Εκδίκαση Παναθηναϊκού: “Τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου”

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή για τα επεισόδια με τον Ιωνικό και αρνήθηκε ότι έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Στον αθλητικό δικαστή της Super League απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα με τον Ιωνικό. Στους «πράσινους» ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για επεισόδια που έγιναν έξω από τη Θύρα 14 μετά από προσπάθεια οπαδών να μπουν στην θύρα χωρίς εισιτήριο. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας σεκιούριτι.

Ο Παναθηναϊκός εφόσον τιμωρηθεί με το άρθρο 15, 4β. που έχει κληθεί σε απολογία, κινδυνεύει με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο. Ωστόσο στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει διάταξη που αναφέρει ότι εφόσον τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δεν θα επιβάλλεται ποινή έδρας.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Βαγιάκος, έκανε ένσταση απαράδεκτης δίωξης, καθώς όπως ισχυρίστηκε το πρώτο περιστατικό  αναφέρεται από τον παρατηρητή του αγώνα, άρα υπεύθυνο για τη δίωξη είναι το πειθαρχικό σας όργανο και όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Επίσης ανέφερε:  “Για τη δεύτερη πράξη υπήρξαν άτομα που βγήκαν από τη Θύρα 14. Το οδόστρωμα της οδού Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι εν γένει χώρος του γηπέδου, ούτε το πεζοδρόμιο απέναντι είναι και άρα δεν έχουμε ευθύνη. Ο τραυματισμός του σεκιούριτι υπάρχει κατάθεση του ότι έγινε στον φραγμό 6, στην γωνία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Παναθηναϊκού”.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο επιχειρησιακός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Σπύρος Βλάχος, o οποίος τόνισε:

“Mέσα στις κερκίδες δεν έγινε τίποτα. Κανείς στο γήπεδο δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Όπως με ενημέρωσαν, 20-30 άτομα από τη Θύρα 14 βγήκαν έξω για να βάλουν κάποιους άλλους οπαδούς μέσα, κι εκεί υπήρχε μια μικρή ένταση”.

Tέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο κατηγορητήριο υπάρχει και ρίψη αντικειμένων σε σημείο εκτός γηπέδου, από οπαδούς που ήταν μέσα στη Θύρα 14.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.