Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Άνοστο ντέρμπι χωρίς νικητή (pics, vids)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο ντέρμπι της Λεωφόρου σε ένα "άνοστο" ματς. Ένα σουτ εντός εστίας σε όλο το ματς!

Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν είχε νικητή, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0). Ανώτεροι, αλλά άσφαιροι οι “πράσινοι”, χωρίς πρωταγωνιστή και ευκαιρίες η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ελάχιστες οι φάσεις μπροστά από Μπρινιόλι και Βατσλίκ. Μόλις ένα σουτ στον στόχο σε ολόκληρο το ματς απ’ τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε ένα στην εστία του Ιταλού!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-3-3 και τον Μπρινιόλι στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε ο Κώτσιρας, αριστερά ο Χουάνκαρ και κεντρικό δίδυμο ο Σχένκεφελντ με τον Βέλεθ.Αμυντικό χαφ ο Πέρεθ και μπροστά του οι Βιγιαφάνες και Μαουρίσιο. Στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν οι Παλάσιος και Αϊτόρ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Η παράταξη του Παναθηναϊκού με τη φανέλα του Τζαβίδα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με τη φανέλα του Σπύρου Τζαβίδα φωτογραφήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι “πράσινοι” κράτησαν την εμφάνιση με το νούμερο 77 και έδειξαν τη στήριξη τους στον άλλοτε συμπαίκτη τους, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση σε ηλικία 20 χρόνων εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε την τριάδα στην άμυνα και διάταξη 3-4-3. Ο Βατσλίκ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Μπα, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς στην άμυνα, φουλμπακ οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, εσωτερικοί χαφ οι Καμαρά και Εμβιλά, ενώ μεσοεπιθετικά θα δράσουν οι Λόπες, Μασούρας και Τικίνιο.

ΦΑΟΥΛ, ΕΝΤΑΣΗ, ΠΟΛΛΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματα τους και να έχουν το μυαλό τους κυρίως στη διασφάλιση των μετόπισθεν. Ο Ολυμπιακός είχε για δέκα περίπου λεπτά μια εφήμερη υπεροχή, ωστόσο σταδιακά την έχασε και ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία. Η πρώτη ευκαιρία των “πράσινων” ήρθε στο 14′. Ο Βιγιαφάνες έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και μέσα από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στα πρώτα λεπτά τα φάουλ ήταν αρκετά (15 στα πρώτα 30′) και από τις δύο πλευρές, ενώ αρκετά νωρίς “κιτρινίστηκε” ο Ουσεϊνού Μπα (17′) για φάουλ στον Αϊτόρ.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ο Παναθηναϊκός αύξησε το ποσοστό κατοχής της μπάλας και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 33′ ήρθε μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Βατσλίκ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Ο Κώτσιρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και από την ασθενή επέμβαση του Μπα, επωφελήθηκε ο Μαουρίσιο, ο οποίος δεν έπιασε το βολέ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε έξω. Ο Ολυμπιακός αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο με παίκτες – κλειδία να μην μπορούν να βοηθήσουν στην κατοχή της μπάλας και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Στο φινάλε του πρώτου μέρους αντίκρυσαν κίτρινες κάρτες ο Μασούρας (39′) από πλευράς Ολυμπιακού και ο Βιγιαφάνες (42′) από πλευράς Παναθηναϊκού.

ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ ΧΟΥΑΝΚΑΡ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Χουάνκαρ δεν επιχείρησε πολλά ανεβάσματα στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο 41′ δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός έκανε την προσπάθεια από αριστερά, απέφυγε τον Λαλά και έβγαλε γλυκιά σέντρα για το κεφάλι του Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 44′ ο Λόπες ενέργησε βεβιασμένα κερδίζοντας την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, σουτάροντας πολύ άστοχα στην προσπάθεια του να αιφνιδιάσει τον Μπρινιόλι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει τρία σουτ στην εστία έναντι ενός του Ολυμπιακού, ωστόσο κανένα απ’ αυτά δεν κατέληξαν στις εστίες Μπρινιόλι και Βατσλίκ.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς τον Ιωαννίδη αντί του Μακέντα, ενώ ο Μαρτίνς πέρασε τον Ελ Αραμπί αντί του Λόπες. Στο 49′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Αϊτορ έφυγε ωραία από αριστερά ύστερα από κάθετη του Ιωαννίδη και έβγαλε δυνατή μπαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε! Στο 58′ ο Βαλμπουενά πέρασε στο ματς αντί του Μασούρα και στο 66′ ο Καρμπόβνικ μπήκε στη θέση του Λαλά. Στο ίδιο λεπτό ο Αϊτόρ έδωσε τη θέση του στον Βιτάλ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε περισσότερη διάθεση στο δεύτερο μέρος εκμεταλλευόμενος την πίεση που αυξήθηκε μπροστά απ’ τα καρέ του Ολυμπιακού.

ΚΡΥΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Παναθηναϊκός είχε επιθετική αναλαμπή στο 74′. Ο Βιτάλ κινήθηκε ωραία από αριστερά και έστρωσε στον Μαουρισιο, ο οποίος μετά από προσποίηση επιχείρησε το σουτ. Η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 77′ ο Βιτάλ πέρασε στον Παλάσιος, ο οποίος βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ. “Παίζετε” έδειξε ο διαιτητής, καθώς το μαρκάρισμα φάνηκε εκτός περιοχής. Οι “πράσινοι” ήταν η μοναδική ενεργή ομάδα δημιουργικά και στο 79΄ο Ιωαννίδης έπιασε καλή κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ. Πριν το τέλος ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στο ματς αντί του κορυφαίου Μαουρίσιο (81′) και ο Βρουσάι αντί του Τικίνιο (85′). Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και το ματς έληξε ισόπαλο.

Κίτρινες:

17′ Μπα, 39′ Μασούρας, 43′ Βιγιαφάνιες, 62′ Μανωλάς

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Βιγιαφάνιες, Μαουρίτσιο (81′ Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ – Αϊτόρ (66′ Βιτάλ), Μακέντα (46′ Ιωαννίδης), Παλάσιος

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα – Λαλά (65′ Καρμπόβνικ), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας (58′ Βαλμπουενά), Λόπες (46′ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (85′ Βρουσάι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.