Άρης: Γκολ έψαχνε, γκολ και πάλι ψάχνει

Ο Άρης έχει υψηλά ποσοστά δημιουργίας αλλά είναι η προτελευταία ομάδα στο Πρωτάθλημα σε γκολ ανά τελική προσπάθεια και τα γκολ δεν έρχονται με συχνότητα

Αν προσεγγίσει κάποιος τις επιμέρους στατιστικές επιδόσεις του Άρη θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα το Νο1 ζήτημα. Το γκολ…

Ο Άρης, όπως και προηγούμενες σεζόν, έτσι και τώρα, έχει υψηλά ποσοστά δημιουργίας στο παιχνίδι του αλλά ο βαθμός αποτελεσματικότητας δεν είναι ανάλογος. Γκολ έψαχνε, γκολ και πάλι ψάχνει καθώς το ίδιο ζήτημα τέθηκε στο τραπέζι των Κίτρινων και το προηγούμενο καλοκαίρι και τον προηγούμενο χειμώνα αλλά και το προπροηγούμενο καλοκαίρι. 

Τα στατιστικά είναι ενδεικτικά…

-Ο Άρης είναι τρίτος σε τελικές προσπάθειες στο Πρωτάθλημα, αλλά… 

-Είναι η προτελευταία ομάδα σε γκολ ανά τελική προσπάθεια

Σκοράρει με 1/10.5

Ο Άρης σκοράρει ένα γκολ ανά 10.5 τελικές προσπάθειες και αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση του Πρωταθλήματος. Πιο κάτω είναι ο Απόλλων Σμύρνης με 1/12.4. Από τα 15 παιχνίδια μέχρι τώρα, δεν σκόραρε στα 5 ενώ σε άλλα 5 πέτυχε από ένα γκολ, για ισάριθμες νίκες σε αυτά τα παιχνίδια.

Η χειρότερη της 7άδας

Η επίθεση του Άρη -με 17 γκολ παραγωγή- είναι τούτη τη στιγμή η χειρότερη της πρώτης 7άδας. Κι όμως… Τα στατιστικά τριγύρω είναι διαφορετικά σε ό,τι αφορά στη δημιουργία.

Ποσοστό κατοχής

Ο Άρης είναι στην πρώτη τριάδα σε ποσοστό κατοχής μπάλας και για κάποιες αγωνιστικές ήταν και στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας. Αυτό βέβαια, μπορεί να πει κάποιος, δεν σημαίνει απαραίτητα και νίκη. Στα παιχνίδια π.χ. με τον ΟΦΗ (πρεμιέρα Πρωταθλήματος) και στο εντός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν πήρε τη νίκη. Ναι, αλλά δείχνει τη διάθεση της ομάδας του Ακη Μάντζιου που έχει δουλέψει σε αυτό να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Δέχεται τις λιγότερες τελικές 

Στην ίδια σειρά αγώνων, η άμυνα του είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο Άρης είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες τελικές στο Πρωτάθλημα και -με 13 γκολ παθητικό- είναι η τρίτη καλύτερη άμυνα μετά τα 9 γκολ του Ολυμπιακού και τα 11 του Παναθηναϊκού. Και από τα 13 γκολ, τα 5 είναι σε ένα παιχνίδι, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Καμαρά

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο επιθετικός της ομάδας έχει ήδη αναχωρήσει για τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Μαυριτανίας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.   και θα λείψει σε μια σειρά αγώνων μέσα στον Ιανουάριο. Στο ρόστερ είναι ο Μάνος, ο Λόπεθ και ο Μαντσίνι που κατά συνθήκη έχει παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Είναι πιθανόν, στον Άρη, να ανοίξει θέμα περαιτέρω μετεγγραφικής ενίσχυσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.