Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Οι νέοι ήταν ωραίοι με τοπ Καμάτσο! (hls)

Μετά από χορταστικό β' μέρος ο Άρης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό των έντεκα αλλαγών. Τα γκολ ο Καμάτσο, που έδωσε χρώμα στο ματς, ο νεαρός Χατζηιωάννου και ο Τικίνιο χάρη στον πεισματάρη Χασάν. Δοκάρι ο Κούντε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν δίνοντας μεγάλη προσοχή στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και με τα πόδια βαριά από την προετοιμασία. Ως εκ τούτου ναι μεν είχαν από τέσσερις τελικές αλλά δεν υπήρχαν οι μεγάλες φάσεις. Για τον Άρη Πάλμα και Γκρέι έδειξαν δείγματα της ποιότητάς τους, βγήκαν κάποιες συνεργασίες από τα πλάγια, ενώ αμυντικά Φαμπιάνο και Μπράμπετς κινήθηκαν στα συνηθισμένα υψηλά στάνταρ απόδοσής τους. Από την άλλη ο Ολυμπιακός με τους θεωρητικά αναπληρωματικούς είχε ένα καλό διάστημα κατοχής μπάλας, χωρίς σημαντικές φάσεις όμως καθώς έλειψε η σωστή τελική απόφαση στην αντίπαλη περιοχή κυρίως σε δημιουργία αλλά και οι συνεργασίες με αποτέλεσμα να προσπαθεί κυρίως με ατομικές ενέργειες των Ραντζέλοβιτς, Καμαρά και Καρβάλιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και είχε ευκαιρίες με τον Ανδρούτσο και τον Καμαρά, αλλά μετά από έξι μαζεμένες αλλαγές του Μπούργος ο Άρης πήρε τα ηνία και μάλιστα μετά από μια πρώτη απειλή με τον Καμάτσο (έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση του Άρη) ήρθαν δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό. Στο 74΄ και πάλι ο Καμάτσο με τη δεύτερη δική του τελική και δεύτερη του Άρη, ύστερα από σέντρα του επίσης νεοφερμένου Ουνταμπάγιο έκανε το 1-0. Μάλιστα ένα λεπτό μετά με ενέργεια και πάλι από τα δεξιά ήρθε και δεύτερο γκολ με τον Χατζηιωάννου για το 2-0. Ο Ολυμπιακός κατάφερε μόνο να μειώσει με τον Τικίνιο ύστερα από πεισματάρικη ενέργεια του πάντα παρόντα Χασάν, ενώ στο 92΄ο Κούντε με φάουλ έστειλε τη μπάλα στην πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού. Για τον Άρη οι νέοι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν, ενώ ο Μαρτινς είδε τους θεωρητικά αναπληρωματικούς του να έχουν καλά διαστήματα στο ματς και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα,

Ξεκίνησαν και οι δύο με 4-4-2

Τόσο ο Χερμάν Μπούργος όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησαν τις ομάδες τους με διάταξη 4-4-2. Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη είχε στο αρχικό σχήμα τους  Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ντιόπ, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα και Γκρέι.

Ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε έντεκα αλλαγές σε σχέση με το προ δύο ημερών φιλικό απέναντι στην Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη. Εκλεκτοί του ήταν οι Τζολάκης, Μανωλάς, Μπα, Ανδρούτσος, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο, Καμαρά και Τικίνιο.

Ισορροπημένο ημίχρονο χωρίς φάσεις

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να πιέσουν με τους δύο επιθετικούς τους και τους εξτρέμ ώστε να ανακόψουν το build up από τα μετόπισθεν. Ο Άρης το πέτυχε πρώτος και με ωραία συνεργασία Πάλμα με Γκρέι που δεν ολοκληρώθηκε, η μπάλα έφτασε στον Πάλμα που σούταρε άστοχα στο 7′. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καμαρά βρέθηκε σε επίκαιρη θέση στην περιοχή αλλλα το σουτ του σταμάτησε στον Μπράμπετς. Στο 17′ ο Γκρέι πήγε να φύγει στην κόντρα επίθεση αλλά ηττήθηκε σε μια αξιομνημόνευτη άμυνα του Κίτσου στο ένας με έναν πριν μπει στην περιοχή.

Από το 15ο λεπτό και μετά ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος, είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και το παιχνίδι παιζόταν προς το μισό του Άρη χωρίς όμως μεγάλες φάσεις. Μια καλή ενέργεια στο 30′ από τον Καρβάλιο που συνέκκλινε απέφυγε Ντουκουρέ και Ντιόπ και σουταρε άουτ έδωσε λίγο ζωντάνια στο ματς. Ο Άρης απάντησε στο επόμενο λεπτό βάζοντας παίκτες στην περιοχή του Τζολάκη με τη μπάλα να φτάνει στον Πάλμα ο οποίος σούταρε διαγώνια και άστοχα μέσα από την περιοχή. Από το σημείο αυτό πήρε εκείνος τα ηνία.

