Απόλλων Σμύρνης: Με κάθε επισημότητα Φέστα στο «τιμόνι»

Επίσημο. Ο Τζιανλούκα Φέστα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, διαδεχόμενος τον Γιάννη Πετράκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρεις ήττες και ο Γιάννης Πετράκης πλήρωσε τα… σπασμένα. Διάδοχος του, ο Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο του και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του. Ο Ιταλός είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας καθώς έχει δουλέψει στο παρελθόν δύο φορές στη Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης: 

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή  Gianluca Festa. Γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1969, στο Κάλιαρι, υπήρξε ποδοσφαιριστής σε μεγάλες Ιταλικές ομάδες όπως Κάλιαρι, Ίντερ, Ρόμα. Ήταν μέλος της ομάδας της Ίντερ που την περίοδο 1993-94 κατέκτησε το τότε Κύπελλο UEFA. 

Αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός και έκανε καριέρα και εκτός Ιταλίας καθώς έπαιξε σε Μίντλεσμπρο και Πόρτσμουθ. Ήταν ένας από τους πρώτους Ιταλούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Premier League ενώ στη Μίντλεσμπρο ήταν αμυντικό δίδυμο με τον επίσης Ιταλό Fabrizio Ravanelli.

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του ως βοηθός στην Κάλιαρι το 2010, δύο χρόνια αργότερα ήταν ο πρώτος προπονητής στη Λουμετζάνε. Αντικατέστησε τον Ζντένεκ Ζέμαν στην Κάλιαρι, ενώ το 2015 συνέχισε την Κόμο στη Serie B. Το 2018 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ με την οποία έχει δύο θητείες.  

Συνεργάτης του νέου προπονητή της ομάδας μας θα είναι ο Ivo Pulga. Γεννημένος στις 20 Ιουνίου 1964, υπήρξε ποδοσφαιριστής σε Κάρπι, Μπολόνια, Μόντενα, Κάλιαρι, Πάρμα και Βιτσέντζα. Αγωνιζόταν ως μέσος ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί σε Μόντενα, Κάλιαρι και Μπρέσια.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.