ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: «Λυτρωτής» ο Άκπομ (hls)

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ αντικατέστησε τον Τσόλακ στο 66' και έδωσε την νίκη στους γηπεδούχους. Φόβοι για ρήξη χιαστού του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε νικήσει στην Τούμπα, τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο γύρο του πρωταθήματος της Super League και στην πρώτη αγωνιστική των play off, οι γηπεδούχοι για ενενήντα λεπτά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Γιαννιωτών και να «λυγίσουν» τον Λοντίγκιν.

Ο Τσούμπα Άκπομ, όμως, είχε διαφορετική άποψη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από την σέντρα του Ζίβκοβιτς, βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλντι και με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ του “Δικεφάλου” του Βορρά (1-0). Αήττητος ο ΠΑΟΚ για 15 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, την κατοχή της μπάλας και εύρυθμη κυκλοφορία, αλλά του έλειψε η δημιουργία παιχνιδιού και η πίεση στην εστία των φιλοξενουμένων, οι οποίοι έδωσαν χώρο, αλλά αμύνθηκαν αποτελεσματικά.

Στο 5′, ο Σοάρες με τακουνάκι προσπάθησε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά απέκρουσε ο Λοντίγκιν, ενώ στο 17′ ο Μιχαηλίδης τραυματίστηκε σε μαρκάρισμα του στον Περέα και αντικατάσταθηκε από τον Κρέσπο.

Η δεύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο α’ ημίχρονο, ήταν το σουτ του Τσόλακ που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν στο 35′ , ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Σνάιντερ πήγε με “γυριστό” να απειλήσει, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 47′, το αδύναμο “τελείωμα” του Κούτριτς εξουδετερώθηκε από τον Λοντίγκιν και στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο ημίχρονο, κύλησαν τα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης, καθώς η διπλή γραμή άμυνα του ΠΑΣ δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να την διασπάσει είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα, παρά την διπλή αλλαγή του Λουτσέσκου με Μιτρίτσα και Σβάμπ στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Σε διάστημα έξι λεπτών, ο ΠΑΟΚ είχε τρείς σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά ο Λοντίγκιν ισάριθμες φορές. είπε “όχι”. Στο 64′, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απομάκρυνε την μπάλα σε σουτ του Μιτρίτσα και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε, Στο 69′ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Σάστρε και ένα λεπτό αργότερα, σε τετ-α-τετ με τον Ζαμπά, έδιωξε σε κόρνερ και ενώ ο Μιτρίτσα θεώρησε ότι ήταν σε ευνοϊκότερη θέση, αλλά ο συμπαίκτης του έκανε το πλασέ.

Μετά το γκολ του Άκπομ, ο Περέα στο 94′ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ για να ισοφάριζε.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάϊ, Μιχαηλίδης (19′ Κρέσπο), Φερέϊρα, Σοάρες (46′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μπίρσεβαρ (73′ Ζίβκοβιτς), Μούργκ (46′ Σβάμπ), Ζαμπά, Τσόλακ ( 66′ Ακπόμ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρτνάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Στάϊνερ, Μέντες (85′ Παντελάκης), Περέα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.