Η χειρότερη ΑΕΚ της τελευταίας τριετίας (pics)

Εκτός των όσων βλέπουν τα μάτια του κάθε φίλου της ΑΕΚ στο γήπεδο, υπάρχουν και οι αριθμοί και αυτοί μαρτυρούν πως πρόκειται για την χειρότερη επίδοση της Ένωσης την τελευταία τριετία.

Έχουν γραφτεί πολλά για την ΑΕΚ, έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα για την αγωνιστική πτώση μιας ομάδας που το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε να αναδομηθεί με 14 μεταγραφές και έναν προπονητή που στην πορεία έγιναν τρεις.

Η ΑΕΚ δεν βγάζει αγωνιστική υγεία και ο κόσμος της είναι πικραμένος από τις συνεχόμενες βαθμολογικές απώλειες και τα πολλά χαμένα ντέρμπι, με πιο πρόσφατο το 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η χαμηλότερη συγκομιδή την τελευταία τριετία

Η ΑΕΚ σε 28 παιχνίδια στη Super League έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 47 βαθμούς που την φέρνουν στην 3η θέση της βαθμολογίας των playoffs για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι 14 νίκες, οι 5 ισοπαλίες και οι 9 ήττες δεν είναι επιδόσεις που αντιπροσωπεύουν το μπάτζετ του συλλόγου, ενώ τα 30 γκολ παθητικό συνθέτουν την χειρότερη αμυντική λειτουργία των ομάδων που συμμετέχουν στα playoffs.

Στην 5η θέση πέρυσι, αλλά με περισσότερους βαθμούς

Την περυσινή σεζόν το ρόστερ της ΑΕΚ ήταν κατά πολύ φτωχότερο από το φετινό. Συν του ότι πέρυσι στα playoffs υπήρχαν πολλά αγωνιστικά προβλήματα με τραυματισμούς και όχι μόνο.

Η Ένωση με το πέρας της 2ης αγωνιστικής των playoffs είχε μαζέψει 48 βαθμούς, έναν περισσότερο δηλαδή από φέτος. Κοινός παρανομαστής με την τρέχουσα σεζόν είναι πως και πέρυσι στο αντίστοιχο χρονικό σημείο διέθετε την χειρότερη αμυντική γραμμή με παθητικό 37 τερμάτων.

Η διαφορά με πέρυσι είναι πως στα 28 παιχνίδια είχε 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες, μία λιγότερη δηλαδή από φέτος.

Οκτώ βαθμούς περισσότερους πριν δύο σεζόν

Η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα τη σεζόν 2019-20 είχε κάνει εξαιρετικά playoffs και παρότι μπήκε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να καλύψει την απόσταση και να χάσει τελευταία στιγμή το εισιτήριο για τα προκριμματικά του Champions League.

Τη σεζόν 2019-20 η ΑΕΚ είχε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο την δεύτερη καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό 23ων τερμάτων, αλλά και την τρίτη καλύτερη επίθεση με 45 γκολ, βρισκόταν στην 3η θέση με 55 βαθμούς και στόχευε στην 2η θέση και δεν αγωνιούσε για το αν θα βγει στην Ευρώπη.

16 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες ο απολογισμός της Ένωσης μετά από 28 αγωνιστικές τη σεζόν 2019-20.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.