Επόμενη φάση ήρθε για τον Άρη από κόρνερ του Μαντσίνι και κεφαλιά του Πίρσμαν μόλις άουτ, με τον αριστερό μπακ να έχει τελειώσει ουκ ολίγες στατικές φάσεις σε αυτά τα πρώτα φιλικά. Στο ίδιο λεπτόι (37′) από ωραία ανάπτυξη ο Πάλμα είχε άλλη μια τελική με σουτ από το ύψος της περιοχής λίγο άουτ. Από την πίεση του Άρη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και σε μια αντεπίθεση ο Ραντζέλοβιτς τελείωσε τη φάση στο 38′ με σουτ στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο 41′ ο Γκρέι είδε υπέροχα τον Εμπακατά και του πέρασε τη μπάλα, ο δεξιός μπακ του Άρη μπήκε στην περιοχή αλλά το γύρισμα του μέσα από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε κάποιο συμπαίκτη του. Γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο χωρίς τις μεγάλες φάσεις με τις δύο ομάδες επηρεασμένες και από την προετοιασία και ιδιαίτερα προσεχτικές στα αναστακτικά τους καθήκοντα.

Μπήκε με ευκαιρίες ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή του Μαρτίνς να περνά τον Άβιλα αντί του Κίτσου και να πηγαίνει αριστερά ο Ανδρούτσος. Μάλιστα ο Έλληνας διεθνής “πασπαρτού” είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν σαν αριστερός μπακ πήρε τη μπάλα ήρθε προς τα μέσα με ωραίο ελιγμό και από μακριά σούταρε υπέροχα αναγκάζοντας τον Κουέστα σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά νέο δυνατό σουτ από τον Καμαρά διαγώνιο η μπάλα βρήκε στον Φαμπιάνο και κατέληξε κόρνερ για λίγο.

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε κερδίζοντας κάποια κόρνερ και ένα φάουλ σε πλάγια θέση που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ήταν καλός ο Καρβάλιο δημιουργικά, βοήθησαν και οι Άβιλα και Ανδρούτσος με τα ανεβάσματά τους, ενώ οι παίκτες του Άρη έμοιαζαν σαφώς πιο κουρασμένοι.

Έξι αλλαγές και δύο γκολ σε ένα λεπτό! Συστήθηκε ο Καμάτσο!

Έτσι μετά τη μια ώρα αγώνα ο Μπούργος προχώρησε σε πέντε αλλαγές παρουσιάζοντας στους φίλους της ομάδας του τους Νταμπό, Ουνταμπάγιο, Καμάτσο και Μαζικού. Με τις αλλαγές ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή με τον Καμάτσο να σουτάρει και τον Τζολάκη να αποκρούει στο 66ο λεπτό.

Οι νέοι παίκτες του Άρη έδωσαν ενέργεια στην ομάδα και αφού ισορρόπησαν το ματς ενέτειναν την πίεση και πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό όταν στο 74′ ο Ουνταμπάγιο έβγαλε τη σέντρα, ο Καμάτσο πρόλαβε τον Άβιλα και με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαντσίνι βγήκε από δεξιά, δεν τον πρόλαβε ο Ανδρούτσος, έκανε τη σέντρα ο Μπα έκανε την προβολή αλλά επί της ουσίας έστρωσε τη μπάλα στον Χατζηιωάννου που μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα

Μείωσε χάρη στο πείσμα του Χασάν

Ο Ολυμπιακός απάντησε πέντε λεπτά αργότερα και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ένα γκολ που προήλθε από το πείσμα του Χασάν να κλέψει τη μπάλα από τον Φαμπιάνο να σουτάρει δυνατά και να βλέπει τον Κουέστα να αποκρούει, αλλά στην επαναφορά ο Τικίνιο προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 86΄ ο Καμάτσο παραλίγο να πετύχει ένα υπέροχο γκολ όταν μετά από φανταστική ατομική ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση. Ήταν μια μοναδική ατομική ενέργεια δείγμα της ποιότητας του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.



Η τελευταία ευτκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό με φάουλ του Κούντε από πλάγια θέση να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει εκτός στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης σε μια καλή ευκαιρία που παραλίγο να φέρει τη ισοφάριση στους ερυθρόλευκους.

Οι συνθέσεις

Άρης (Χερμάν Μπούργος 4-4-2): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (62′ Ουνταμπάγιο), Πίρσμαν (62′ Μαζικού), Ντιόπ (54′ Νταμπό), Ντουκουρέ (81′ Ντουκουρέ), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (62′ Καμάτσο), Πάλμα (62′ Γκαρσία), Γκρέι (62′ Χατζηιωάννου)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς 4-4-2): Τζολάκης, Μανωλάς (76′ Παπαδόπουλος), Μπα, Ανδρούτσος, Κίτσος (46′ Άβιλα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (67′ Κούντε), Ραντζέλοβιτς (67′ Χασάν), Καρβάλιο, Καμαρά,Τικίνιο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.