ΑΕΚ: Μια μέρα στη δουλειά του Αλμέιδα (vids)

Το πρωί της Τετάρτης για πρώτη φορά μετά από χρόνια, προπονητής της ΑΕΚ επέτρεψε στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη δουλειά του και αυτό ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να πετύχει στην ΑΕΚ, μπορεί και όχι, αυτό θα το μάθουμε στην πορεία. Ο Αργεντινός προπονητής όμως είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής που βασίζεται στη δουλειά του, την οποία δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να την μοιραστεί μέσω των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ένωσης με το κοινό. Δεν έχει να κρύψει κάτι, δεν έχει να φοβηθεί για κάτι. Η δουλειά του δεν αμφισβητείται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το πρωί της Τετάρτης παρακολουθήσαμε την προπόνηση του Ματίας Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ. Μια προπόνηση που κράτησε λίγο παραπάνω από δύο ώρες και περιελάμβανε πολλή δουλειά για τους “κιτρινόμαυρους“. Το μενού είχε δουλειά στην φυσική κατάσταση, τελειώματα φάσεων, επιθετική ανάπτυξη, ασκήσεις ένας εναντίον ενός, αλλά και διπλό σε περιορισμένο χώρο δράσης.

Οι δοκιμές του Αλμέιδα

Από αυτά που είδαμε την Τετάρτη στα Σπάτα είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα αναζητεί το μάξιμουμ από τον κάθε παίκτη της ΑΕΚ. Η τακτική με τα τρία στόπερ δεν θα αλλάξει ούτε αυτή την αγωνιστική, με τον Αρόλντ Μουκουντί να συμπληρώνει τους Τζαβέλλα και Βίντα, παίζοντας ως αριστερός κεντρικός αμυντικός.

Μία ακόμα δοκιμή που είδαμε κυρίως σε ασκήσεις που είχαν να κάνουν με την επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ ήταν η επιλογή του Στίβεν Τσούμπερ ως ένας παίκτης στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι, με τον Άμραμπατ να παίζει δεξιά, τον Ελίασον αριστερά και τον Λιβάι Γκαρσία να πλαισιώνει στην επίθεση τον Αραούχο. Για τον διεθνή Ελβετό χαφ δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει στον άξονα, καθώς αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν τόσο με τις προηγούμενες ομάδες του, όσο και με την Εθνική Ελβετίας.

Κάποια στιγμή ο Αλμέιδα δοκίμασε δεξιά στην πλευρά και τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ο οποίος απέδειξε ότι διαθέτει σπουδαία ποιότητα, έχει ικανότητες στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων.

Με βάση τα όσα είδαμε την Τετάρτη δεν αποκλείεται την Κυριακή να δούμε μια ενδεκάδα με Στάνκοβιτς στο τέρμα, Βίντα, Τζαβέλλα, Μουκουντί στα στόπερ, Γιόνσον, Τσούμπερ, Πινέδα στα χαφ, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον στις δύο πλευρές και Γκαρσία με Αραούχο στην επίθεση.

Οι ενέργειες του Ελίασον που “έκλεψε” την παράσταση

Όπως είναι λογικό, ο Νίκλας Ελίασον που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της και τα βλέμματα είχαν επικεντρωθεί πάνω του. Ο Σουηδός μπακ-χαφ έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα και δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη αν την Κυριακή τον δούμε να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Οι σέντρες του Ελίασον ήταν εξαιρετικές και πάντοτε έβρισκαν αποδέκτη, ενώ και στο ένας εναντίον ενός ταλαιπώρησε τους αμυντικούς που τον μάρκαραν με τα περισσότερα τελειώματα μέσα και έξω από την περιοχή να καταλήγουν στα δίχτυα είτε του Αθανασιάδη, είτε του Στάνκοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.