ΑΕΚ: Μπορεί ως φουνταριστός ο Άμραμπατ; (vids)

Θα μπορούσε ο Νόρντιν Άμραμπατ να ηγηθεί της επίθεσης της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Το Novasports.gr απαντάει καταγράφοντας τους αριθμούς του Μαροκινου.

Ο Σέρχιο Αραούχο πονάει, ο Στίβεν Τσούμπερ το ίδιο, αμφότεροι προπονούνται ατομικά, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σχετικά με την παρουσία του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην προπόνηση της Πέμπτης.

Μια κουβέντα που έχει γίνει, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες στο να γίνει πραγματικότητα είναι η επιλογή του Νόρντιν Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης. Μια θέση που ο ίδιος γνωρίζει και έχει παίξει στο παρελθόν αλλά…

Ο Γιαννίκης εμπιστεύεται (και) Ανσαριφάρντ

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι προπονητής που “μετράει” τους παίκτες του από τη δουλειά που κάνουν καθημερινά στα Σπάτα. Από εκεί βγαίνει και η ενδεκάδα του επόμενου αγώνα της ΑΕΚ. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει μέχρι τώρα ο Έλληνας προπονητής.

Ο Ανσαριφάρντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που τακτικά κάνει πολλά από όσα ζητάει ο προπονητής του μέσα στο γήπεδο, ενώ έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα και στις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται για να σκοράρει.

Η κουβέντα που γίνεται περί παρουσίας του Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για αρκετούς λόγους.

Αρχικά γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να “χαθεί” ένας παίκτης που αποδεδειγμένα μπορεί να βοηθήσει την Ένωση στη συγκεκριμένη θέση, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (με δεδομένη την απουσία του Αραούχο) και ακολούθως γιατί αν παίξει εκεί ο Μαροκινός δεν θα υπάρχει άλλος παίκτης για το αριστερό φτερό (επίσης με δεδομένη την απουσία Τσούμπερ).

Έχει ξαναπαίξει κορυφή ο Άμραμπατ

Είναι προφανές πως τα περισσότερα παιχνίδια της καριέρας του ο Νόρντιν Άμραμπατ τα έχει κάνει είτε ως δεξιός εξτρέμ, είτε ο αριστερός, έχοντας παίξει περισσότερους από 210 αγώνες (25 γκολ, 50 ασίστ).

Οι προπονητές του τον έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά και στην κορυφή της επίθεσης. Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός έχει αγωνιστεί σε 46 παιχνίδια ως φουνταριστός μετρώντας 11 γκολ και 7 ασίστ.

Τα περισσότερα ματς που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης ήταν με τη φανέλα της Μάλαγα τη σεζόν 2014-15 όταν είχε πετύχει 5 γκολ και είχε 4 ασίστ, ενώ και την περυσινή σεζόν με την Αλ Νασρ σε πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας και Ασιατικό Champions League έπαιξε στην κορυφή σε 10 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Επίσης, έπαιξε και φέτος με τη φανέλα της ΑΕΚ ως φουνταριστός για κάποια λεπτά στον αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στη νίκη με 3-1.

Συνεπώς αποδεδειγμένα, βάση αριθμών, ο Άμραμπατ την έχει τη θέση του φουνταριστού, όμως χρησιμοποιώντας τον εκεί ο Γιαννίκης θα χάσει πράγματα που μπορεί να του προσφέρει παίζοντας ως ακραίος. Ο προπονητής όμως γνωρίζει καλύτερα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.