Αυστρία-Κροατία 1-3: Κωδικός … “Λιβάγια” και πρωτιά για την παρέα του Μόντριτς! (hls)

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την είσοδό του στο ματς ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ σκόραρε, ανέκτησε το προβάδισμα για την τελική επικράτηση της Κροατίας μέσα στην Αυστρία με 3-1!

Η Κροατία “πλήρωσε” την Αυστρία με το …. ίδιο “νόμισμα” που είχε ξεκινήσει η σειρά των αγώνων του Α΄ομίλου στην κατηγορία του Nations League, ανταπέδωσε την ήττα στο “Ερνστ Χάπελ” με 3-1, κατέκτησε την θέση, κατοχύρωσε το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης και καταδίκασε τους Αυστριακούς σε υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα

H ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ “πλήρωσε” με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την αδυναμία της να βρει νίκη στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις που συνιστά και το μακροβιότερο, αρνητικό σερί από το 2011!

Το υψηλό ενδιαφέρον κι αντίστοιχο κίνητρο των δύο ομάδων φάνηκε από τα πρώτα – κιόλας – λεπτά καθώς πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρώτο 10λεπτο είχαν ήδη σημειωθεί δύο τέρματα! Την αρχή έκαναν οι Κροάτες στο 6′ με τον Μόντριτς με ωραία κίνηση εντός περιοχής κι υποδειγματικό τελείωμα για ν’ ακολουθήσει ο Μπάουμγκάρτνερ στο 9′ με εξαιρετική κεφαλιά για το 1-1! Ο φρενήρης ρυθμός με την μπάλα πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να παίζουν στο 100% συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι και το 20′ όταν η Κρoατία έχασε ένα από τα βασικά της γρανάζια, με τον Μπρόζοβιτς ν’ αποχωρεί τραυματίας στο 18′.

Ο Μπάουμγκάρτνερ λίγο έλειψε να ζευγαρώσει τα τέρματά του στο 23′, όταν με πολύ ωραία κίνηση μπήκε από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή πλάσαρε με δύναμη στη δεξιά γωνία του Λιβάκοβιτς με την μπάλα να φεύγει άουτ! Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς συνέχισε να … παραπαίει χωρίς τον Μπρόζοβιτς αδυνατώντας να ζυγώσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως, ήταν η Αυστρία αυτή που απείλησε εκ νέου στο 44′ με τον Αρναούτοβιτς και τον Κροάτη πορτιέρε να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Το Α’ μέρος έκλεισε με τη μοναδική καλή στιγμή για τους Κροάτες, με δράστη τον Πέρισιτς που απείλησε με δυνατό σουτ αλλά βρήκε τον Λίντνερ σ’ ετοιμότητα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους δε φάνηκε ν’ αλλάζουν πολλά στον αγωνιστικό χώρο σ’ επίπεδο ισορροπίας για τις δύο ομάδες. Σκηνικό όμως που άλλαξε άρδην δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ήταν το 62ο λεπτό όταν ο Ντάλιτς αποφάσισε να περάσει στο ματς τους Σόσα-Λιβάγια και πολύ γρήγορα έδρεψε τους καρπούς της συγκεκριμένης απόφασής του. Αν και στο 65′ ήταν ο Γκρέγκοριτς απείλησε με κεφαλιά με τον Λιβάκοβιτς να του λέει “όχι” στο 69′ ο Σόσα, συνεργάστηκε με τον Πέρισιτς, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου καραδοκούσε ο Λιβάγια, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Η ψυχολογία πέρασε άμεσα στο “στρατόπεδο” των Κροατών και τρία λεπτά μετά, σχεδόν με ανάλογο ποδοσφαιρικό σενάριο με το 1-2, ο Σόσα γέμισε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο αφύλαχτος Λόβρεν δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Λίντνερ για το 1-3 στο 72′, ενώ δύο λεπτά μετά ο Πέρισιτς – και πάλι – από αριστερά, μπήκε στην περιοχή εκτέλεσε με δύναμη με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι! Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στο 83′ με τον Τσαμ να πλασάρει – μόλις – άουτ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.

Αποτελέσματα

Δανία – Γαλλία 2-0
Αυστρία – Κροατία 1-3

Τελική βαθμολογία

1. Κροατία 13 (8-6)
2. Δανία 12 (9-5)
3. Γαλλία 5 (5-7)
4. Αυστρία 4 (6-10)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.