ΑΕΚ: Θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για τον αετό

Στη Βουλή έφτασε το θέμα του αετού που θα πετάει στην Opap Arena, στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡα25 Κρίτωνα Αρσένη.

Στη Βουλή έφτασε το θέμα του αετού που θα πετάει στην Opap Arena, στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡα25 Κρίτωνα Αρσένη.

Ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, απάντησε στη Βουλή για τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος στην ΑΕΚ εφόσον πάρει τη σχετική άδεια από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Ο Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν οι δήμοι να δίνουν άδεια συμμετοχής άγριων ζώων σε εκδηλώσεις. Οπως τόνισε, ο νόμος 4830/2021 απαγορεύει τη συμμετοχή κάθε ζώου σε θεάματα και παραστάσεις σημείωσε ωστόσο το άρθρο 23 του ιδίου νόμου αναφέρει ότι εκδήλωση με συμμετοχή ζώου ή ζώων αδειοδοτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, όπου θα εκτελεστεί η εκδήλωση. Προβλέπει επίσης ότι ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάσσει εκθέσεις για την ευζωία του ζώου, πριν και μετά την εκδήλωση.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να υποβάλλει αίτημα στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, με την έκθεση του επιβλέποντος κτηνιάτρου και με την επισύναψη των σχετικών δικαιολογητικών, νόμιμης κατοχής, διακίνησης του ζώου. Την απόφαση θα λάβει ο δήμος, αλλά σε περίπτωση που ανακύψουν προβλήματα νομικά ή άλλης φύσης, τα αρμόδια υπουργεία θα επιληφθούν είπε ο κ. Αμυράς, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παράνομη χρήση ειδών άγριας ζωής».

Η ΑΕΚ έχει προσφέρει μία υψηλή οικονομική χορηγία προς την «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία», ώστε να φέρει σε πέρας δράσεις της που αφορούν την προστασία άγριων αρπακτικών πουλιών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.