Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0: Πρώτη νίκη με Κουλούρη, “μαχαιριά” στον “Δικέφαλο”! (hls)

Ο Ατρόμητος, με κορυφαίο τον Ευθύμη Κουλούρη, πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Ο Ευθύμης Κουλούρης οδήγησε σήμερα (21/11) τον Ατρόμητο στην πρώτη του νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα της Super League 1, με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας την πρώην ομάδα του επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Σενάριο βγαλμένο από την κρύπτη των ιστοριών, που το ποδόσφαιρο δεν φείδεται να προσφέρει…

Ο “Δικέφαλος” τελείωσε το παιχνίδι για τη 10η αγωνιστική του σιρκουί στο Περιστέρι με ποσοστό κατοχής 70% και 13 τελικές έναντι 6 των γηπεδούχων. Είχε την πλήρη υπεροχή στην αναμέτρηση, ενώ πολλές από τις τελικές ήταν με εξαιρετικές προϋποθέσεις. Ο… θεός της μπάλας, όμως, είχε άλλη άποψη! Έχρισε απόλυτο πρωταγωνιστή για τον Ατρόμητο έναν παίκτη που ανδρώθηκε στον “Δικέφαλο” και ξόδεψε πολλά χρόνια από την ποδοσφαιρική του ζωή στην Τούμπα, για να του δώσει τους τρεις πόντους. Κι ασχέτως αν ο Κουλούρης δεν πανηγύρισε το πρώτο γκολ που με παλικαρίσιο τρόπο πέτυχε, γεγονός είναι ότι επιθετικά αυτός τα έκανε όλα: και πέναλτι πήρε στη συνέχεια και το εκτέλεσε εύστοχα και έριξε τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο με τα δύο δικά του τέρματα. Ποιος να το έλεγε πριν το ματς…

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Επιθετικός ΠΑΟΚ, “σφιχτός” Ατρόμητος

Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν όπως περίπου αναμένονταν από πριν. Δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ να έχει επιθετικό προσανατολισμό και τον Ατρόμητο να φροντίζει πρώτα για τα μετόπισθέν του. Ο Ρασβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1, με μπόλικους επιθετικογενείς παίκτες στον αγωνιστικό χώρο εξ αρχής. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, ο Τέιλορ δεξιά στην άμυνα και ο Ροντρίγκο αριστερά, με Βαρέλα και Κρέσπο κεντρικούς αμυντικούς. Οι Σβαμπ και Κούρτιτς ήταν αμυντικοί μέσοι, με τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Ζίφκοβιτς στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος, που δεν ήταν στον πάγκο λόγω κορωνοϊού (όπως και ο άμεσος συνεργάτης του, Παναγιώτης Γκουτσίδης), τοποθέτησε τους παίκτες του σε διάταξη 5-3-2. Τεχνικός καθοδηγητής από τον πάγκο στο πόστο του Παράσχου ήταν ο Γιώργος Κορακάκης. Στην εστία ήταν ο Γιαννιώτης, με τους Παπαδόπουλο, Γκαλβάο αριστερό και Στρούγγη δεξιό στόπερ, τους Κιβρακίδη δεξιά και Καστελάνο αριστερά ως οπισθοφύλακες, τους Σάλομον, Χαρίση και Νάτσο τριάδα στο κέντρο, τον Μουνίθ επιτελικό μέσο και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Η λογική ήταν ότι στη φάση που ο Ατρόμητος έβγαινε μπροστά, το 5-3-2 γινόταν 3-5-2 και δημιουργούνταν υπεραριθμίες, καθώς η τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει σε παιχνίδι κυριαρχίας, όπως κι έγινε στην πράξη, με αποτέλεσμα οι “ασπρόμαυροι” να βρεθούν αρκετές φορές εκτεθειμένοι στην πλάτη τους.

Ανούσια πίεση, “χτύπημα” στο 45′!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με αέρα. Ήταν φανερό ότι ήθελε να βάλει γρήγορο γκολ και να πάρει το πάνω χέρι. Να αναγκάσει τον Ατρόμητο να ανοίξει την άμυνά του, ώστε να έχει χώρους να απλώσει το παιχνίδι του. Η αλήθεια είναι ότι βρήκε γρήγορα τις ευκαιρίες να το κάνει, αλλά δεν το έκανε: στο 5ο με τον Κρέσπο και στο 16ο με τον Ζίφκοβιτς, που τις πέταξαν στα σκουπίδια.

