Τα τρία δεκάρια της ΑΕΚ και οι επιδόσεις τους (vids)

Πέντε αγωνιστικές, είκοσι ποδοσφαιριστές, τρία δεκάρια. Ποιο είναι το ιδανικό για την ΑΕΚ στη συνέχεια της Super League;

Από το πρώτο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Ιωνικό μέχρι και το τελευταίο στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ παρατάχθηκε λίγο πολύ με τις ίδιες ενδεκάδες.

Για την ακρίβεια ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ από το βράδυ της Παρασκευής, χρησιμοποίησε είκοσι ποδοσφαιριστές στα πέντε πρώτα ματς της Super League, εκ των οποίων οι έντεκα είναι νέα πρόσωπα στο ρόστερ της Ένωσης.

Οι ενδεκάδες που επέλεξε ο Σέρβος προπονητής, είναι λίγο πολύ οι ίδιες σε κάθε παιχνίδι, με ελάχιστες αλλαγές στο πλαίσιο της απόκτησης χημείας και αυτοματισμών της ομάδας.

Μία θέση που ο Μιλόγεβιτς έψαχνε για να βρει τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή και πλέον αυτό καλείται να κάνει ο Αργύρης Γιαννίκης, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δημιουργία και στη φαντασία του παιχνιδιού της ΑΕΚ είναι αυτή του επιτελικού χαφ.

Βρήκε ανταγωνισμό ο Μάνταλος

Ο Πέτρος Μάνταλος όλα τα προηγούμενα χρόνια την είχε καπαρωμένη τη συγκεκριμένη θέση και λόγω ποιότητα, αλλά και λόγω έλλειψης άλλων επιλογών.

Φέτος όμως τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί. Η άφιξη των Στίβεν Τσούμπερ και Ντάρκο Γέβτιτς, ποδοσφαιριστών που μπορούν επίσης να αγωνιστούν πίσω από τον επιθετικό.

Ο Μάνταλος έχει αγωνιστεί στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια φέτος, έχοντας χάσει το ντέρμπι της Τούμπας. Από αυτά τα τέσσερα ήταν βασικός μόνο στα δύο, με Ιωνικό και Παναιτωλικό, με τον αρχηγό της Ένωσης βάση των αριθμών του να είναι ο πιο αποδοτικός, καθώς από τα πόδια του έχουν δημιουργηθεί τρία τέρματα της ΑΕΚ. Για τον Λε Ταλέκ, για τον Τσούμπερ και για τον Βράνιες.

Τσούμπερ και Γέβτιτς μπορούν στο “10”

Οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στον άξονα, πίσω από τον επιθετικό είναι λιγότερο ο Στίβεν Τσούμπερ και περισσότερο ο Ντάρκο Γέβτιτς.

Ο πρώτος, αν εξαιρέσεις κάποια διαστήματα μέσα στα παιχνίδια της ΑΕΚ, βρέθηκε στη θέση 10 από την αρχή του αγώνα μόνο κόντρα στον ΟΦΗ, αν και η αποβολή του Λιβάι Γκαρσία τον ανάγκασε να μεταφερθεί ξανά στην πλευρά. Όπως και να ‘χει, ο Ελβετός χαφ απέδειξε ότι την έχει τη θέση, καθώς και κάθετο παιχνίδι διαθέτει και ευχέρεια στο σκοράρισμα, όντας ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης με τρία γκολ, αλλά και μία ασίστ.

Όσον αφορά στον Γέβτιτς, ο δανεικός από τη Ρουμπίν Καζάν πήρε δύο φορές το χρίσμα του βασικού δεκαριού της ΑΕΚ από την αρχή. Κόντρα στη Λαμία, αλλά και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Προφανώς και έχει στοιχεία στο παιχνίδι του που μπορούν να αποδειχθούν σημαντικά για το οργανωτικό κομμάτι των “κιτρινόμαυρων”, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο 28χρονος Ελβετός θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δείξει ότι πραγματικά διαθέτει στα πόδια του και στο μυαλό του. Καλό αριστερό, καλά στημένα, αλλά αδυναμία στα μαρκαρίσματα και στις βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι.

Επιθετικά έχει μόνο 2 τελικές προσπάθειες στα 151 λεπτά που έχει αγωνιστεί (3 ματς), 18 πάσες και 13 λάθη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.