Λαμία – Ολυμπιακός 1-2: Περισσότερο προβλημάτισε, λιγότερο πανηγύρισε! (hls)

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα απέναντι στη μαχητική Λαμία. Σκόρερ οι Σισέ, Μπουχαλάκης και Καραμάνος. Δοκάρι είχε ο φορ των γηπεδούχων.


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα της Λαμίας 2-1 στο “Αθανάσιος Διάκος” αν και προηγήθηκε 0-2 με Σισέ (12′) και Μπουχαλάκη (32′). Η Λαμία πίεσε και είχε δοκάρι με τον Καραμάνο στο 58′, ενώ ο ίδιος παίκτης μείωσε στο 72′ για το τελικό σκορ. 

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τη Λαμία άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 διατηρώντας την ίδια τετράδα στην άμυνα με αυτή που έπαιξε κόντρα στην Αντβέρπ, ενώ στα χαφ έπαιξαν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης. Ονιεκούρου και Βαλμπουενά ξεκίνησαν στα άκρα με τον Αγκιμπού να παίζει πίσω από τον Τικίνιο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου από την πλευρά του παρέταξε τη Λαμία επίσης με 4-2-3-1 με τους Σκόνδρα, Αντέντζο, Μαζουλούξη και Μαρτίνεθ στην άμυνα. Νούνιες και Τζανδάρης ήταν οι χαφ έχοντας τους Μανουσάκη, Ρόμανιτς στα “φτερά” και τον Τιρόνε πίσω από τον Καραμάνο.

ΘΑΡΡΑΛΕΑ Η ΛΑΜΙΑ

Στο 4′ ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά και ο Τιρόνε πήρε την κεφαλιά αφύλακτος στην περιοχή του Ολυμπιακού, ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η Λαμία έψαξε το γκολ και στο δέκατο λεπτό, όταν μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας η μπάλαέφτασε στα αριστερά και στα πόδια του. Εκείνος σημάδεψε τον Μανουσάκη, ο οποίος προσπάθησε να βρει δίχτυα με κεφαλιά σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Τόμας Βατσλίκ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και έστειλε την μπάλα κόρνερ. 

ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ, ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΛΑΜΙΑ

Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στο 12ο λεπτό με τον Παπέ Σισέ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε ιδανικά την εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά από τη δεξιά πτέρυγα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ με αρχοντικό στυλ κέρδισε κατά κράτος την άμυνα της Λαμίας και έγραψε το 1-0. Ο Σισέ έγραψε το δεύτερο φετινό του γκολ μετά από εκείνο στα προκριματικά του Europa League με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο “Γ. Καρα”ισκάκης”.

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Στο 32ο λεπτό ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ανδρέας Μπουχαλάκης με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίκτυα του Σαράνοφ (η μπάλα κόντραρε στον Μαζουλουξή), μετά από στρώσιμο ασίστ του Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μπουχαλάκης πέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν γκολ στη Λαμία, όπως και πέρυσι στο ευρύ 0-6. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Παπασταθόπουλος πήδηξε με τον Καραμάνο σε διεκδίκηση της μπάλας και οι γηπεδούχοι ζήτησαν παραβάση. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR και το γκολ επικυρώθηκε. 


Στο 38′ ο Σκόνδρας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού για να πάρει τη θέση του ο Λουκάς Βύντρα, φτάνοντας τα 24 ματς ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, καθώς η Λαμία έδειξε να παγώνει μετά και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Μόνο ο Ρόμανιτς είχε ένα αδύναμο σουτ προς την εστία του Βατσλίκ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Στο 51′ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Βαλμπουενά έβγαλε στην κόντρα τον Ολυμπιακό τροφοδοτώντας τον Τικίνιο, ο οποίος έκανε κούρσα με αρκετό χώρο μπροστά του, αλλά η παράλληλη μπαλιά του δεν είχε “ερυθρόλευκο” αποδέκτη, καθώς ο Σαράνοφ μπλόκαρε.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ “ΡΟΝΤΕΟ” ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

