Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Επιστροφή στις νίκες με ονειρικό ντεμπούτο Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με αύρα Μαρσέλο και γκολ και ασίστ του "πρωτάρη" Μπιέλ επί του Ιωνικού! Γκολάρα Μεντόζα για τους Νικαιώτες.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Ιωνικού 2-1 για την 3η αγωνιστική της Super League, με τη μεταγραφή του Μαρσέλο να μένει για λίγο στη σκιά. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα με σκόρερ τους Μπουχαλάκη (17′) και Μπιέλ (45′) ο οποίος πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα των πρωταθλητών. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Μεντόζα στο 49′. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε με πέναλτι στην εκπνοή. Δοκάρι είχε ο Ραντζέλοβιτς στο 90′..

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Κάρλος Κορμπεράν θέλοντας να δώσει ρυθμό άμεσα στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τους Χουάνγκ Ουί Τζο (είχε παίξει για λίγα λεπτά στην Τρίπολη) και Πεπ Μπιέλ (λίγα 24ωρα μερά την απόκτηση του). Κάτω απ’ την εστία βρέθηκε ο Τόμας Βατσλίκ. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς, Μπα και Άβιλα. Ο Μπουχαλάκης με τον Χουάνγκ Ιν Μπέομ ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Εμβιλά να μένει στον πάγκο για ανάσες. Στον άξονα ξεκίνησε ο Μπιέλ, ενώ στις πτέρυγες οι Μασούρας και Ντε λα Φουέντε. Στην κορυφή βρέθηκε ο Χουάνγκ Ουί Τζο.

Ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε ενδεκάδα με τους Χουτεσιώτη στην εστία, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Μίλο στην άμυνα. Μύγας και Βαλεριάνος πήραν τις πλευρές, ενώ εσωτερικά χαφ ξεκίνησαν οι Μεντόζα, Αντούνες και Άοσμαν. Μάντζης και Φαντιγκά αγωνίστηκαν ως προωθημένοι.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς με ορθολογικό τρόπο και υπομονή απ’ το ξεκίνημα. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές στιγμές στα πρώτα 15 λεπτά, ωστόσο στο 17′ ήρθε το γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη και η εικόνα άλλαξε. Ο Έλληνας μέσος σκόραρε για πρώτη φορά φέτος με συρτό σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πεπ Μπιέλ, ο οποίος έδειξε να προσαρμόζεται άμεσα στη νέα του ομάδα. Στο 22′ ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός απ’ τον Ολυμπιακό, απείλησε με σουτ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα! Ο Ισπανός έψαξε μάλιστα το γκολ στο 28′ με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΕΒΓΑΛΕ ΑΜΥΝΑ – ΠΕΤΥΧΕ ΓΚΟΛ

Ο Ιωνικός έφτασε μια ανάσα αμακριά απ’ την ισοφάριση στο 41′, ωστόσο o Αλέξις Ρομαό δεν κατάφερε να πλήξει την πρώην ομάδα του. Ο Μύγας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο αφύλακτος Ρομαό πραγματοποίησε άστοχη προβολή από κοντινή απόσταση με την εστία του Βατσλίκ! Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση με τον καλύτερο τρόπο, σκοράροντας για το 2-0! Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Χουάνγκ Ουι Τζο πάσαρε στον κατάλληλο χρόνο στον Μπιέλ κι εκείνος με ψυχραμία πλάσαρε εύστοχα τον Χουτεσιώτη! Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

ΚΑΥΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μόνο βαρετό δεν ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αποζημιώνουν τους θεατές στο Φαληρικό γήπεδο. Ο Σπανός απέσυρε τον Φαντιγκά και στη θέση του πέρασε ο Ζινεντίν Μάσας. Στο 49ο λεπτό ο Μεντόζα πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, βάζοντας και πάλι στο ματς τον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες είχαν ευκαιρία για την ισοφάριση στο 53′. Ο Τόμας Βατσλίκ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά – ψαράκι του Μάντζη! Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-1. Ο Ντε Λα Φουέντε “χόρεψε” την άμυνα του Ιωνικού απ’ τα δεξιά και πέρασε εξαίσια για τον Ουι Τζο, αλλά ο Κορεάτης έδειξε να αιφνιδιάζεται και έχασε τεράστια ευκαιρία για το πρώτο του “ερυθρόλευκο” γκολ.

ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ, “ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ” ΜΕ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΡΕΤΣΟΥ!

Ο Κάρλος Κορμπεράν άρχισε απ’ το 60ο λεπτό να φρεσκάρει την ομάδα του προχωρώντας σε αλλαγές με μεγάλο ενδιαφέρον. Αρχικά ο Ουί Τζο αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Ελ Αραμπί. Στο 66′ ο Ρέτσος επανεμφανίστηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πήρε τη θέση του Άβιλα και κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας.

Στο ματς πέρασε και ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στη θέση του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος αποθεώθηκε απ’ το κοινό. Να θυμίσουμε πως είχε δεχτεί αποδοκιμασίες στο εντός έδρας ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στις 4 Αυγούστου. Στο 75′ πήρε ανάσες ο Πεπ Μπιέλ. Ήταν ονειρικό ντεμπούτο με ασίστ και γκολ. Στη θέση του πέρασε ο Εμβιλά. Εκτός ματς και ο Ντε Λα Φουέντε, στη θέση του ο Ροντρίγκες. Στο 83′ βγήκε απ’ το ματς ο Μάντζης, ο οποίος είχε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει επί του Ολυμπιακού και στο ματς πέρασε ο πρώην “ερυθρόλευκος” Ιωαννίδης.

Στην εκπνοή ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, εκμεταλλευόμενος τη διάθεση του Ιωνικού να ψάξει γκολ ισοφάρισης. Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ έβγαλε γρήγορα τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση και πάσαρε για τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μέσα απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Χουτεσιώτη με δυνατό σουτ.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΛΑΖΑΡ ΚΑΙ ΤΟ… ΞΟΡΚΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥΣΕΦ

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, μετά την επέμβαση του Βαλεριάνου εντός περιοχής. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε απ’ τη λευκή βούλα και πανηγύρισε διώχνοντας την “κακοτυχία”. Ήταν το δεύτερο γκολ του Μαροκινού σε οκτώ ματς τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.