ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1: Η μία δεν κερδίζει ντέρμπι, ο άλλος δεν χάνει (pics, vids)

Ο ΠΑΟΚ των δέκα παικτών από το 19' άντεξε στο ΟΑΚΑ, μένοντας αήττητος σε ακόμα ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς το εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής τελείωσε στο 1-1.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο εξ αναβολής αγώνας της 17ης αγωνιστικής της Super League, με την ΑΕΚ να μένει στο ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών και την Ένωση να συμπληρώνει έντεκα ματς χωρίς νίκη κόντρα στους “ασπρόμαυρους” σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Τσιγγάρας αποβλήθηκε στο 19′ μέσω VAR, ο Γκαρσία το 1-0 με κεφαλιά στο 28′ για να απαντήσει ο Κούρτιτς με το τρίτο του γκολ κόντρα στην Ένωση σε τρία ματς στο 36′ με απευθείας φάουλ και λανθασμένη εκτίμηση του Τσιντώτα.

Υπεροχή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά εντελώς ανούσια με τη σημαντικότερη ευκαιρία να έρχεται στο 91‘ σε κεφαλιά του Ανσαριφάρντ.

Παρέμεινε η διαφορά στους 7 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον 50 και την ΑΕΚ 43.

Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της Ένωσης στο τέλος του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος επέλεξε 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα στο τέρμα, δεξιά τον Ρότα, αριστερά τον Μοχαμαντί, στόπερ τους Τζαβέλλα, Βράνιες, αμυντικά χαφ τους Σιμόες, Σιμάνσκι, μπροστά τους τον Μάνταλο, στις δύο πλευρές Τσούμπερ και Γκαρσία και κορυφή τον Αραούχο.

Ίδιο σύστημα επίλεξε και ο Ρασβάν Λουτσέσκου με τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία στην άμυνα τετράδα του Λύρατζη, Κρέσπο, Ίνγκανσον, Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Κούρτιτς, Τσιγγάρα, μπροστά τους τον Αουγκούστο, αριστερά τον Μπίσεσβαρ, δεξιά τον Ζαμπά και κορυφή τον Άκπομ.

Ισοπαλία με κερδισμένο τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να μην έχει τελική στο πρώτο 20λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 2′ με το σουτ του Αουγκούστο, να περνάε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 5′ από εξαιρετική κίνηση του Μπίσεσβαρ, η μπάλα έφτασε στον Αουγκούστο με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει στην κίνηση και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 16′, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Τσιγγάρα στον Αραούχο, με τον Ιταλό ρέφερι, Φάμπρι να βγάζει κίτρινη κάρτα. Το VAR τον κάλεσε να ελέγξει ξανά τη φάση και η απόφαση άλλαξε, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες στο 19′.

Η αποβολή έδωσε ενέργεια στην ΑΕΚ, η οποία στο 24′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ρότα σέντρα, με τον Γκαρσία να κάνει την προβολή και τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 28′, με τον Μάνταλο να βγάζει σέντρα και τον Γκαρσία με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-0.

Στο 32′, σέντρα του Μοχαμαντί, ο Αραούχο δεν βρήκε τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο στήθος του Σιμόες και ο Πασχαλάκης έπεσε και μάζεψε.

Δύο λεπτά μετά ο Βράνιες έκανε δυνατό μαρκάρισμα στα όρια της περιοχής και πλάγια, με τη φάση να ελέγχεται και για πέναλτι, αλλά η απόφαση του Ιταλού διαιτητή δεν άλλαξε.

Ανούσια κατοχή για την ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο προσεκτικός ανασταλτικά και η ΑΕΚ που είχε την κατοχή, ειδικά στο πρώτο 15λεπτο δεν είχε φάσεις.

Στο 55′ η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους για τον ΠΑΟΚ, με το αριστερό σουτ του Μπίσεσβαρ, να περνά πάνω από την εστία.

Για την ΑΕΚ, η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 64′, με τον Μοχαμαντί να σουτάρει με το δεξί πόδι, και την μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πασχαλακη, ενώ στο 82′ το σουτ του Σιμόες πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 86′ το σουτ του Ελ Καντουρί σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΚ, ενώ στο 87′ ο Ανσαριφάρντ από δύσκολη θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΟΚ στο 90′ ζήτησε πέναλτι σε πτώση Άκμπομ στην περιοχή ο Φάμπρι που ήταν δίπλα στη φάση δεν έδωσε κάτι.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 91′ με τον Ανσαριφάρντ, η σέντρα του οποίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Ρότα (74′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί – Σιμόες, Σιμάνσκι (56′ Σάκχοφ) – Γκαρσία (56′ Άμραμπατ), Μάνταλο (82′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74′ Τάνκοβιτς) – Αραούχο.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης (85′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (85′ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74′ Σβαμπ) – Ζαμπά (85′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66′ Ελ Καντουρί) – Άκπομ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.