Μετά το 20λεπτο, ο Ατρόμητος άρχισε να ισορροπεί και να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Στο 21ο είχε εξαιρετική στιγμή με τον Μουνίθ να μην πιάνει καλά την κεφαλιά απέναντι στον Πασχαλάκη και στο 24ο με τον Χαρίση να σουτάρει και η μπάλα να πάει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ρίξει πλέον το τέμπο τους και απλώς πίεζαν χωρίς να δημιουργούν καλές στιγμές για γκολ. Ο Ατρόμητος είχε βρει τα πατήματά του για τα καλά, με τους παίκτες να είναι τοποθετημένοι σωστά στον αγωνιστικό χώρο και να μην αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Μια κάθετη του Καντουρί στον Κούρτιτς στο 33ο πήγε κατευθείαν στον Γιαννιώτη, ενώ μια κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 35ο έφυγε ψηλά άουτ. Δεν φαινόταν ότι θα μπει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όμως, ο Κουλούρης δεν είχε “μιλήσει” ακόμη. Στο 45ο, λάθος πάσα του Κούρτιτς στο κέντρο, έκλεψε την μπάλα ο Χαρίσης, αυτή πήγε στον Κουλούρη, από εκεί στον Μουνίθ, ο τελευταίος τη γύρισε στον Κουλούρη και πάλι, αυτός πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και… 1-0! Πρώτο γκολ για τον ίδιο αυτή τη σεζόν και πάνω οι γηπεδούχοι στο σκορ σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς. Ο ίδιος δάκρυσε, δεν πανηγύρισε κόντρα στην παλιά του ομάδα, όμως, για τον ΠΑΟΚ ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία…

Ο ΠΑΟΚ αμέσως πήγε να ανταποδώσει. Ένα λεπτό μετά, στον έξτρα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζίφκοβιτς έβγαλε καλή σέντρα, ο Κούρτιτς πήρε κεφαλιά εξ επαφής, όμως, αντί για την εστία, έστειλε την μπάλα άουτ. Δεν έγινε το 1-1 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα γκολ να τις χωρίζει.

Τον τελείωσε…

Ακριβώς όπως αναμενόταν, ο “Δικέφαλος” μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με φουλ επιθετική διάθεση. Με το σκεπτικό ότι πρέπει να ισοφαρίσει για να έχει χρόνο να γυρίσει το ματς. Η εικόνα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε τον Ατρόμητο στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου.

Πολύ γρήγορα, πράγματι, στο 51ο, οι “ασπρόμαυροι” είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα. Διπλή, μάλιστα! Στην ίδια φάση, πρώτα ο Άκπομ έστειλε την μπάλα πάνω στον Στρούγγη, που την έβγαλε στη γραμμή της εστίας, και στη συνέχεια ο Βαρέλα στο κεφάλι του Γιαννιώτη, που έκανε ηρωϊκή έξοδο. Γκολ δεν μπήκε, οπότε νέα απογοήτευση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ…

Στο 53ο έενα σουτ του Χαρίση έφυγε άουτ. Στο 55ο, απευθείας χτύπημα φάουλ του Κούρτιτς έφυγε άουτ και στο 61ο το σουτ του Ζίφκοβιτς απέκρουσε ο Γκαλβάο σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ πίεζε, έβρισκε στιγμές, όχι, όμως, αντίπαλα δίχτυα, κι αυτό μεγάλωνε τον εκνευρισμό των παικτών του.

Το απόλυτο σοκ ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 66ο. Ο Βαρέλα σε φάση που δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη, αφού κέρδισε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, άπλωσε το χέρι, βρήκε τον Κουλούρη στο πρόσωπο, ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου εξέτασε τη φάση στο VAR, αποφάσισε ότι ήταν πέναλτι και ο Έλληνας επιθετικός το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 2-0! Κάπου εκεί, τελείωσαν όλα για την πρώην ομάδα του, παρότι υπήρχε μισό ημίχρονο ακόμη μπροστά.

Στο 70ό μια κεφαλιά του Βαρέλα με καλές προϋποθέσεις έφυγε άουτ, στο 74ο το ίδιο έγινε με ένα σουτ του Άκπομ, στο 87ο ξανά ο Βαρέλα με σουτ δεν βρήκε εστία και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κούρτιτς σούταρε, για να διώξει ο Γιαννιώτης σε κόρνερ. Το φινάλε βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια νίκη που ψυχολογικά τους έδωσε παραπάνω από τρεις βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να ψάχνονται γιατί για τρίτη φορά αυτή τη σεζόν επιστρέφουν από διακοπή πρωταθλήματος και παθαίνουν βαθμολογική ζημιά.

Γκολ: Κουλούρης 45’ (σουτ), Κουλούρης 68’ (πέναλτι)

Κίτρινες: Κουλούρης 57’, Ντένιτς 75’, Κλωναρίδης 90’+4′ / Βαρέλα 67’, Ελ Καντουρί 67′

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βoηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Θανασιάς (Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος – Γιώργος Κορακάκης): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (Βασιλαντωνόπουλος 84’), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης (Ντένιτς 73’), Μουνίθ (Σπιριντόνοβιτς 84’), Κουλούρης (Κλωναρίδης 77’).


ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (Σίντκλεϊ 62’), Κρέσπο, Βαρέλα, Τέιλορ, Κούρτιτς, Σβαμπ (Μουργκ 62’), Ελ Καντουρί (Εσίτι 81’), Μπίσεσβαρ (Σφιντέρσκι 73΄), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Άκπομ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.