ΠΑΟΚ – Λαμία 1-0: Έδωσε λύση ο Κούρτιτς (vid)

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 1-0 της Λαμίας

Από το γκολ του Κούρτιτς στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης κρίθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Λαμία (1-0). Ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς η απόδοση των δύο ομάδων κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε το γκολ, ενώ δεν πιέστηκε παρά σε ελάχιστες στιγμές.
Από την άλλη η Λαμία προσπάθησε να ανοιχτεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ρίσκαρε με συνέπεια να φύγει από την Τούμπα αφήνοντας τον Κοτάρσκι (που αποχώρησε τραυματίας μετά από χτύπημα στο κεφάλι από τον Μποάκε) σχεδόν… ανενόχλητο.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΟΚ
O Ράζβαν Λουτσέσκου με 4-2-3-1 εμπιστεύτηκε τα γάντια του τερματοφύλακα και πάλι στον Κοτάρσκι, με τον Βιερίνια να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Λύρατζης δεξιά και σε ρόλο στόπερ παίζουν οι Κουλιεράκης – Ίνγκασον. Μπροστά τους αγωνίζονται οι Ντάντας – Κούρτιτς, ο Αουγκούστο θα παίξει πίσω από τον προωθημένο Ολιβέϊρα που παίρνει τη θέση του Τόμας σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη και δίπλα του βρίσκονται οι Νάρεϊ (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά) ο οποίος επιστρέφει επίσης στην βασική ενδεκάδα

Η Λαμία

Με 4-2-3-1 θα παραταχθεί στην Τούμπα η Λαμία, που θα στερηθεί των υπηρεσιών των Καραμπάνο, Νούνιες, Ρόμανιτς, Τζανετόπυλου και Γκέντσογλου.
Ο Τζανλούκα Φέστα δίνει φανέλα βασικού στον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, με τους Κορνέζο και Αντέτζο να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Γκοράνοφ θα παίξει στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Σίμον δεξιά, οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο σε ρόλο ανασταλτικών μέσων. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελείται από Σλίβκα, Τσιλούλη και Ντε Βινσέντι, ενώ ο Μανούσος αναλαμβάνει ρόλο φουνταριστού στην επίθεση

Το πρώτο ημίχρονο

Η Λαμία αρχικά τουλάχιστον δεν κλείστηκε στην περιοχή της. Βγήκε μπροστά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει, αλλά αυτό κράτησε ένα δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ισορρόπησαν, πήραν τον έλεγχο του κέντρου έχοντας ωστόσο προβλήματα από την αριστερή τους πτέρυγα, εκεί όπου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα οι Μανούσος και Τσιλούλης.
Έστι στο 4΄ μετά από πολύ καλή μακρινή πάσα του Μανούσου, ο Τσιλούλης έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε αλλά ο Κοτάρσκι απομάκρυνε τον κίνδυνο
Στο ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με θαυμάσιο μακρινό σουτ του Βιερίνια, η μπάλα έφυγε άουτ, πολύ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ.

Στο 23΄ η ομάδα του Λουτσέσκου γίνεται περισσότερο απειλητική όταν ο Νάρεϊ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απομάκρυνε.

Δεύτερη καλή στιγμή για την Λαμία στο 30΄ και πάλι από τα δεξιά, όταν ο Τσιλούλης βρήκε σε διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή τον Τσιλούλη, αλλά από την πάσα του Λιθουανού ο Ντάντας απομάκρυνε.

Ένα λεπτό αργότερα από την σέντρα του Ντάντας και την προσπάθεια του Σαράνοφ να διώξει, η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και βγήκε εκτός περιοχής, ενώ στο 43΄ ήταν η στιγμή που ΠΑΟΚ από στημένη φάση ξεκλέίδωσε την άμυνα. Ήταν από την εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ και την κεφαλιά του Κούρτιτς, οι γηπεδούχοι παίρνουν προβάδισμα (1-0)

Το δεύτερο ημνίχρονο

Νωθρά μπήκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη, ενώ οι πρώτες αλλαγές για το σύνολο του Φέστα έγιναν στο 58΄ με τους Ασκόφσκι και Μποάκε να περνάνε στις θέσεις των Ντε Βισέντι και Μανούσο αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου απέσυρε (63΄) τους Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο για να περάσει στις θέσεις τους, τον Τόμας, τον Ζίφκοβιτς και τον Φ. Σοάρες. Ο Ντάντας κατά περιόδους μαζί με τον Τόμας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο η καλά οργανωμένη άμυνα λειτουργούσε αποτρπετικά για τους γηπεδούχους που έπαιζαν με έλλειψη φαντασίας.

Η ώρα κυλούσε χωρίς να βλέπουμε κάτι ιδιαίτερο, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ο Ιταλός τεχνικός της Λαμίας τόλμησε να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2.

Ο Γιακουμάκης με τον Μποάκε αποτέλεσαν τς δύο επιθετικές αιχμές των φιλοξενούμενων, αλλά η ποιότητα των αντιπάλων τους δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν προβλήματα στα καρέ του Κοτάρσκι.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, είναι ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ο Μποάκε πήγε επικίνδυνα στον Κοτάρσκι, ο παίκτης της Λαμίας αποβλήθηκε και ο Σβαμπ ανέλαβε να φορέσει γάντια τερματοφύλακα καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα αλλαγής (ο Κροάτης αποχώρησε τραυματίας).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Βιερίνια (76΄ Τσαούσης), Κουλιεράκλης, Ινγκασον, Ντάντας, Κούρτιτς (71΄ Σβαμπ), Αουγκούστο (63΄ Φ. Σοάρες), Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (63΄ Ζίφκοβιτς), Ολιβέϊρα (63΄ Τόμας)

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83΄ Γιακουμάκης), Σλίβκα, Τσιλούλης (69΄ Μαρμετνίνι), Ντε Βινσέντι (58΄ Ασκόφσκι), Μανούσος (58΄ Μποάκε)

Διατητής: Π. Τσαγκαράκης (Χανίων)
Βοηθοί: Σπ. Βασιλόπουλος (Έβρος), Αγ. Κολλιάκος (Αθήνα)
4ος: Στ. Τσιμεντερίδης (Κοζάνη)
VAR: Στ. Κουμπαράκης (Κυκλάδες)
AVAR: Μ. Παπαδάκης (Ηράκλειο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.