ΑΕΚ: Δεξί μπακ ψάχνει, δεξί μπακ δεν βρίσκει… (vids)

Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται μόνιμα σε αναζήτηση δεξιού μπακ με όποια επιλογή κι αν έκανε να μην αποδεικνύεται αξιόπιστη.

Ο Ροντρίγκο Γκάλο ήταν ένας ποδοσφαιριστής από τον οποίο η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο έπαιρνε πολλά πράγματα, αλλά το καλοκαίρι του 2019 έκρινε πως δεν μπορούσε να τις προσφέρει άλλα. Είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω οικονομικών απαιτήσεων του Βραζιλιάνου μπακ, είτε λόγω της ανανέωσης που θα έφερνε ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Γκάλο ήταν ένας εξαιρετικά αξιόπιστος δεξιός μπακ και μετά τη φυγή του η Ένωση ακόμα ταλαιπωρείται στη συγκεκριμένη θέση, καθώς όποιος κι αν ήρθε δεν πρόσφερε ούτε το 1/5 από τη συνολική προσφορά του Βραζιλιάνου, ο οποίος σε 159 παιχνίδια είχε 8 γκολ και 18 ασίστ!

Παουλίνιο ο αντί Γκάλο

Ο πρώτος… διάδοχος του Γκάλο ήταν ο Παουλίνιο. Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ της Τσάβες ήρθε με τις ευλογίες του Μιγκέλ Καρντόσο και τη θετική εισήγηση του φίλου του Αντρέ Σιμόες. Ο Παουλίνιο κατά την άφιξή του συστήθηκε ως ένα επιθετικογενές μπακ που θα ανταποκρινόταν επάξια στο “πρότζεκτ Καρντόσο”. Μόνο που αυτό τελείωσε πριν καν αρχίσει, με τον Καρντόσο να φεύγει, αλλά τον Πορτογάλο μπακ να παραμένει στο ρόστερ της ΑΕΚ. Στην πορεία της χρονιάς πάλι ο Μιχάλης Μπακάκης ήταν αυτός που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Παουλίνιο στον ενάμιση χρόνο παραμονής του στους “κιτρινόμαυρους” αγωνίστηκε σε 38 ματς, μετρώντας πέντε ασίστ.

Το σίριαλ Νταντσένκο και ο Βασιλαντωνόπουλος

Η σεζόν 2020-21 ξεκίνησε με βασικούς δεξιούς μπακ τους Παουλίνιο, Μπακάκη και τρίτο τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος στην πορεία έγινε πρώτος και ενώ τον Σεπτέμβριο είχε ξεμείνει στην ΑΕΚ. Ο Βασιλαντωνόπουλος στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έκανε τα περισσότερα παιχνίδια από τους άλλους δύο δεξιούς μπακ, καθώς αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια με 2 γκολ. Τον Ιανουάριο λύθηκε η συνεργασία με τον Παουλίνιο και ήρθε ο Όλεγκ Νταντσένκο, ως το δεξί μπακ που θα έκανε τη διαφορά στην άμυνα της Ένωσης. Αμ δε… Ο Ουκρανός μπακ που παρακαλούσε την Ουφα να τον παραχωρήσει στην ΑΕΚ πέρασε και δεν ακούμπησε. Και εξακολουθεί να κάνει το ίδιο ακόμα και σήμερα έχοντας τεθεί εκτός ομάδας.

Ακόμα δύο μπακ, αλλά και πάλι στην… αναζήτηση

Το καλοκαίρι του 2021 το ολικό λίφτινγκ της ΑΕΚ περιελάμβανε και τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Μιχάλης Μπακάκης με απόφαση της διοίκησης έμεινε εκτός ομάδας, καθώς θεωρήθηκε ότι έκλεισε ο κύκλος του στο κλαμπ, στο οποίο εξακολουθεί να παραμένει με την ελπίδα ότι θα βρει ομάδα τον προσεχή Ιανουάριο. Κλεμάν Μισελέν και Λάζαρος Ρότα είναι τα δύο τελευταία δεξιά μπακ που ενσωματώθηκαν στο ρόστερ της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από 19 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας δεν είναι και πολύ αυτοί στο εσωτερικό της ΑΕΚ που πιστεύουν πως το πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας λύθηκε.

Μάλιστα, ήδη έχει αρχίσει, χαμηλόφωνα τουλάχιστον, να γίνεται μια πρώτη κουβέντα και για δεξί μπακ. Αλλά προέχουν άλλες ανάγκες αυτή τη στιγμή για την ενίσχυση του ρόστερ. Σημασία έχει πως ούτε ο Γάλλος μπακ, αλλά ούτε ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας αμυντικός δείχνουν πως έχουν αυτό που θέλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να θωρακίσουν το δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.