ΕΠΣ Φθιώτιδας: Έκπτωτη κηρύχθηκε η διοίκηση, έντονη αντίδραση της ΕΠΟ

Ακόμη ένα επεισόδιο στη διαμάχη της ΕΠΟ με την Πολιτεία σημειώθηκε σήμερα (3/10), αυτή τη φορά με αφορμή διαπιστωτική πράξη της ΓΓΑ, βάσει της οποίας κηρύχθηκε έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από καταγγελία του υποψήφιου για την προεδρία της Ένωσης, Κώστα Σακελλάρη, καθώς διαπιστώθηκε ότι στις αρχαιρεσίες του Μαΐου 2021 συμμετείχε σωματείο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που συντάχθηκε στο πλευρό της διοίκησης της ΕΠΣ Φθιώτιδας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.

«Οι διαπιστωτικές πράξεις είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα, αφού η έκπτωση εκλεγμένης διοίκησης σωματείου προϋποθέτει απόφαση Δικαστηρίου, όχι Διοικητική Πράξη. Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, μαζί με την διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, για την αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης. Διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, δεν νοούνται σε ένα σύγχρονο κράτος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.