Ρότα: Ένας Full Back για όλες τις δουλειές (pics)

Η ΑΕΚ συμφώνησε να αποκτήσει τον Λάζαρο Ρότα, προσθέτοντας στο ρόστερ της έναν διεθνή ποδοσφαιριστή με πολλά αξιόλογα στοιχεία και μέλλον μπροστά του.

Η περίοδος για την απόκτηση ποδοσφαιριστών με συμβόλαιο ολοκληρώθηκε, ωστόσο η ΑΕΚ συνεχίζει την ενίσχυσή της προχωρώντας στην απόκτηση του διεθνούς δεξιού μπακ, Λάζαρου Ρότα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Από τη διάλυση του Ηρακλή, στη Σλοβακία και μετά στην Ολλανδία

Κάθε εμπόδιο για καλό συνηθίζουμε να λέμε σε κάθε αναποδιά που παρουσιάζεται στη ζωή του ανθρώπου, με τον Λάζαρο Ρότα να γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία της συγκεκριμένης φάσης. Ο γεννημένος στην Κατερίνη με αλβανική καταγωγή δεξιός αμυντικός της ΑΕΚ, βρέθηκε στις Ακαδημίες του Ηρακλή από μικρή ηλικία και πριν τέσσερα χρόνια, το 2017, ο Σάββας Παντελίδης του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη ομάδα. Ο Ρότα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και περίμενε με ανυπομονησία τον ερχομό της νέας σεζόν για να παρουσιάσει το ταλέντο του. Η καταστροφική σεζόν του “Γηραιού” που είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυσή του “μουτζούρωσε” για λίγο τα όνειρά του.

Ο 21ος ετών τότε δεξιός αμυντικός αναγκάστηκε να μετακομίσει το 2018 στην Σλοβακία και την Σλαβόι Τρεμπίσοφ για να πάρει ευκαιρίες και να κυνηγήσει το όνειρό του. Μετά από 12 συμμετοχές με την Σλαβόι ήρθε η μεταγραφή για την Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, κόντρα στην οποία είχε κάνει ντεμπούτο, καταγράφοντας συνολικά 40 συμμετοχές στον ενάμιση χρόνο παραμονής του.

Ένας Full-Back με γεμάτη σεζόν

Ο 24χρονος αμυντικός διακρίνεται για το επιθετικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το παιχνίδι του, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και ως full back, ενώ ξεχωρίζει και για τη φυσική κατάσταση. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε μέτρησε 1956 λεπτά σε 24 ματς για το ολλανδικό πρωτάθλημα, έχοντας αρκετά υψηλό ποσοστό στις μεταβιβάσεις του (κοντά στο 82%). Πρόκειται για ποδοσφαιριστή συνεπή στα αμυντικά του καθήκοντα με αρκετά μεγάλη συνεισφορά όμως και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ φέτος ο ύψους 180 εκατοστών Ρότα είχε δύο γεμάτα 90λεπτα, όμως ο δανεισμός του Ίβο Πίντο από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ του άνοιξε την πόρτα της εξόδου και της επιστροφής στην Ελλάδα. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και δύο φορές ως αριστερός μπακ με την Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο Ρότα αποτελεί τον πέμπτο (!) δεξιό μπακ της ΑΕΚ, καθώς φέτος αποκτήθηκε ο Κλεμάν Μισελέν, ενώ υπάρχουν επίσης ο Μιχάλης Μπακάκης, ο Βεντάντ Ραντόνια που θα βρίσκεται στην ΑΕΚ Β και ο Όλεγκ Νταντσένκο που βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, καθότι είναι εκτός πλάνων Μιλόγεβιτς.

Το σημαντικό για τον Σέρβο προπονητή είναι πως έχει στα χέρια του μία ακόμα επιλογή για το αρχικό σχήμα, με τον Λάζαρο Ρότα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας να είναι πανέτοιμος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.