Ιωνικός – Παναιτωλικός 3-1: Έβδομος και ωραίος!

Ο Ιωνικός επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού και παράλληλα κατέκτησε την τιμητική έβδομη θέση στο πρωτάθλημα, βάζοντας το… κερασάκι σε αυτή τη γλυκιά νικαιώτικη τούρτα.

Με τον… ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν ο Ιωνικός. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού και παράλληλα κατέκτησε την τιμητική έβδομη θέση στο πρωτάθλημα, βάζοντας το… κερασάκι σε αυτή τη γλυκιά νικαιώτικη τούρτα.

Ο Ιωνικός διατήρησε το αήττητο στα πλέι άουτ και τερμάτισε στην πρώτη θέση αυτής της διαδικασίας, ενώ ο Παναιτωλικός έριξε… αυλαία στο πρωτάθλημα στην 11η θέση και κρατά την επιστροφή του Λιάβα στην αγωνιστική δράση.

Tα πλάνα των προπονητών

Ο Ιωνικός αγωνίστηκε με τον Χριστοδουλή να υπερασπίζεται την εστία και να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία. Στην τριάδα της άμυνας της ομάδας της Νίκαιας βρέθηκαν οι Ρομαό, Σάντσες και Τσιγκρίνσκι, στα “φτερά” έπαιξαν οι Μύγας και Βαλεριάνος, οι Πογκοσιάν, Κάνιας, Ντάλσιο έπαιξαν στη μεσαία γραμμή και οι Λένις και Τουράμ στην επίθεση.

Ο Ανέστης βρέθηκε κάτω από την εστία του Παναιτωλικού, στην άμυνα οι Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα και στον άξονα οι Αντούνες και Φλόρερ. Οι Νταγκό και Μόρσεϊ έπαιξαν στις πτέρυγες, ο Ντουάρτε σε ελεύθερο ρόλο και ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης.

Κυριαρχία των γηπεδούχων

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντάλσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Στο 14ο λεπτό ο Βέργος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού, ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το τέρμα ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάιντ ο επιθετικός του Παναιτωλικού.

Στο 32ο λεπτό ο Κάνιας είδε εκτός θέσης τον Ανέστη και προσπάθησε με ένα φιλόδοξο, μακρινό, αλλά άστοχο σουτ να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Στην επόμενη φάση τα “καναρίνια” έχασαν ευκαιρία με το δυνατό σουτ του Μόρσεϊ έξω από την περιοχή.

Στο 41ο λεπτό, ο Παναιτωλικός έχασε σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά του Βέργου για να ισοφαρίσει.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Λάρσον έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, καθώς μετά από έξοδο του Χριστοδουλή πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο δεν μπόρεσε με σουτ να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία.

Στην επόμενη φάση, ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι μετά από γύρισμα του Μόρσεϊ και πλασέ του Βέργου στην σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του Αγρινίου στο παιχνίδι.

Κάτι από… Αγγλία

Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Νίκος Καρέλης ισοφάρισε σε 1-1 στο 47ο λεπτό! Μετά από σέντρα του Αποστολάκη, ο επιθετικός του Παναιτωλικού πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ισορρόπησε την κατάσταση στη Νίκαια.

Στο 48′ ο Μπογκοσιάν απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού και ο Λένις στο 52′ ανάγκασε τον Ανέστη σε σημαντική επέμβαση.

Εκπληκτική φάση στο 55ο λεπτό για τον Ιωνικό με εξαιρετική εναλλαγή μπάλας Ντάλσιο, Λένις και τελική προσπάθεια του Πογκοσιάν για την απόκρουση του Ανέστη σε κόρνερ.

Στο 62ο λεπτό, ο Ιωνικός πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ο Σάντσες γύρισε τη μπάλα από την αριστερή πτέρυγα, ο Μάντζης πάσαρε στον Τουράμ και ο τελευταίος έκανε το 2-1.

Ευκαιρία είχε ο Ιωνικός με τον Μάντζη στο 68′ και ο Παναιτωλικός με τον Κορνέλιους στο 74′.

Ο Ιωνικός πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 86ο λεπτό με τον πρώτο του σκόρερ, Βασίλη Μάντζη. Μετά από σέντρα του Μύγα, ο επιθετικός του Ιωνικού έκανε την κεφαλιά και το 3-1 για την ομάδα της Νίκαιας.

Ιωνικός – Παναιτωλικός 3-1

Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας

Βοηθοί Διαιτητές: Δημήτριος Μαυρουδής, Παναγιώτης Δημήτρης Σακκάς
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Κίτρινες κάρτες: 34′ Ρομαό, 34′ Βαλεριάνος – 34′ Φλόρες, 34′ Νταγκό

Σκόρερ: 9′ Ντάλσιο, 62′ Τουράμ, 86′ Μάντζης – 47′ Καρέλης

Ιωνικός (Σπανός): Χριστοδουλής, Ρομαό, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Μύγας (90′ Γκοτσούλιας), Βαλεριάνος (91′ Κιάκος), Πογκοσιάν (61′ Mάντζης), Κάνιας, Ντάλσιο, Λένις (91′ Καμπράλ), Τουράμ (84′ Πλατέλλας)

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον (88′ Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Περέιρα, Φλόρες (84′ Λιάβας), Αντούνες, Μόρσεϊ (89′ Μπαρμπόσα), Νταγκό (46′ Καρέλης), Ντουάρτε (84′ Μπελεβώνης), Βέργος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.