσοκάνη (62΄) και Ντέλετιτς (67΄) έφεραν τα πάνω – κάτω και έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας την κατάκτηση μιας ακόμη νίκης για την ομάδα τους

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) παρέταξαν οι Κώστας Μπράτσος και Γιάσμινκο Βέλιτς τις ομάδες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή των γηπεδούχων βρέθηκε για πρώτη φορά ο Νοκέρτ, ενώ εκτός έμεινε ο Μπατόκιο.
Ο Κλέϊμαν υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά την εστία της ομάδας του, έχοντας στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Άλχο, αριστερά τον Λούνα και σε ρόλο στόπερ τους Σιελή και Εσκοβάλ. Οι Μπαριέντος και Τσοκάνης ανέλαβαν την κάλυψη των δύο θέσεων σε ρόλο ανασταλτικών χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μεθκίδα. Ο Φερνάντες κάλυψε την δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, στα αριστερά αγωνίστηκε ο Ντέλετιτς και ο Οζέγκοβιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος των γηπεδούχων.

Οι Βοιωτοί που παρατάχθηκαν χωρίς τους Συμελίδη, Ντεντάκη, Βήχο, Ρεγκίς, Σακό, Ντουκαρά, Πέτρε, και Μπελμόντ
είχαν κάτω από τα δοκάρια τους τον Μάρκοβιτς. Οι Λιάγκας και Βινίσιους συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα δεξιά έπαιξε ο Τσάπρας και αριστερά ο Παναγιώτου.
Οι Μεχίας και Νίκας επιλέχθηκαν να αγωνιστούν μπροστά από την αμυντική τετράδα, στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής ο Τορό, αριστερά ο Βράκας, ανάμεσα τους ο Μουτίνιο και αιχμή του δόρατος των φιλοξενούμενων ο Δούμτσιος.

Το πρώτο ημίχρονο

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι φλύαροι ψάχνοντας τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα με συνέπεια κάθε φορά που έφτανε η μπάλα στα πόδια του να την χάνει από τις πολύ καλές καλύψεις των Λιάγκα και Βινίσιους.
Πολύ πιο απειλητικοί ήταν οι Βοιωτοί που με γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά και έχοντας πολύ καλά στημένα, έφτασαν κοτνά στο γκολ.
Οι τρεις πιο χαρακτηριστικές φάσεις του αγώνα σε αυτό το διάστημα ήταν εκείνη του 4ου λεπτού όπου Μουτίνιο σούταρε με καλές προϋποθέσεις αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, εκείνη του 25΄ όταν ο Τορό έστειλε την μπάλα επάνω στον Κλέϊμαν (μετά το κόρνερ του Μουτίνιο και την κεφαλιά του Βινίσιους), αλλά και στο 31΄όταν ο Λιάγκας με κεφαλιά ανάγκασε τον Ισραηλινό τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.
Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της ομάδας του Μπράτσου στα αντίπαλα καρέ, καταγράφηκε στο 38΄ όταν μετά από καταπληκτική συνεργασία των Φερνάντες – Οτζέγκοβιτς και σουτ του τελευταίου, η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 42΄ ήταν η δεύτερη επικίνδυνη επίσκεψη των παικτών του Λεβαδειακού στα καρέ του Μάρκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού σε ετοιμότητα απομάκρυνε σε κόρνερ από το διαγώνιο σουτ του Μεθκίδα.
Λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο Λεβαδειακός απείλησε και πάλι με τον Δούμτσιο, όμως για μία ακόμη φορά, ο Κλέιμαν τον σταμάτησε στέλνοντας την μπάλα εκτός γηπέδου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με μία αλλαγή μπήκαν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Γέλιτς αποφάσισε να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή βάζοντας στον αγώνα τον Μπαχανάκ (κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας), αντί του Βρακά.

Παρ΄ όλα αυτά στο 49΄ λίγο έλλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ ο Λεβαδειακός, καθώς από την σέντρα του Άλχο, ο Τσάμπρας έδιωξε προς τα πίσω η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε κόρνερ.

Στο 52΄ ο Λεβαδειακός κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, ο Μουτίνιο ανέλαβε να το εκτελέσει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Βόλος επιχείρησε να απαντήσει στο 60΄ με εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες (άουτ), αλλά στο 62΄ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά την διπλή προσπάθεια και εκτέλεση του Τσοκάνη.

Στο 67΄ ήρθαν τα πάνω – κάτω, όταν ο Ντέλετιτς με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στη συνέχεια ο ρυθός του αγώνα “πάγωσε” με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και κλείνοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τους διαδρόμους στα καρέ του Κλέϊμαν κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά.

Στο 86΄ ο Λεβαδειακός έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά o Τσιριγώτης έστειλε την μπάλα στο σώμα του Εσκοβάλ

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα (69΄ Νοκέρ), Φερνάντες, Ντέλετιτς (83΄ Ματίγια), Οζέγκοβιτς (75΄ Κούτσιας)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Παναγιώτου (73΄Λούα Λούα), Λιάγκας, Μεχία, Μουτίνιο, Νίκας, Βρακάς (46΄ Μπαχανάκ), Τορό (74΄ Χάμοντ), Δούμτσιος (61΄ Τσιριγώτης)

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Κων. Νικολαϊδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
4ος: Μαλούτας
VAR: Καραντώνης
AVAR: Πετρόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.