Κουέστα: Από τους αναθεματισμούς στο κλάμα και την ανανέωση! (pics)

Ο Χούλιαν Κουέστα, από το πυρ το εξώτερον πριν ένα χρόνο, έφτασε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ομάδας

Όποιος το βράδυ της 4ης Μαρτίου του -όχι και τόσο μακρινού- 2021 έλεγε ότι ο Χούλιαν Κουέστα θα έφτανε ένα χρόνο και σχεδόν τρεις μήνες μετά να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Άρης μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό. Και λίγα λέμε, δηλαδή! Επειδή, όμως, η ζωή είναι ο καλύτερος σεναριογράφος ever, αυτό ακριβώς συνέβη, σε μια… μαζική ψυχολογική ανατροπή άνευ προηγουμένου.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας εκείνη την αποφράδα για εκείνον προσωπικά και για το σύλλογο γενικότερα νύχτα, θα ήθελε να την ξεχάσει. Ή, καλύτερα, να μην την είχε ζήσει ποτέ… Είναι το ματς που ο Ανδρέας Μπουχαλάκης τον γέμισε εφιάλτες, κλέβοντάς του την μπάλα κρυμμένος πίσω από το δοκάρι της εστίας του και στέλνοντάς την στα δίχτυα, τα οποία ο Κουέστα υπερασπιζόταν. Το βράδυ που ο Άρης έχασε με απίστευτο τρόπο από τον Ολυμπιακό μια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, από ένα γκολ προϊόν μιας φάσης που κανείς τερματοφύλακας στον κόσμο δεν θέλει να του συμβεί.

Το λάθος αυτό του Κουέστα δεν ήταν το πρώτο, ούτε το μοναδικό στον Άρη. Προηγήθηκαν άλλα κι ακολούθησαν άλλα. Ήταν, όμως, αυτό που προκάλεσε αναθεματισμούς μεταξύ των φίλων της ομάδας. Ήταν αυτό που τον στιγμάτισε κι ακόμη τον κυνηγάει, για να πούμε την αλήθεια. Δεν τον “σκότωσε”, όμως, κι αυτό είναι που μετράει!

Ο Κουέστα φάνηκε δυνατός, περισσότερο από ό,τι είναι. Σήκωσε όλο αυτό το βάρος και συνέχισε. Τρεις μόλις μέρες μετά από εκείνο το ματς, στις 7 Μαρτίου 2021, ο Άρης πήγε στην Τούμπα να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Κουέστα ζήτησε από τον τότε προπονητή του, Άκη Μάντζιο, να τον βάλει στο ματς. Ο τελευταίος δεν το έπραξε για τον προστατεύσει. Ο Ισπανός, όμως, άμεσα πέρασε το μήνυμα ότι έχει τη δύναμη να συνέλθει. Και συνήλθε!

Στο ξεκίνημα της σεζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε (2021-2022) έχασε τη θέση του από τον Ντένις στην εστία. Ούτε αυτό, όμως, τον πτόησε. Σταδιακά ανέβασε απόδοση και ξαναβρέθηκε σε θέση βασικού. Από την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, από τον αγώνα του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και μετά, αυτός ήταν ο νούμερο 1 στη θέση νούμερο 1.

Ειδικά στα πλέι οφ, έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια. Συνολικά, στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ κράτησε την εστία του “καθαρή” σε 14 αγώνες. Αυτό τον τοποθέτησε πρώτο στη σχετική λίστα της Super League 1. Η συνολική του απόδοση, έκανε τον Χερμάν Μπούργος να εισηγηθεί στη διοίκηση του Άρη την ανανέωση του συμβολαίου του. Ένας πρώην τερματοφύλακας και νυν προπονητής της ομάδας εισηγήθηκε ότι ο Κουέστα πρέπει να είναι ο βασικός γκολκίπερ στη δική του εποχή στον Άρη. Τίποτε από τα παραπάνω προφανώς δεν είναι τυχαίο!

Η αποθέωση και η ψήφος εμπιστοσύνης

Όπως δεν ήταν τυχαίο και αυτό που έγινε ένα άλλο… τρομερό στην ιστορία του Άρη βράδυ. Από την… ανάποδη, όμως! Το βράδυ της 14ης Μαΐου, πριν δύο εβδομάδες, δηλαδή, όταν το “Κλεάνθης Βικελίδης” έζησε την απίστευτη ανατροπή στο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ. Όταν το 0-2 του 59ου λεπτού έγινε 3-2 στο 90’+3′ και οι στατιστικολόγοι δεν προλάβαιναν να καταγράφουν ρεκόρ που έσπασαν οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης.

