Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0: Είχαν από ένα ημίχρονο (hls)

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το φιλικό μεταξύ ΠαναθηναΪκού και Βόλου


Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Βόλο στο “Απ. Νικολαϊδης” στο προτελευταίο φιλικό παιχνίδι (την Πέμπτη οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Φόλενταμ), λίγες ημέρες πριν τους διπλούς αγώνες με τη Σλάβια Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς βοήθησαν την ομάδα του στην επανάληψη που έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε το γκολ.

Ο τεχνικός των “πράσινων” έδειξε κάποιες από τις σκέψεις του σχετικά με την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει στο ευρωπαΪκό παιχνίδι επιλέγοντας τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Μάγκνουσον – Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, έχοντας στα μπακ τον Κώτσιρα δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούμενο από τους Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλο, με τον Καρλίτος μπροστά τους και τριάδα στην επίθεση τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη.

Από την άλλη ο Βόλος με τον Οσβάλντο Τανσό στον πάγκο του, επέλεξε  το 3-5-2, με νέα πρόσωπα στην άμυνα (πλην του Κλέιμαν) και τους Φεν Βεερτ, Φερνάντες να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο επιθετικά ήταν πολύ κακοί αφενός γιατί δεν βγήκαν οι συνεργασίες των μεσοεπιθετικών τους και αφετέρου γιατί ήταν πολύ καλή η ανασταλτική λειτουργία των  αντιπάλων τους.

Περνώντας μάλιστα ο χρόνος, ο Βόλος πήρε μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 38΄ όταν από τις προσπάθειες των Φαν Bέερτ και Πάολο Φερνάντες απομάκρυνε αρχικά ο Μπρινιόλι και στη συνέχεια ο Πέρεθ.

Νέα καλή στιγμή για τον Βόλο στο 44΄ μετά από καταπληκτική  ατομική προσπάθεια του Φερνάντες που σούταρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε χαμηλά και έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, μετά από τριπλή αποτυχημένη προσπάθεια των φιλοξενούμ,ενων να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Φαν Βεερτ που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Γιοβάνοβιτς στις αρχές της επανάληψης απέσυρε από τον αγώνα τον Καρλίτος, δίνοντας χώρο στον Τσερίν και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η ομάδα του βελτιώθηκε αισθητά και πάτησε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Χρειάστηκε να περάσουν 52΄ για να δούμε την πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στα αντίπαλα καρέ, αλλά ο Κλέιμαν δείχνοντας τρομερά αντανακλαστικά, έδιωξε στην κεφαλιά του Ιωαννίδη (προηγήθηκε γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου στο ύψος της μικρής περιοχής), ενώ στο 54΄ από καλή θέση ο Ιωαννίδης που ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 58΄ η μπάλα που ήταν και πάλι εντός της μεγάλης περιοχής του Κλέιμαν, έφυγε από τα πόδια του Αλεξανδρόπουλου σε μια παράλληλη σέντρα για τον Ιωαννίδη, αλλά από τα πόδια του τελευταίου κατέληξε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Στο 62΄ ήταν η σειρά του Τσέριν να απειλήσει, αλλά και πάλι ο Κλέιμαν ήταν εκεί για να πει «όχι» στον αντίπαλο του και να. απομακρύνει τον κίνδυνο.

Από το 67΄ και μετά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει όλη την ομάδα πλην των Πέρεθ, Παλάσιος και Αϊτόρ, ενώ στο 71΄ο τελευταίος είχε καλό συρτό σουτ που εξουδετέρωσε όμως ο Ισραηλινός τερματοφύλακας του Βόλου.

Γενικά η εικόνα των κυπελλούχων δεν ήταν ιδανική, καθώς έδειξαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους κυρίως κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου Αντίθετα στο δεύτερο που βελτιώθηκαν αισθητά δημιουργώντας ευκαιρίες, δεν είχαν τα εύκολα τελειώματα. Κατά συνέπεια έχει αρκετά ζητήματα επάνω στα οποία πρέπει να δολυέψει ο Γιοβάνοβιτς μέχερι την σέντρα του πρώτου επίσημου αγώνα που είναι εξαιρετικά σημαντικός για την συνέχεια της χρονιάς.  


Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (65΄ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65΄ Σάντσεθ), Σένκεφελντ (65΄ Σάρλια), Μάγκνουσον (65΄ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (65΄ Γκάνεα), Ρούμπεν (65΄ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος (65΄ Τσέριν), Παλάσιος (79΄ Ηλιάδης), Αϊτόρ (79΄ Φόκου), Καρλίτος (46΄ Τσερίν), Ιωαννίδης (65΄ Καμπετσής)

Βόλος: Κλέιμαν, Πίρινεν, Φαν Βεερτ (77΄ Λυμπεράκης) Φερνάντες, Ροντρίγκες (77΄ Σταμένκοβιτς), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος, Μεζκίδα (57΄ Β. Φερνάντεθ),  Μεταξάς (71΄ Τσέλιος), Εσκοβάλ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.