ΑΕΚ: Τελικές κάνει, αλλά από ουσία; (infographics)

Πόσες τελικές κάνει η ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι; Σε ποιο είχε την περισσότερη ουσία; Πόσες φάσεις δέχεται από τους αντιπάλους της; Το Novasports.gr σας δίνει τις απαντήσεις.

Η ΑΕΚ είναι μια από τις πιο παραγωγικές ομάδες της Super League από άποψη δημιουργίας ευκαιριών, αλλά και επίτευξης τερμάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως με τα 20 γκολ που έχει σημειώσει διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Το εντυπωσιακό με την ΑΕΚ είναι πως στους 8 από τους 9 αγώνες της φέτος στη Super League είχε διψήφιο αριθμών τελικών, με τον ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη να καταγράφονται οι περισσότερες σε ένα ματς φέτος, καθώς έκανε 23. Από αυτές μόλις οι 6 ήταν εντός εστίας, ενώ πέτυχε δύο τέρματα.

Το παιχνίδι με τις λιγότερες τελικές, αλλά μεγαλύτερη ουσία ήταν αυτό με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου η στατιστική κατέγραψε 5 τελικές, με τις 3 να είναι προς την εστία και την Ένωση να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Αρκετά υψηλό ήταν το ποσοστό των τελικών της ΑΕΚ προς την εστία και στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό, όπου είχε τις 9 από τις 18 στο αντίπαλο τέρμα.

Δείτε τις τελικές της ΑΕΚ στις 9 αγωνιστικές

Πάμε τώρα να δούμε και τους Μέσους Όρους της ΑΕΚ στις 9 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στη Super League.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πετυχαίνει σε κάθε ματς σχεδόν δύο γκολ, 1.56 για την ακρίβεια, τη στιγμή που τα xGoals της είναι 1.39. Αρκετά κοντά δηλαδή, υπάρχει μια πολύ καλή ισορροπία στις δύο κατηγορίες.

Σε κάθε παιχνίδι φτιάχνει 11.42 ευκαιρίες με το ποσοστό των τελικών προς την εστία να είναι κοντά στο 40%, ενώ ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό έχει στις πετυχημένες πάσες της με 82.9% από τις 422.36 που πραγματοποιεί σε κάθε παιχνίδι.

Επίσης, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν σχεδόν 80 ανακτήσεις της μπάλας σε κάθε ματς, ενώ κερδίζουν τις μισές μονομαχίες περίπου απ’ όσες παρουσιάζονται σε ένα 90 λεπτό.

Δείτε τους σημαντικότερους Μ.Ο. της ΑΕΚ φέτος

Κλείνοντας θα αναφερθούμε στις επιδόσεις των αντιπάλων της ΑΕΚ σε αυτές τις 9 αγωνιστικές στη Super League.

H αμυντική λειτουργία εξακολουθεί να είναιπληγήγια την Ένωση, που έχει κρατήσει 3 ματς ανέπαφη την εστία της, με αποτέλεσμα ο Μ.Ο. τερμάτων που δέχεται να είναι 1.4, ενώ και τα xGoals είναι αρκετά υψηλά με 1.17.

Η ΑΕΚ δέχεται 8.76 τελικές ανά παιχνίδι (39.4% στην εστία), οι αντίπαλοι πραγματοποιούν 361 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 81%, ενώ οι ανακτήσεις μπάλας είναι στο 75.38.

Δείτε τους Μ.Ο. των αντιπάλων της ΑΕΚ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.