Έπαιξε κι ο Κουέστα το ρόλο του εκείνο το βράδυ. Μπορεί να δέχτηκε δύο γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία, όμως, το μήνυμα ότι η ομάδα του είναι ακόμη ζωντανή αυτός το έδωσε. Άπλωσε τα τεράστια χέρια του κι έσπρωξε έξω από την περιοχή του τους παίκτες της ΑΕΚ, που ήθελαν να διασκεδάσουν παραπάνω από ό,τι σήκωνε η ψυχολογική διάθεση των γηπεδούχων εκείνη τη στιγμή το δεύτερό τους γκολ, φωνάζοντας στους δικούς του συμπαίκτες να σηκώσουν κεφάλι. Ευτυχώς γι’ αυτούς εισακούστηκε, η ανατροπή έγινε και το κλαμπ εξασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη για τέταρτη συνεχή σεζόν.

Έγινε και μια άλλη μεγάλη ανατροπή εκείνο το βράδυ, όμως, όταν στο τέλος, αυτός ο τίμιος γίγαντας από το μικρό Καμποτεχάρ, το χωριό του που βρίσκεται έξω από τη Γρανάδα, στην Ανδαλουσία, και του οποίου ο αθλητικός πολυχώρος “Polideportivo Municipal” φέρει το όνομά του με απόφαση δημοτικού συμβουλίου από τις 23 Μαρτίου του 2015, δάκρυσε από χαρά και συγκίνηση και αποθεώθηκε από τους φίλους του Άρη! Του αναγνώρισαν και την πίστη και την αφοσίωση και την προσφορά στην ομάδα. Και του συγχώρεσαν κι εκείνη την αποφράδα νύχτα!

Κι όταν μιλάμε για πίστη και αφοσίωση, δεν είναι μόνο το κλάμα του Ισπανού το βράδυ της ανατροπής κόντρα στην ΑΕΚ. Είναι κι εκείνος ο Ιούλιος του 2020, όταν η ομάδα έπαιζε ακόμη πλέι οφ (λόγω της μεγάλης διακοπής στο πρωτάθλημα που είχε προηγηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) και του ίδιου το συμβόλαιο είχε ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Πέντε αγώνες είχε παίξει υπ’ αυτό το καθεστώς ο Κουέστα, με ληγμένο συμβόλαιο. Για να μην αφήσει την ομάδα του ξεκρέμαστη, μιας κι αυτή είχε μείνει με 13 παίκτες όλους κι όλους. Αυτά κανονικά δεν πρέπει να ξεχνιούνται -κι όπως φάνηκε είναι κάτι που μέτρησε στο χειροκρότημα του κόσμου.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Κουέστα ανανέωσε για δεύτερη φορά το συμβόλαιό του με τους “κίτρινους”. Πάλι για δύο σεζόν, όπως έκανε και την προηγούμενη φορά. Εφόσον το εξαντλήσει, θα έχει μείνει στον Άρη έξι σεζόν συνολικά. Κι εφόσον παίζει κανονικά, σίγουρα θα μπει στην πρώτη δεκάδα των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας και έφτασαν να έχουν τις περισσότερες συμμετοχές. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αυτή τη στιγμή ο ίδιος έχει 98 συμμετοχές σε επίπεδο Α’ κατηγορίας (Super League). Ο πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Αρτούρ Λεκμπέλο (Αλβανία), που έχει 156 συμμετοχές. Ο Κουέστα έχει τη δυνατότητα ακόμη και να τον ξεπεράσει, αν παίζει συνέχεια. Ίδωμεν…

Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι οι φίλοι του Άρη χάρηκαν, όταν ο σύλλογος ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Χούλιαν Κουέστα. Έδωσαν την συγκατάθεσή τους ή, καλύτερα, την ψήφο εμπιστοσύνης τους. Έστω κι άτυπα! Τα σχεδόν 5.000 likes στο σχετικό ποστάρισμα των “κίτρινων” στην επίσημη σελίδα της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ούτε λίγα είναι, ούτε μπορεί να τα παραβλέψει κάποιος. Είναι μια άτυπη δημοσκόπηση, που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Και με τα περισσότερα από τα σχόλια στο ποστάρισμα να είναι επαινετικά γι’ αυτόν.

Χούλιαν Κουέστα… 2024, λοιπόν!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.