ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-2: Ο Κολοβός «σφράγισε» την πρώτη εκτός έδρας νίκη

Τρίτο γκολ του Καρέλη στο πρωτάθλημα, πρώτο του νεοαποκτηθέντα Κολοβού.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός για την 4η αγωνιστική της Super League, στην έδρα του ΟΦΗ (1-2) που ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”. Οι φιλοξενούμενοι που έφτασαν τους 7 βαθμούς, προηγήθηκαν και τις δυο φορές στο σκορ, ενώ οι Κρητικοί (3 βαθμοί) δεν ήταν αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες τους, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους. Μπορεί το γκολ του Κώστα Μπαλογιάννη να ήταν το καλύτερο στιγμιότυπο του αγώνα και υποψήφιο για το καλύτερο της αγωνιστικής, αλλά ο Δημήτρης Κολοβός ήταν αυτός που έδωσε τους 3 βαθμούς της νίκης στον Παναιτωλικό που έδειξε ότι είχε καλύτερη συνοχή και συνεργασίες και στις τρείς γραμμές του.

Ο ΟΦΗ άρχισε το παιχνίδι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό το παιχνίδι, ως γηπεδούχος, αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο, εκτός της κατοχής της μπάλας, δεν δημιούργησε ευκαιρία, όπως έκανε ο Παναιτωλικός εις διπλούν στην ίδια φάση. Στο 10′, το πρώτο σουτ έγινε από τον Ντουάρτε στην κλειστή γωνία του Σόνι Στίβενς, οποίος απέκρουσε με τα πόδια και η μπάλα κατέληξε στον Καρέλη που έκανε το πλασέ, αλλά για δεύτερη φορά ο Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε με τα χέρια.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία…προειδοποίηση των φιλοξενούμενων που προηγήθηκαν τέσσερα λεπτά, αργότερα. Ο Ντίας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Νίκου Καρέλη και κατέληξε στα δίχτυα. Έγινε έλεγχος για ενδεχόμενο χεριού και για οφσάιντ, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά και κατοχυρώθηκε στον Καρέλη (0-1) που πέτυχε το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να φτάσει σε ισοφάριση με ανάπτυξη του παιχνιδιού του από τα πλάγια. Στο 30′, ο Στάικος εκτέλεσε απευθείας φάουλ εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Ανέστης, ενώ στο 35′ οι γηπεδούχοι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Ντίκο ξέφυγε από τον Λάρσον, βρέθηκε απέναντι από τον Γιάννη Ανέστη, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης επιχείρησε δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ, αλλά στο 42′, ήταν σχεδόν ανέφικτο για τον Ανέστη να αποτρέψει την ισοφάριση των Κρητικών (1-1), με το καταπληκτικό γκολ από τον Μπαλογιάννη, ο οποίος με σουτ-«βολίδα» εκτός περιοχής και χωρίς να κάνει κοντρόλ, έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος της εστίας του Παναιτωλικού. Η ταχύτητα της μπάλας μετρήθηκε στα 90 χιλιόμετρα!

Στο 57′ ο Νίκος Νιόπλιας έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Πασαλίδη με τον Σάμοιουελ, επειδή ο πρώτος αισθάνθηκε ζαλάδες, όταν δέχτηκε την μπάλα στο πρόσωπο του από σουτ του Ντίας και στο 60′, ο Ντίκο και πάλι απέφυγε δυο αντιπάλους του εντός της περιοχής του Παναιτωλικού, βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Ανέστη, σε πλάγια θέση, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο και η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε από τον Χατζηθεοδωρίδη με δυνατό, αλλά άστοχο σουτ, ύστερα από κάθετη πάσα του Ντίκο. Στο επόμενο λεπτό (64′), Θοράρινσον «πάτησε» στην περιοχή, έπειτα από ωραία βαθιά μπαλιά, αλλά η φάση… τελείωσε από τον Ανέστη.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε διπλή αλλαγή στο 69′ και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα, Δημήτρη Κολοβό, ενώ δεύτερη αλλαγή έκανε και ο Νιόπλιας, με τον Μπρούς αντί του Μαρινάκη.

Στο 76′, ο Κολοβός, έξω από την μεγάλη περιοχή και ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ντιάγκο, έκανε πλασέ ακριβείας και εκμεταλλεύτηκε την άσχημη οπτική ορατότητα του Στίφενς, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου (1-2).

Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα και στις καθυστερήσεις (6 λεπτά), ο Παναιτωλικός έκανε διαχείριση του αγώνα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον ΟΦΗ.

ΟΦΗ: Στίβενς, Πασαλίδης (57′ Σάμιουελ), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μαρινάκης (69′ Μπρούς), Τοράρινσον (78′ Αποστολάκης), Ντιουσέ, Στάικος, Μπουζούκης (78′ Θεοδοσουλάκης) Ντίκο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Ντίαζ (80′ Φλόρες), Ντουάρτε, Σενγκέλια (69′ Ντάγκο), Μόρσεϊ (67′ Κολοβός), Καρέλης (78′ Πέδρο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.