Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Νίκη με άρωμα Ευρώπης (vids)

Σημαντική νίκη με 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ. Τρίποντο ευρώπης για τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης που μετά την ΑΕΚ φτάνουν στη 2η συνεχόμενη νίκη τους στα playoffs

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Άρης στην προσπάθεια του να βγει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και με τους φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς επηρεασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, νικητής ήταν αυτός που χρειαζόταν περρισσότερο τους βαθμούς της νίκης. Ο Άρης επικράτησε 1-0, με σκόρερ τον Ντουκουρέ στο 17΄. ο ΠΑΟΚ πίεσε, έψαξε τρόπους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά η αλήθεια είναι πως η καλοδουλεμένη μεσοαμυντική γραμμή των “κίτρινων” δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους που από το 71΄ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μιχάι (με 2η κίτρινη κάρτα), να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΑΡΗΣ

Με την συνταγή του αγώνα του ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ παρέταξε ο Μπούργος τον Άρη στο ντέρμπι (4-4-2) χωρίς ωστόσο να έχει στη διάθεση του τον Σάσα, ενώ αντίθετα επέστρεψε ο Μπράμπετς.
Ο Κουέστα ήταν στη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ δεξιά παρέμεινε ο Εμπακατά αντί του Σούντγκρεντ, ο Γκάνεα στα αριστερά, αλλά σε ρόλο στόπερ επανήλθε ο Μπράμπετς έχοντας στο πλάι του τον Φαμπιάνο. Τη θέση του τραυματία Σάσα στο πλευρό του Ματίγια, πήρε ο Ντουκουρέ, με τους Ιτούρμπε (αριστερά) και Μαντσίνι (δεξιά) στα δύο άκρα και παρτενέρ του Καμαρά στην εππιθεση ο Αργεντίνος τεχνικός τοποθέτησε και πάλι τον νεαρό Πάλμα.

Ο ΠΑΟΚ
Ο Ρασβάν Λουτσέσκου δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια και Μιχαηλίδη , ενώ άλλαξε κατά τα 7/11 τη βασική ενδεκάδα του, συγκριτικά με εκείνη που επέλεξε μεσοβδόμαδα για να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ. Σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ η παρουσία του Νέλσον Ολιβέιρα σε αποστολή για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του
Σε σχηματισμό 4-3-2-1 παρατάχθηκε η ομάδα των φιλοξενούμενων. Ο Πασχαλάκης παρέμεινε αμετακίνητος κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, με τον Σάστρε στα δεξιά της άμυνας και τον Σίντκλέι. Σε ρόλο στόπερ είναι οι Μιχάι – Βαρέλα, έχοντας μπροστά τους, τον Σβάμπ με τον Κούρρτιτς. Ο Σοάρες σε ρόλο δεκαριού, με τον Μίτριτσα να παίζει αριστερά του, ο Ζίβκοβιτς δεξιά και προωθημένος ο Άκπομ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μέτριο με στιγμές έντασης ήταν το ντέρμπι που άρχισε με ένα γρήγορο γκολ και αυτό ήταν για τους γηπεδούχους.

Όλα άρχισαν στο 16΄ όταν μετά από την θαυμάσια προσπάθεια του Ιτούρμπε και πάσα στον Εμπακατά, ο τελευταίος επιχείρησε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης και από την εκτέλεση κόνρνερ του Ματίγια, ο Ντουκουρέ πήρε την κεφαλιά και ο Άρης προηγήθηκε 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Ιβοριανού στο πρωτάθλημα.

Οι «κίτρινοι» στο μεταξύ ανεβάζουν ψηλά την πίεση, αλλά αδυνατούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Τα πνεύματα θα… ανάψουν στο το 37΄ όταν ο Μιχάι στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Καμαρά (μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Μαντσίνι) θα αντικρίσει την κίτρινη κάρτα.
Στο σημείο αυτό υπήρξαν διαμαρτυρίες του Άρη με την προτροπή να δει ο διαιτητής το VAR, καθώς οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αποβολή του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ.

