Ένας φίλος από τα όχι και τόσο πολύ παλιά για τον Άρη μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε και διατηρεί ακόμη.
Ο λόγος για τον Λίντσεϊ Ροζ, τον 29χρονο Γάλλο αμυντικό που το περασμένο καλοκαίρι αποχαιρέτισε το “Κλεάνθης Βικελίδης” και τη Θεσσαλονίκη για την Πολωνία και τη Λέγκια Βαρσοβίας. Μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στο «Festival-foot-espoirs» αναφέρθηκε στο διάστημα της παρουσίας του στον Άρη: «Ένιωσα αμέσως αποδεκτός στην ομάδα. Με βοήθησε ιδιαίτερα να προσαρμοστώ ο Ντιγκινί. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου, αλλά το συναίσθημα ήταν ίσως πενταπλάσιο σε σύγκριση με τη Βαλενσιέν, επειδή ο ενθουσιασμός για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι τόσο δυνατός. Σήμερα μιλάω ελληνικά, το ίδιο και ο γιος μου. Όταν έφυγα από τον Άρη, έκλαιγα στο αυτοκίνητο. Δέθηκα πολύ με την ομάδα και τους ανθρώπους. Έφυγα με πόνο καρδιάς, έστω και να δεν το μετάνιωσα που ήρθα στην Λέγκια».
Για την απόφασή του ν’ αποχωρήσει: «Πέρασα ένα μάθημα στην Ελλάδα. Ένας σύλλογος όπως η Λέγκια είναι ένας κορυφαίος σύλλογος υψηλού επιπέδου όπως στη Γαλλία. Είναι ένας σύλλογος ευρωπαϊκού ύψους που παίζει κάθε χρόνο τα προκριματικά για το Champions League. Φέτος είμαστε στο Europa League. Είναι ένας σύλλογος με συνεχές παρόν στην ευρωπαϊκή σκηνή και με μεγάλη προβολή.
Στο τέλος της παραμονής μου στον Άρη, είχα αρκετές προτάσεις από ελληνικούς και ξένους συλλόγους και μάλιστα προτάσεις να επιστρέψω στη Γαλλία. Ωστόσο, το να πάω στη Λέγκια Βαρσοβίας ήταν μια επιθυμία από την πλευρά μου: με αγόρασαν έτσι ήθελαν να είμαι στην προσπάθεια τους. Επίσης, είμαι άνθρωπος γεμάτος εμπειρίες και το να πάω στην Πολωνία είναι μια επιπλέον εμπειρία ζωής».
Κι ολοκλήρωσε μ’ έναν παραλληρισμό της ποδοσφαιρικής τρέλλας σε Γαλλία κι Ελλάδα: «Δεν είναι δυνατή η σύγκριση. Η Γαλλία είναι χώρα του ποδοσφαίρου, παθιασμένη αλλά η τρέλα στην Ελλάδα είναι απλά απίστευτη. Το νιώθεις κάθε μέρα, στο δρόμο, στα καταστήματα, παντού. Στο γήπεδο οι οπαδοί έρχονται δύο ώρες πριν την έναρξη για να παρακολουθήσουν την προθέρμανση. Οι άνθρωποι ζουν για το ποδόσφαιρο, είναι σαν θρησκεία».