ΠΑΟΚ: Λύρατζης και Τσιγγάρας, σαν έτοιμοι από καιρό

Ο Λευτέρης Λύρατζης και ο Χάρης Τσιγγάρας μπήκαν για πρώτη φορά βασικοί στο ίδιο παιχνίδι και από τις 12 Δεκεμβρίου είναι πάντα σε πρώτο επίπεδο επιλογών

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2021 και το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Λαμία, δεν είχαν παίξει ποτέ βασικοί. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφασίζει να βάλει στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ και τον Λευτέρη Λύρατζη και τον Χάρη Τσιγγάρα.

Οι δύο 22χρονοι -με την κοινή πορεία στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια- μπήκαν και δεν ξαναβγήκαν ποτέ από το πρώτο επίπεδο επιλογών. 

Μετά το πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη, στις 10 Μαρτίου, περίπου τρεις μήνες μετά από εκείνο το παιχνίδι με τη Λαμία, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε για τους δύο παίκτες.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε: “Τι να πω για αυτούς τους δύο; Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους δύο. Είναι παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν τα σωστά πράγματα. Είναι κομμάτι του κέρδους που είπα πριν”. 

Από εκείνο το παιχνίδι με τη Λαμία μέχρι αυτό με τη Γάνδη, ο ΠΑΟΚ έπαιξε 20 παιχνίδια. Ο Τσιγγάρας έπαιξε στα 18. Ο Λύρατζης έπαιξε σε 13 καθώς από ένα σημείο και μετά, στο rotation του ΠΑΟΚ για τη θέση του δεξιού μπακ, μπήκε και ο Σάστρε, ο Ισπανός δεξιός μπακ που πήρε ο ΠΑΟΚ στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. 

Σε ό,τι αφορά στον Τσιγγάρα, ο ΠΑΟΚ πήρε παίκτη και στους χαφ, τον Σοάρες. Η προσαρμογή πάντως του Πορτογάλου μέσου δεν είναι τόσο γρήγορη όσο του Ισπανού δεξιού μπακ. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο 22χρονοι παίκτες είναι σε πρώτο επίπεδο επιλογών, είναι βασικοί και ο ΠΑΟΚ έχει κέρδος από αυτό. 

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι -σε αυτά τα 20 παιχνίδια- από την ώρα που ο Λύρατζης πήρε φανέλα βασικού (και από τον Ιανουάριο και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε και τον Σάστρε), ο Τέιλορ, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ που ήταν βασική επιλογή σε αυτή τη θέση στην αρχή της σεζόν, έχει παίξει μόνο σε ένα παιχνίδι και σε αυτό ως αλλαγή, στο παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-2, στις 2/2/2022.

Επίσης, από την ώρα που ο Τσιγγάρας πήρε θέση στο αρχικό σχήμα, ο Σβαμπ έπαιξε σε 17 παιχνίδια, μόνο όμως στα 5 ως βασικός. Κι ενώ μέχρι το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Λαμία, το πρώτο δηλαδή του Τσιγγάρα στο αρχικό σχήμα, ο Σβαμπ είχε κάνει 19 παιχνίδια ως βασικός. 

Οι επιδόσεις τους είναι χαρακτηριστικές. 

Χάρης Τσιγγάρας: Πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία, είχε παίξει μόνο μία φορά, ως αλλαγή, στις 9 Δεκεμβρίου, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λίνκολν. Πλέον έχει 19 παιχνίδια στη σεζόν, τα 17 ως βασικός.

Λευτέρης Λύρατζης: Πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία, είχε παίξει -ελάχιστα- σε δύο παιχνίδια, ως αλλαγή, με ΑΕΚ και Άρη. Πλέον, έχει 17 παιχνίδια στη σεζόν, τα 14 ως βασικός ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ, το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με τη Λαμία που έκανε και ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.