Η ένταση μεταφέρεται στον πάγκο, ο Χερμάν Μπρούγος βλέπει την κόκκινη κάρτα, όπως και ο συνεργάτης του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι. Το κοουτσάρισμα του Άρη αναλαμβάνει ο Απόστολος Τερζής.

«Φωτιά» τα τελευταία λεπτά

Μέτριο γενικώς το θέαμα μέχρι λίγο πριν την ολοκλήεωση του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 44΄ ο ΠΑΟΚ θα απειλήσει όταν από καλή θέση και με καλές προϋποθέσεις, ο Σβαμπ σουτάρει αλλά η μπάλα φεύγει άουτ μετά το αδύναμο σουτ του Αυστριακού.
Στο 46΄ από το καλοχτυπημένο φάουλ του Ματίγια η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μαντσίνι θα βρεθεί τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας θα πέσει σωστά και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 48΄, όταν από το καλό διαγώνιο σουτ του Ακπομ, ο Κουέστα δεν αιφνιδιάζεται και μπλοκάρει.

ΤΟ Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σαφώς καλύτερο ήταν το θέαμα που πρόσφεραν στον κόσμο οι 22 ποδοσφαιριστές στην επανάληψη με την πρώτη καλή φάση να καταγράφεται στο 47΄ με τον Μαντσίνι να προσπαθεί να πλασάρει τον Πασχαλάκη αλλά ο Μιχιάι έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την νοητή γραμμή.
Στο 51΄ήταν η μεγάλη φάση για τον ΠΑΟK όταν από την σέντρα του Κούρτιτς και τις προσπάθειες των Βαρέλα (κεφαλιά) – Μιχάϊ (σουτ), η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κουέστα.

Στο 58΄ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει με την καταπληκτική απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, αλλά ο Πασχαλάκης σε ετοιμότητα διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Από το 60΄ ο Μπούργος γυρνάει τον Άρη στο κλασσικό 4-2-3-1, βγάζοντας του Ιτούρμπε – Πάλμα και περνώντας στις θέσεις τους, τον Εντιαγέ με τον Γκάμα.

Οι δύο τελευταίοι στο 64΄ ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης φάσης του Άρη όταν άλλαξαν μεταξύ τους την μπάλα αλλά ο Πασχαλάκης διώχνει με τα πόδια από το σουτ του Πορτογάλου.

Στο 67΄ καταπληκτική ενέργεια του Σίντκλεϊ που έδιωξε την μπάλα από το διαγώνιο σουτ του Μαντσίνι.

Στο 71΄ αλλάζουν οι ισοροπίες στον αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ υποχρεώνεται να παίξει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μιχαϊ (για φάουλ στον Καμαρά), με 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 86΄ ο Ολιβέιρα μετά από ωραίο μακρινό σουτ, στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κουέστα

Ο Εμπακατά, ο σκόρερ Ντουκουρέ, ο Ματίγια, ο Ιτούρμπε (όσο άντεξε) αλλά και οι Φαμπιάνο – Μπράμπετς ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Ο Πασχαλάκης με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις ξεχώρισε για τον ΠΑΟΚ, ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι Βαρέλα- Μιχάϊ. Θετική η παρουσία του Ολιβέιρα για το μικρό χρονικό διάδτημα που αγωνίστηκε.

Οι συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (85΄ Σούντγκρεν), Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε (59΄ Γκάμα) Μαντσίνι (77΄ Γκαρσία), Πάλμα (59΄ Εντιαγέ) Καμαρά (77΄ Μπεναλουάν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάλης, Σάστρε (74΄ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46΄ Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (60΄ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα (74΄ Ινγκασον), Άκπομ (79΄ Ολιβέιρα)

Διαιτητής: Γκοντίνιο (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Τεϊσέιρα, Ρούφο (Πορτογαλία)
4ος: Τζήλος
VAR: Εστέβες (Πορτογαλία)
AVAR: Παπαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.