Άρης: Η ευρωπαϊκή συμμετοχή περνάει από τα δικαστήρια!

Άλλη μια δικαστική μάχη, όπως όλα δείχνουν, περιμένει μπροστά τον Άρη, η οποία αυτή τη φορά θα κρίνει τη συμμετοχή του στο Europa Conference League την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο

Ασταμάτητες είναι οι δικαστικές διαμάχες και περιπέτειες της ΠΑΕ Άρης τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα. Είτε στα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια, είτε στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), τα οποία οι “κίτρινοι” για διάφορους λόγους επισκέπτονται συχνά πυκνά. Τώρα, μια νέα διένεξη όπως φαίνεται περιμένει τους “κίτρινους”, η οποία θα κρίνει τη συμμετοχή τους στο Europa Conference League την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Μια συμμετοχή, για την οποία η ομάδα έδωσε πραγματική μάχη μέσα στα γήπεδα να την κατακτήσει…

Αυτό που έχει συμβεί είναι το εξής:

Ο Άρης είναι μέσα στις δέκα ομάδες της Super League 1, για τις οποίες η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι λαμβάνουν άδεια συμμετοχής για τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA. Για μία από τις δέκα αυτές ομάδες, όμως, ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, εισηγήθηκε αρνητικά. Ο λόγος είναι μια οφειλή σε πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, που είναι σε εκκρεμότητα. Επ’ αυτού, η ΠΑΕ Βόλος απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ, κατηγορώντας την για παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ, λόγω οφειλών που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο το εξώδικο της ΠΑΕ Βόλος, όσο και η αρνητική εισήγηση του Βασίλη Σαράκη αφορούν στην ΠΑΕ Άρης και ο ποδοσφαιριστής είναι ο Παλαθουέλος. Κατά τα λοιπά, η “κίτρινη” ΠΑΕ είναι τακτοποιημένη και ενήμερη έως τις 31 του περασμένου Δεκεμβρίου. Σε ό,τι αφορά στον Παλαθουέλος, σύμφωνα με όσα λένε οι διοικούντες την ΠΑΕ Άρης, στις 31/12 που έπρεπε να μην υπάρχει οφειλή ή να έχει δρομολογηθεί διακανονισμός, η υπόθεση αυτή ήταν σε εκκρεμοδικία και δεν  μπορούσε να τακτοποιηθεί με κάποιον τρόπο οικονομικά το ζήτημα. Η απόφαση για τον Παλαθουέλος βγήκε στις 27/1, οπότε αυτόματα μετατέθηκε στον φάκελο της νέας σεζόν, 2023-24.

Επιπρόσθετα, για να επηρεάσει οποιοδήποτε έλεγχο αδειοδότησης, θα πρέπει ο παίκτης να έχει σύμβαση με την τωρινή ομάδα, όμως, ο Παλαθουέλος είχε συνάψει συμφωνία με την προηγούμενη διοίκηση. Όπως και να έχει, ο Βασίλης Σαράκης έκανε χρήση της προθεσμίας των τριών ημερολογιακών ημερών, που επιτρέπει ο κανονισμός να κατατεθεί έφεση είτε από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, είτε από ομάδα που έχει έννομο συμφέρον. Έτσι, η υπόθεση πηγαίνει στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Αν το δευτεροβάθμιο όργανο δεχτεί την έφεση, τότε ο Άρης δεν θα πάρει την άδεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής του και το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη περίοδο πηγαίνει στην ΑΕΚ. Στην ΠΑΕ Άρης δεν έχει φτάσει κάποιο έγγραφο ως τώρα. Οι διοικούντες τον σύλλογο, πάντως, υποστηρίζουν ότι αν η υπόθεση φτάσει στο δευτεροβάθμιο όργανο και αυτό αφαιρέσει την άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής, τότε, όπως έχουν το δικαίωμα να κάνουν, θα προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.