Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ευρώπη με τεσσάρα! (hls)

Ο Παναθηναϊκός κυρίαρχος από την αρχή έως το τέλος συνέτριψε τον ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεψε οριστικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις και σφράγισαν το εισιτήριο για την Ευρώπη, με τον κόσμο να αποθεώνει προπονητή και παίκτες στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8wNS8xNC8xOS8wOV8xMF82MjdmZmU1NjNkNmFiLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M44S”,”uploadDate”:”2022-05-14T19:09:24.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cjzpw76s5lht”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Τα αρχικά πλάνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Σχένκεφελτ και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα, τους Βιγιαφάνιες, Πέρεθ και Γκατσίνοβιτς στη μεσαία γραμμή, τους Παλάσιος, Αϊτόρ στα άκρα και τον Μακέντα σέντερ φορ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε πολλές απουσίες, είχε Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα και Οικονομόπουλο στην άμυνα, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Στάνκο και Λιάσο στη μεσαία γραμμή και Λώλη και Κύρκο στην επίθεση.

Πολιορκία και γκολ Βιγιαφάνιες

Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός στο α’ μέρος, έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 18′ όταν ο Σχένκεφελτ έπιασε την κεφαλιά και ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά λόγω της παρέμβασης του Λώλη.

Στο 20′ ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Παλάσιος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Στο 27′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ κράτησε το μηδέν σε τριπλή ευκαιρία των «πράσινων», αρχικά μετά από τακουνάκι του Βιγιαφάνιες και με τη βοήθεια του Λώλη, στη συνέχεια σε σουτ του Bέλεθ και μετά το κόρνερ που ακολούθησε, έκανε νέα επέμβαση σε κεφαλιά του αμυντικού του Παναθηναϊκού.

Τελικά το 1-0 έγινε στο 37ο λεπτό με μία υπέροχη προσπάθεια που ξεκίνησε από τον τερματοφύλακα Μπρινιόλι, ο οποίος βρήκε τον Πέρεθ στον άξονα, αυτός τροφοδότησε τον Αϊτόρ που συνεργάστηκε με τον Χουάνκαρ, στο γύρισμά του από αριστερά ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να σκοράρει, όμως ο Βιγιαφάνιες που ακολουθούσε τη φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σκόραραν οι αλλαγές

Στο β’ ο ρυθμός έπεσε αρχικά, με τον Παναθηναϊκό πάντως να κρατά άνετα τα ηνία και στο 62′ να φτάνει κοντά στο 2-0 όταν ο Βέλεθ σούταρε από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά από κόντρα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές γύρω στη μία ώρα αγώνα και αυτές αποδείχτηκαν εύστοχες, καθώς οι «πράσινοι» διεύρυναν το προβάδισμα.

Στο 62′ μία από αυτές, ο Μαουρίσιο, σούταρε στο όριο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Οικονομόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Στο 71′ δύο άλλες αλλαγές, οι Κουρμπέλης και Καρλίτος συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να κάνει το 3-0 με ωραία προσπάθεια.

Το 4-0 διαμόρφωσε ο Χουάνκαρ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από απομάκρυνση, σούταρε από μακριά και αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 89′ με τον Κόντε να αστοχεί από καλή θέση στην περιοχή, την ώρα που οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποθέωναν τον Γιοβάνοβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-0


Σούπερ Λιγκ 2021-22, 9η Αγωνιστική πλέι – οφ, «Απόστολος Νικολαΐδης».
Διαιτητής
: Μανούχος
Γκολ: 37′ Βιγιαφάνιες, 68′ Μαουρίσιο, 71′ Καρλίτος, 87′ Χουάνκαρ.
Κίτρινες: Λώλης, Σνάιντερ, Σάλιακας, Κάργας
Κόκκινες: –
Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Mπρινιόλι – Κώτσιρας, Βέλεθ (75′ Σάρλια), Σχένκεφελτ, Χουάνκαρ – Βιγιαφάνιες (57′ Μαουρίσιο), Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (57′ Καρλίτος), – Παλάσιος (75′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ, Μακέντα (67′ Κουρμπέλης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος – Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46′ Σιόντης), Στάνκο, Λιάσος – Λώλης (60′ Μπρένερ), Κύρκος (60′ Κόντε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.