Ολυμπιακός: Έτσι πάρθηκε η απόφαση για Μίτσελ

Πως η διοίκηση του Ολυμπιακού κατέληξε μέσω μακράς λίστας στην επιλογή του Μίτσελ.

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ πρέπει να θεωρείται νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο επίκειται η συνάντηση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη απόψε το βράδυ (20/09) και αύριο αναμένεται να προπονήσει για πρώτη φορά -στη δεύτερη θητεία του- τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η απομάκρυνση του Κάρλος Κορμπεράν ήταν άμεση μετά την ήττα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ωστόσο δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”. Υπήρξε ρεπορτάζ που ήθελε τον Κορμπεράν να είναι εκτός ομάδας, ακόμα κι αν περνούσε νικηφόρα απ’ το ντέρμπι με τον Άρη. Η προεργασία είχε γίνει λοιπόν και είχε συσταθεί μια λίστα με πιθανά ονόματα αντικαταστατών του Κορμπεράν. Μέσω διαπραγματεύσεων με προπονητές, η διοίκηση του Ολυμπιακού κατέληξε στην κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Μίτσελ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ POLL του novasports.gr! “Είναι ο Μίτσελ ο κατάλληλος προπονητής για τον Ολυμπιακό;”

Ο 59χρονος τεχνικός έχει φανατικούς φίλους μέσα στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά και εκείνους που τον βλέπουν με δυσπιστία. Στην προηγούμενη θητεία του στο λιμάνι διαχειρίστηκε ένα απ’ τα πιο ελπιδιφόρα ρόστερ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας. Παράλληλα δέθηκε με τον σύλλογο, ενώ ανέδειξε υπεραξίες του ρόστερ, όπως οι Ρομπέρτο, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Ομάρ, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης και άλλους. Αυτό είναι ένα σημαντικό αβαντάζ του Μίτσελ. Τα 90 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν τον βαραίνουν (90 νίκες, 11 ισοπαλίες, 15 ήττες), αλλά τον καθιστούν άριστο γνώστη της λειτουργίας του οργανισμού, των προσώπων, της “ερυθρόλευκης”, αλλά και της ελληνικής πραγματικότητας. Έτσι ο Μίτσελ θα κάνει… skip στον χρόνο προσαρμογής, τον οποίο θα χρειαζόταν οποιοσδήποτε άλλος προπονητής, όσο μεγάλο όνομα κι αν ήταν. Ας μην ξεχνάμε πως τον Κορμπεράν τον… έκαψαν τα ελάχιστα περιθώρια πίστωσης χρόνου που είχε στη διάθεση του.

Ο Μίτσελ όση φθορά κι αν έχουν προκαλέσει στο προφίλ του ορισμένες προπονητικές του περιπέτειες, παραμένει ένα απ’ τα “τοτέμ” του ισπανικού ποδοσφαίρου και φυσικά ένα εν ενεργεία κεφάλαιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι είναι ιδανική περίπτωση για να διαχειριστεί το υπάρχον ρόστερ των Πειραιωτών. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο κουμάντο σε πριμαντόνες όπως οι Μαρσέλο και Χάμες, αλλά και στη διαμόρφωση του πολυπληθούς δυναμικού και της διατήρησης της ισορροπίας και της ηρεμίας στα “δύσκολα” αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Είναι η πληθωρική προσωπικότητα την οποία αποδέχονται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, καθώς έχει βαδίσει σε όλα τα σκαλοπάτια της ποδοσφαιρικής κλίμακας. Είναι ένας απ’ αυτούς και παράλληλα κάτι σαν πατρική φιγούρα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μίτσελ είναι η παροιμιώδης αυτοπεποίθηση του. Έχουν να το λένε όσοι βρέθηκαν μαζί του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Έδινε την αίσθηση πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, ενώ συχνά έλεγε στους παίκτες του πως “μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο”. Και τα κατάφερε αρκετές φορές. Με τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός στάθηκε με αξιοπρέπεια στους ομίλους του Champions League, κέρδισε μεγαθήρια και χτύπησε την πόρτα της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Στη σύγχρονη εποχή είναι κάτι που σπάνια θα συμβεί ξανά για ελληνική ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.