Λετιέρι: “Δεν ταίριαξαν οι ιδέες μας με την ΑΕΚ”

Ο βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, Τζίνο Λετιέρι μίλησε για το διαζύγιο με την Ένωση και πολλά άλλα ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Τζίνο Λετιέρι μιλώντας στο Transfermarkt.de αναφέρθηκε στη λύση της συνεργασίας του ιδίου και του Αργύρη Γιαννίκη με την ΑΕΚ, τονίζοντας πως: “Δεν ήταν καθόλου περίεργη αυτή η εξέλιξη για μένα. Ήταν η λογική συνέπεια” ανέφερε αρχικά.

Ο βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ τόνισε επίσης: “Θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της νοοτροπίας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά στην πορεία έπρεπε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που είχαν να κάνουν με κάποιους παίκτες. Αλλά ας πούμε απλά πως ο σύλλογος δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τα δικά μας θέλω. Έτσι, έπρεπε να τελειώσουμε τη συνεργασία μας από κοινού”.

Ο Τζίνο Λετιέρι αναφέρθηκε και στο πλάνο που είχαν θεσπίσει με τον Αργύρη Γιαννίκη για την ΑΕΚ: “Έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα και να περάσουμε μια νοοτροπία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι παίκτες. Αλλάξαμε την προπόνηση. Προπονήσαμε τους παίκτες κάπως διαφορετικά απ’ ότι μάλλον είχαν συνηθίσει στην Ελλάδα. Φυσικά και θέλαμε να συνεχίσουμε και να δουλέψουμε για τη νέα σεζόν”.

Στη συνέχεια, ο 55χρονος Γερμανοελβετός προπονητής μίλησε για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, λέγοντας πως: “Δεν ξεκινάς να σχεδιάζεις τη νέα σεζόν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, αλλά από τώρα. Για εμάς ήταν σημαντικό να τερματίσουμε στην τρίτη θέση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη και ακολούθως να σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά. Οι ιδέες μας όμως δεν ταίριαζαν μ’ αυτές του κλαμπ. Δεν βλέπαμε κανένα νόημα στο να συνεχίσουμε αν δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως θέλαμε. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Υπήρχε μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο”.

Ο Λετιέρι μίλησε και για τη δική του θητεία ως βοηθός προπονητή, αλλά και για τον Αργύρη Γιαννίκη: “Για μένα ήταν σημαντικό ότι ο Αργύρης δούλεψε ισότιμα μαζί μου. Μου έδωσε την ελευθερία να συμμετέχω πλήρως στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι ένας νέος, καινοτόμος προπονητής που έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά για τη νεαρή ηλικία του. Χρειαζόταν έναν έμπειρο βοηθό για να δημιουργήσει κάτι καλό. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνεργασία μου μαζί του. Δουλέψαμε με 10 διεθνείς παίκτες. Για το μέλλον μου; Όλα είναι ανοικτά. Η εμπειρία μου στην Αθήνα με βοήθησε πολύ. Έκανα ένα βήμα παραπάνω. Ήταν μεγάλη η πρόκληση στην ΑΕΚ, έστω και σαν βοηθός”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.