Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0: “Πράσινο” πάρτυ, “κιτρινόμαυρο ναυάγιο” (pics, vids)

O Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαϊδης" όπου επικράτησε 3-0 και αν δεν υπήρχε ο Τσιντώτας το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Τρια δοκάρια η Ένωση.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη στο Αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν επιβλητικός και με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ σε 15 λεπτά (16-30) έφτασε σε άνετη νίκη με 3-0, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα Play Off της Super League.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό που κυριάρχησε πλήρως κόντρα σε μια Ένωση που ήταν σε μόνιμη τρικυμία ανασταλτικά.

Αϊτόρ με πέναλτι στο 16′, Παλάσιος στο 18′ και Ιωαννίδης στο 30′ τα γκολ των “πράσινων”.

Τρία δοκάρια είχε η ΑΕΚ με Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ και Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-3-3 και χωρίς εκπλήξεις παρέταξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Παναθηναϊκό. Τερματοφύλακας ο Διούδης, στα δυο άκρα οι Σάντσες, Χουάνκαρ, στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ, τριάδα στα χαφ τους Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλο, Γκατσίνοβιτς, δεξιά τον Παλάσιος, αριστερά τον Αϊτόρ και κορυφή τον Ιωαννίδη.

Με 4-2-3-1 και τον Σάκχοφ βασικό η ενδεκάδα του Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Τσιντώτα στο τέρμα και τετράδα άμυνας τους Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, αμυντικά χαφ τους Σάκχοφ, Σιμόες, δεξιά τον Γκαρσία, αριστερά τον Τσούμπερ, στον άξονα τον Άμραμπατ και κορυφή τον Ανσαριφάρντ.

Τα τρία γκολ ο Παναθηναϊκός, τα δοκάρια η ΑΕΚ

Με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη άρχισε ο αγώνας, καθώς στο 5′ από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο για να έρθει μια ανύποπτη φάση στο 14′ όταν ο Αλεξανδρόπουλος κινήθηκε από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και ο Ρότα στην προσπάθεια να τον ανακόψει τον βρήκε στον αστράγαλο, με τον Νόμπρε αρχικά να δείχνει άουτ, αλλά μετά από έλεγχο στο VAR να αλλάζει την απόφασή του και να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ, ο οποίος νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ κατέρρευσε και στο 18′ σε φάση επίθεσης των “κιτρινόμαυρων” ο Σάντσες έκλεψε, ο Παλάσιος απέφυγε στο κέντρο τον Τζαβέλλα και με ατομική ενέργεια νίκησε με σουτ τον Τσιντώτα για το 2-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως σε δύο περιπτώσεις η πλάτη της γύρισε την πλάτη.

Ο Παναθηναϊκός “έκοψε”, ο Αραούχο πάλευε μόνος του

Ο Γιαννίκης άλλαξε τρεις παίκτες στο ημίχρονο περνώντας τους Μάνταλο, Μοχαμαντί, Αραούχο και σε συνδυασμό με το ότι οι “πράσινοι” έδωσαν χώρο η ΑΕΚ έδειχνε πιο επικίνδυνη.

Στο 48′ “άγγιξε” το γκολ όμως το σουτ του Αραούχο αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Διούδη, ενώ στο 56′ ο γκολκίπερ του ΠΑΟ βρήκε τη μπάλα ελάχιστα σε σουτ του Αργεντινού και με τη βοήθεια του δοκαριού αυτή κατέληξε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έβρισκε όλο και περισσότερους χώρους και στο 60′, από κόρνερ του Αϊτόρ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τον Τσιντώτα να κάνει σπουδαία επέμβαση και στη συνέχεια να διώχνει με τα πόδια.

Ένα λεπτό μετά, από ωραία πάσα του Γκατσίνοβιτς, ο Παλάσιος βρήκε τον Ιωαννίδη αυτός πέρασε τον Τσιντώτα, αλλά το αδύναμο πλασέ που έκανε έδωσε την ευκαιρία στον Ρότα να προλάβει πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ είχε τη μπάλα, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της και δυσκολευόταν να απειλήσει. Το έκανε στο 80′ από φάουλ του Μάνταλου και κεφαλιά του Τζαβέλλα, με τον Διούδη να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Διούδης – Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (77′ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (66′ Κουρμπέλης) – Παλάσιος, Αϊτόρ (86′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (77′ Καρλίτος).
ΑΕΚ: Τσιντώτας – Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλα, Χατζισαφί (46′ Μοχαμαντί) – Σιμόες (73′ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ – Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ (46′ Μάνταλος) – Ανσαριφάρντ (46′ Αραούχο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.