Παναθηναϊκός-Αλ Ταβόν 1-1: Πρώτο δείγμα θετικό!

Εξαιρετικοί στο ντεμπούτο τους οι Κώτσιρας και Πέρεθ, από κοντά σε απόδοση οι Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό και Ιωαννίδης. Σκόρερ ο Χατζηθεοδωρίδης, δοκάρι ο Ιωαννίδης. Θετικά συμπεράσματα για τον Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε όσα ήθελε να δει από τους παίκτες του στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, καθώς προσπάθησαν να βγάλουν στο χορτάρι όσα δουλεύουν στις προπονήσεις απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα.

Πολύ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Κώτσιρα με το “τριφύλλι” στο στήθος, ενώ εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο ήταν και οι Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος και Βιγιαφάνιες, με τον Χατζηθεοδωρίδη να είναι ο σκόρερ του “τριφυλλιού” από εξαιρετική ασίστ του Μακέντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο ο Γιοβάνοβιτς έκανε 12 αλλαγές συνολικά, οι “πράσινοι” είχαν καλύτερη εικόνα, με ένα δοκάρι για τον Ιωαννίδη, ενω πολύ καλοί ήταν οι Ενγκμπακοτό και Πέρεθ. Θετικοί στα στόπερ οι Σιδεράς και Σερπέζης (που έπαιξε ως κατά συνθήκη στόπερ), αλλά και ο σταθερός Χριστογεώργος.

Έτσι έπαιξε

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη του ενδεκάδα ως προπονητής του Παναθηναϊκού είχε στο αρχικό σχήμα τους Διούδη, Κώτσιρα, Βέλεθ, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδη, Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα σε μια διάταξη 4-4-2 ή και 4-2-3-1 με τον Καρλίτος να μένει λίγο πιο πίσω από τον Μακέντα.

Σεφτές με Χατζηθεοδωρίδη

Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκαν με όρεξη και στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά του Βέλεθ από φάουλ του Βιγιαφάνιες με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η Αλ Ταβόν στη συνέχεια πήρε τα ηνία δυσκολεύοντας τον Παναθηναϊκό που φάνηκε ξανά μετά το 30′.

Ανασταλτικά πίεζε σωστά, ωστόσο δε μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Στο 37′ από κόρνερ του Βιγιαφάνιες, ο Καρλίτος με κεφαλιά ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει με τα πόδια. Ένα λεπτό μετά από εξαιρετική ασίστ του Μακέντα ο Χατζηθεοδωρίδης άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ.

Το “πράσινο” προβάδισμα έμεινε μόνο για ένα λεπτό, καθώς από λάθος τοποθετήσεις στα χαφ και λάθος του νεαρού Ρόμπι, ο οποίος πιέστηκε, ο Ταβάμπα ισοφάρισε. Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ο Βέλεθ με τον Κώτσιρα, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Αλεξανδρόπουλος και Βιγιαφάνιες.

Εννιά αλλαγές στο δεύτερο μέρος και ακόμα καλύτερη εικόνα

Στο δεύτερο μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε εννιά παίκτες. Στην ενδεκάδα έμειναν μόνο οι Διούδης και Αλεξανδρόπουλος οι οποίοι πλαισίωσαν τους Χουάνκαρ, Σιδερά (στόπερ), Σερπέζη (στόπερ), Σάντσες, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (10), Μπουζούκη (δεξιά), Νγκμπακοτό (αριστερά) και Ιωαννίδη.

Στο 55ο λεπτό μπήκε και ο Αθανασακόπουλος αντί του Αλεξανδρόπουλου. Στο ίδιο λεπτο ο Ενγκμπακοτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Αλ Ταβόν σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 58′ και πάλι ο Ενγκμπακοτό σούταρε με τον τερματοφύλακα της Αλ Ταβόν να παραχωρεί κόρνερ. Ήταν το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας με τον Χουάνκαρ. Στο επόμενο λεπτό ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, αμυντικός της αντίπαλης ομάδας κόντραρε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και παραχώρησε νέο κόρνερ.

Στο 61′ μπήκε ο και ο Χριστογεώργος στη θέση του Διούδη, ενώ στο 71′ μπήκε ο Καμπετσής αντί του Μπουζούκη με τον Καμπετσή να πηγαίνει αριστερά και τον Ενγκμπακοτό δεξιά. Λίγο πριν το τέλος το ματς ο Ιωαννίδης έκανε εξαιρετική ενέργεια και τροφοδότησε τον Καμπετσή ο οποίος πλάσαρε αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον νίκησε σε μια πολύ όμμορφη φάση για τους “πράσινους”.

Εξαιρετική ήταν η εικόνα του απλού Πέρεθ και του εκρηκτικού Ενγκμπακοτό. Θετικοί ήταν και οι Σερπέζης και Σιδεράς που αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ σταθερός ήταν ο Χριστογεώργος κάτω από τα γκολπόστ.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σανκαρέ, Σάντσες, Σερπέζης, Μπουζούκης (71′ Καμπετσής), Νγκμπακοτό, Πέρεθ, Ιωαννίδης, Αθανασακόπουλος και Σιδεράς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.