Στο 56′ ο Ονιεκούρου συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ματιέ Βαλμπουενά από δεξιά και αφού ο Νιγηριανός μπήκε στην περιοχή μοίρασε προς τη μικρή περιοχή παράλληλα αλλά ούτε ο Βαλμπουενά, ούτε ο Τικίνιο κατάφεραν να σκοράρουν! Στο επόμενο λεπτό η Λαμία έφτασε στη μεγαλύτερη φάση της στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Καρμπόβνικ έκανε το λάθος και ο Τιρόνε είχε την ευκαιρία να σεντράρει με άνεση. Ο Καραμάνος έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βατσλίκ, ενώ στην επαναφορά ο Ρόμανιτς δεν πρόλαβε να βρει δίκτυα με τον Τσέχο πορτιέρε να καλύπτει την εστία του.

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια των πλάγιων μπακ του Ολυμπιακού και στο 59′ ο Βύντρα δοκίμασε με σέντρα σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΡΥΘΜΟΥ

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε κούραση στα πόδια του Ματιέ Βαλμπουενά και στο 61′ έριξε στο ματς τον Πιέρ Κούντε, ο οποίος πήρε θέση μπροστά από τους Καμαρά και Μπουχαλάκη.  Στο 65′ ο Γρηγορίου πραγματοποίησε διπλή αλλαγή θέλοντας να διατηρήσει την πίεση στα καρέ του Ολυμπιακού. O Μανούσος πέρασε αντί του Τιρόνε και ο Ελευθεριάδης αντί του Μανουσάκη.

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ… ΓΚΟΛ!

Στο 72ο λεπτό η Λαμία έφτασε στο γκολ για το οποίο τόσο πολύ δούλεψε. Μετά από καλή κυκλοφορία από τους παίκτες της Λαμίας η μπάλα έφτασε στρωμένη στον Καραμάνο από τον Ρόμανιτς, μετά από ωραία παράλληλη μπαλιά του Ελευθεριάδη. Ο Έλληνας φορ με δυνατό σουτ μείωσε σε 1-2. Ήταν το δεύτερο γκολ του Καραμάνου στην καριέρα του απέναντι στον Ολυμπιακό (στον οποίο άνηκε μέχρι πρότινος), μετά από εκείνο με τη φανέλα του Ατρόμητου τη σεζόν 2014-2015.

Στο 76′ ο Ολυμπιακός προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Αγκιμπού και Ονιεκούρου αποχώρησαν και στο ματς πέρασαν οι Βρουσάι και Λόπες. Τρία λεπτά αργότερα η Λαμία είχε νέα μεγάλη ευκαιρία! Ο Ελευθεριάδης με εκτέλεση φάουλ από αριστερά σημάδεψε επικίνδυνα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή και ο Βύντρα πιεζόμενος από τον Μπουχαλάκη στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από κοντα! 

“ΣΚΑΚΙ” ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ!

Στο 83′ ο Τζανδάρης αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Γκέντζογλου. Για τον Ολυμπιακό ο Καμαρά άφησε το ματς και ο Σουρλής πήρετη θέση του, ενώ και ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του Καρμπόβνικ των πολλών λαθών. Στο φινάλε το ματς άνοιξε και ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία σε αντεπίθεση. Ο Βραζιλιάνος έχασε ευκαιρία στην κόντρα με σουτ έξω από την περιοχή!

Σκόρερ: 12′ Σισέ, 32′ Μπουχαλάκης, 72′ Καραμάνος

Κίτρινες: 41′ Ρόμανιτς, 70′ Μαζουλουξής

Συνθέσεις:

Λαμία: Σαράνοφ, Αντέτζο, Μαζουλούξης, Σκόνδρας (40′ Βύντρα), Ορτέγκα Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης, Τιρόνε (65′ Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Καρμπόβνικ (83′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (84′ Σουρλής)- Ονιεκούρου (76′ Λόπες), Βαλμπουενά (62′ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά (76′ Βρουσάι)- Τικίνιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.