Γάνδη-Άρης 0-1: Βελτιωμένος ανασταλικά σε 3-5-2 (hls)

Εξαιρετικός ανασταλτικά ο Άρης με επτά παιδιά της Ακαδημίας στο πρώτο μέρος και με τους πιο έμπειρους στο δεύτερο, νίκησε με 1-0 τη Γάνδη χάρη σε πέναλτι του Γκαρσία. Ντεμπούτο για Γκρέι και δείγμα της κλάσης του.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε με επτά παιδιά από την Ακαδημία και σε διάταξη 3-5-2 προσπάθησε να κρατήσει μακριά τη Γάνδη και εν μέρει το κατάφερε. Ο Σιαμπάνης ήταν εξαιρετικός και σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Παναγίδης έξυπνα κέρδισε πεναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ματέο Γκαρσία. Πάντως από το 20 λεπτο κι έπειτα ο Άρης δεν απειλήθηκε. Φανερά ανέτοιμος ο Ντιόπ που αντικαστάθηκε στο 29ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ξεκίνησε με οκτώ αλλαγές και συνολικά πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές και ήταν πιο δραστήριος, με περισσότερη κατοχή μπάλας και χωρίς να απειλείται καθόλου. Είχε κάποιες συνεργσίες και μια κεφαλιά του Φαμπιάνο ενώ στην άμυνα πέραν των γνωστών Φαμπιάνο και Μπράμπετς, τις εντυπώσεις έκλεψε ο νεαρός Χρυσόπουλος. Ο Χερμάν Μπούργος πάντως έβγαλε τα χρήσιμα συμπεράσματα του αλλάζοντας διάταξη σε σχέση με το φιλικό του Αμβούργου από 4-4-2 σε 3-5-2 ενώ χρόνο συμμετοχής έδωσε και στον Γκρέι ο οποίος είχε τρομερή ενέργεια και χαμένο τετ α τετ στο 86′, ενώ στο 93′ ευκαιρία με κεφαλιά είχε και ο Πίρσμαν.

Με 3-5-2 ξεκίνησε ο Μπούργος

Ο Χερμάν Μπούργος αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με αρκετούς αναπληρωματικούς και σε διάταξη 3-5-2 θέλοντας να δει κάποιους παίκτες αλλά και αυτόν τον σχηματισμό. Έτσι βασικοί ήταν οι Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Τανούλη, Χρυσόπουλος, Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς, Ντιοπ, Σγουρός, Ματέο, Παναγίδης και Χατζηιωάννου.

Πίεσε η Γάνδη, ανίκητος ο Σιαμπάνης

Στα πρώτα λεπτά η Γάνδη η οποία ξεκίνησε με βασικούς και με τους Οφόε και Κάιπερς στην ενδεκάδα ήτνα ιδιαίτερα πιεστική και είχε τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας ψηλά τον Άρη ο οποίος έμοιαζε ασύνδετος. Έτσι μετά το πρώτο σουτ του Χατζηιωάννου στο 1ο λεπτό στη συνέχεια η Γάνδη ήταν καλύτερη και είχε δύο τελικές πριν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Μπρούνο στο 15ο λεπτό που ανάγκασε τον Σιαμπάνη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε εκ νέου δύσκολα σουτ του Κουμς σε κόρνερ στο 20ό λεπτό με την ανασταλτική λειτουργία του Άρη να βγάζει μια έλλειψη συνοχής. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός ότι ο Ντιόπ είναι φανερά ανέτοιμος και δεν είναι τυχαίο ότι μόλις στο 29ο λεπτό ο Μπούργος τον άλλαξε με τον Στεφανίδη.

Κέρδισε πέναλτι ο Παναγίδης, 1-0 ο Ματέο

Κι ενώ η Γάνδη είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ο Άρης σε μια ανύποπτη φάση κέρδισε πέναλτι. Ήταν μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Γάνδης, την οποία κυνήγησε πανέξυπνα ο Παναγίδης ο οποίος τσίμπησε την μπάλα προ του τερρματοφύλακα που τον ανέτρεψε με τη φόρα που είχε. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ματέο Γκαρσία και έκανε το 1-0 με τον Άρη να εκμεταλλεύεται ξανά το πρώτο λάθος της αντίπαλης άμυνας όπως και στο φιλικό με το Αμβούργο.

Στη συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ο Άρης κατάφερε να γίνει πιο συμπαγής ανασταλτικά και να κρατήσει μακριά τη Γάνδη από τα καρέ του Σιαμπάνη. Παρέμεινε όμως το πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας, αν και ο Μπούργος έβγαλε σίγουρα τα συμπεράσματα που ήθελε.

Με οκτώ αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Μπούργος έκανε οκτώ αλλαγές στο δεύτερο μέρος έχοντας στην ενεδκάδα τους Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Χρυσόπουλος, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Λουίς Πάλμα και πάλι σε διάταξη 3-5-2. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε πιο δραστήριος και είχε δύο προσπάθειες με Ιτούρμπε και Πίρσμαν οι οποίοι δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις στο “κουτί”.

Και όσο δεν κινδύνευε από την Γάνδη, τόσο έβρισκε χώρους με το γνωστό παιχνίδι των γρήγορων μεταβάσεων. Στο 61′ απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος με κεφαλιά του Φαμπιάνο από κόρνερ του Εμπακατά. Την ίδια ώρα η άμυνα κρατούσε μακριά με αποτελεσματικότητα τους αντιπάλους της με τον Χρυσόπουλο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ντεμπούτο Γκρέι στο 79′ και δείγμα της κλάσης του

Ο Χερμάν Μπούργος θέλησε να εντάξει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας τον Γκρέι, νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας και του έδωσε χρόνο συμμετοχής περνώντας τον στον αγωνιστικό χώρο αντί του εξαιρετικού Ματέο Γκαρσία. Στο 86” έκανε τρομερή κίνηση δέχθηκε την πάσα από τον Ιτούρμπε προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα και να πλασάρει αλλά τελευταία στιγμή εκείνος παραχώρησε κόρνερ.

Η Γάνδη απάντησε με δύο ευκαιρίες προς το τέλος με τον Φοφανά να τον νικά ο Κουέστα εντυπωσιακά και τον Λέμαιτς να έχει κεφαλιά μόλις άουτ. Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στον Άρη όταν μετά από κόρνερ ο Πίρσμαν έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ.

Η σύνθεση του Άρη

Άρης 3-5-2 (Χερμάν Μπούργος): Σιαμπάνης (46′ Κουέστα), Μπράμπετς, Τανούλη (46′ Φαμπιάνο), Χρυσόπουλος, Μαρμαρίδης (46′ Εμπακατά), Χαΐροβιτς (46′ Πίρσμαν), Ντιοπ (29′ Στεφανίδης), Σγουρός (46′ Ιτούρμπε), Ματέο (79′ Γκρέι), Παναγίδης (46′ Μαντσίνι), Χατζηιωάννου (46′ Πάλμα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.