Παναθηναϊκός: Ο “τελικός” πριν τον Τελικό

Οι δύο δρόμοι που οδηγούν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη αποτελούν "ευχή" και "κατάρα" για την ομάδα. Θα είναι "ευχή" με διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το Κύπελλο επιστρέφει στην Ευρώπη. Αν δεν κατακτήσει το Κύπελλο, είναι ο μόνος από τους τρεις διεκδικητές των δύο εισιτηρίων που γνωρίζει από τώρα ότι του κάνει και η τέταρτη θέση για να βγει στο Conference League.

Άρης και ΑΕΚ είναι “καταδικασμένοι” να παίζουν με το βάρος ότι πρέπει υποχρεωτικά να κυνηγήσουν την τρίτη θέση, διότι δεν θα γνωρίζουν τί θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου, όπου αν το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός, ΜΟΝΟ ο τρίτος θα πάρει εισιτήριο.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει ένα πλεονέκτημα, το οποίο όμως δεν του εξασφαλίζει τίποτα. Για να είναι σίγουρο το “Τριφύλλι” ότι θα επιστρέψει στην Ευρώπη, θα πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβει είτε την τρίτη, είτε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.

Ούτε όμως αυτό είναι εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια είναι εκτός έδρας, με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Σε μια χρονιά, που οι “πράσινοι” εκτός έδρας δεν τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά το έργο τους φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, διότι θα πρέπει οπωσδήποτε να βρουν νίκη σε καποιο από αυτά τα ματς.

Τώρα αν η νίκη αυτή έρθει επί της ΑΕΚ που θα είναι και εξάποντη, τότε ναι, οι δύο δρόμοι που οδηγούν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη θα είναι “ευχή”. Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από την ΑΕΚ, τότε θα έχει εξελιχθεί η διαδικασία σε “κατάρα”, με την πίεση στο φώτο φίνις να αυξάνεται κατακόρυφα.

Για τον λόγο αυτό το ματς απέναντι στην ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή αποτελεί κυριολεκτικά έναν “τελικό” πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που ιδανικά οι “πράσινοι” θα πρέπει να τον προσεγγίσουν μόνο για την προοπτική της επιστροφής στα τρόπαια και όχι να τον παίξουν και υπο το βάρος της επιστροφής στην Ευρώπη.

Τα πράγματα είναι απλά: Με νίκη επί της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα χάσει την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Με ήττα ο δρόμος αυτός θα γίνει ιδιαίτερα δύσβατος. Με ισοπαλία θα παραμείνει η ισορροπία “τρόμου” ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, Άρη και ΑΕΚ που θα συνεχίσουν να έχουν από 33% πιθανότητες για τα δύο εισιτήρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.