Άρης – Απόλλων 0-0 : Μπλόκο από την “ελαφρά ταξιαρχία” (hls)

Στο μηδέν – μηδέν έμειναν ‘Αρης και Απόλλωνας Σμύρνης σε μια μάλλον δίκαιη κατανομή βαθμών κι εντυπώσεων με βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού..

Στο μηδέν – μηδέν έμειναν ‘Αρης και Απόλλωνας Σμύρνης σε μια μάλλον δίκαιη κατανομή βαθμών με βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού..
Οι γηπεδούχοι έχοντας απουσίες πέντε βασικών παικτών δεν είχαν πολλές επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι και στην πορεία εγκλωβίστηκαν σε μια τακτική αναχαίτισης σε μεγάλο μέρος του γηπέδου, που εφάρμοσε με επιτυχία ο Τζιανλούκα Φέστα με τους παίκτες του Απόλλωνα!
Η χειρότερη, ως τώρα, άμυνα του πρωταθλήματος κράτησε το μηδέν στην άμυνα ενώ ο Άρης «κρατά» για την ώρα κάποιες έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου μετά το τέλος του ματς κι άλλη μια απώλεια εντός έδρας

Έτσι ξεκίνησαν :

Με δεδομένες τις απουσίες πέντε πακτών, κυρίως στην επίθεση, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε ένα σχήμα 4-2-3-1 με τους Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα τετράδα οι Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς και Δεληζήση.
Στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής οι Σάσα και Τζέγκο. Πιο μπροστά ο Βόσνιος Χαίροβοτς, ο Ματέο Γκαρσία κι ο Εντιαγιέ πίσω από τον Καμαρά..
Ο Τζιανλούκα Φέστα χωρίς πολλά προβλήματα στην προετοιμασία για το ματς είχε σε σχήμα 4-3-3 τον Κότσαρη κάτω από τα γκολπόστ.
Στην άμυνα οι Τουτουαρίμα, Μπαξεβανίδης, Μπρούνο Άλβες και Ντομίγκες.
Πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή οι Κάστρο, Φατιόν και Σλίβκα με πιο προωθημένους τους Παμλίδη, Πάρα και Ντάουντα!

Ο Άρης ίσως να είχε καλύτερη τύχη στη ροή του αγώνα όταν μόλις στο 4ο λεπτό ο Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα αλλά στο τετ-α-τετ «νικήθηκε» από τον γκολκίπερ Κότσαρη ο οποίος απέκρουσε με τα δάχτυλα σε κόρνερ!
Κάπου εκεί άρχισε να λειτουργεί η «λογική» του Τζιανλούκα Φέστα στο ματς, καθώς ο Ιταλός τεχνικός επέμενε σε ένα σχήμα με την ομάδα ψηλά στο γήπεδο, μπλοκάροντας τη δημιουργία των γηπεδούχων στις πρώτες μεταβιβάσεις!
Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν περισσότερο… κουράγιο στο γήπεδο, βλέποντας τους αντιπάλους τους όλο και πιο νευρικούς.
Έτσι στο 23’ χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Παμλίδης σούταρε από καλή θέση αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια…
Ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα ήταν περίπου, αυτή… Φλύαρος ο Άρης, πιο επικίνδυνος – σε θεωρητικό πλαίσιο, βέβαια – ο Απόλλων και οι αξιομνημόνευτες στιμγές να καταγράφονται με το στανιό στην ατζέντα του ματς.
Κάπως έτσι κύλησε και η επανάληψη όπου ο Μάντζιος δίχως τους Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε και Μπερτόγλιο προσπαθούσε να ανακατέψει με ότι είχε διαθέσιμο στον πάγκο!
Χαρακτηριστικό της έλλειψης… «plan B» το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ζωήρεψαν μετά το 75’ όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Λούμορ – αντί του άτυχου Ιρακινού Αλί, ο οποίος μπήκε νωρίτερα αλλά τραυματίστηκε (!) – και έγιναν κάποιες στιγμές πίεσης προς την εστία του Κότσαρη..
Γκολ δεν μπήκε και το 0-0 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή για να ακολουθήσουν πάρα πολλά άλλα σφυρίγματα από την εξέδρα για την απώλεια του Άρη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.