Ιωνικός: Μεταγραφές με ρίσκο

Ο Ιωνικός επέστρεψε στην Super League ύστερα από 14 χρόνια και η ομάδα της Νίκαια έχει προσθέσει 15 νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, με το έργο του Δημήτρη Σπανού κρύβει κινδύνους...

Ο Ιωνικός είναι το νέο πρόσωπο στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού κατέκτησε τον τίτλο στην Super League 2 και ταυτόχρονα πήρε το “εισιτήριο” της επιστροφής για τα σαλόνια, ύστερα από 14 χρόνια απουσίας. Όπως κάθε “νεοφώτιστος”, ο σύλλογος από τη Νίκαια θέλει να βελτιώσει τα αγωνιστικά ελαττώματα της σεζόν που μας πέρασε, έτσι ώστε να είναι έτοιμος εν όψει της καινούργιας αγωνιστικής σεζόν.

Οι ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού έχουν εντάξει στο δυναμικό του Ιωνικού 15 ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το πλάνο του Έλληνα τεχνικού και να δημιουργήσουν ένα δυνατό σύνολο, για να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στους “έμπειρους” της πρώτης κατηγορίας, όμως οι προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν κρύβουν ρίσκο.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΦΙΕΣΤΑ 2
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το αγωνιστικό μειονέκτημα και οι προσθήκες

Σύμφωνα με τους αριθμούς τόσο της κανονικής διάρκειας, όσο και των playoffs στην Super League 2, το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ιωνικός είναι στο αμυντικό κομμάτι. Ο σύλλογος δέχεται εύκολα γκολ από τους αντίπαλους επιθετικούς και το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται άμεσα λύσεις. Με βάση τα στατιστικά της περσινής χρονιάς, η ομάδα έπαιξε 27 παιχνίδια, στα 19 δέχθηκε γκολ, ενώ μόλις στα οκτώ κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Ο τερματοφύλακας μάζεψε 29 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του, ενώ οι επιθετικοί των “νεοφώτιστων” σκόραραν 43 τέρματα. Αυτό το ζήτημα είναι φανερό ότι κλήθηκαν να λύσουν οι ιθύνοντες του κλαμπ, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας.

Αρχικά ο Ιωνικός απέκτησε τον έμπειρο τερματοφύλακα, Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος θα υπερασπιστεί το τέρμα της ομάδας. Ακολούθησε η ενίσχυση στην άμυνα με τους Λουάν, Ντάλσιο Γκόμες, Αλέξις Ρομαό, Σαλβαδόρ Σάντσες, Βούλνετ Μπάσα και Νίκο Βαφέα. Οι περισσότεροι παίκτες διαθέτουν εμπειρία όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα εκτός από τους Λουάν – Μπάσα, εκείνοι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι Τζέρσον Καμπράλ, Ντιντιέρ Ντελγκάδο, Γιώργος Μύγας, Γιάννης Κιάκος και Γιώργος Βαλεριανός που θα πλαισιώσουν τα μπακ. Τέλος ολοκλήρωσαν το αγωνιστικό παζλ οι επιθετικοί με του Αλμπέρτο Μπουένο, Αίας Άοσμαν και Γιάννης Ιατρούδης.

Όλοι οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές υπέγραψαν συμβόλαιο για ένα χρόνο με τον σύλλογο, εκτός από τον Γιάννη Ιατρούδη. Ο νεαρός επιθετικός παραχωρήθηκε από την ΑΕΚ με τη μορφή δανεικού, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Δημήτρης Σπανός
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι ανανεώσεις και οι αποχωρήσεις

Στον Ιωνικό επιβράβευσαν για την προσφορά τους στην ομάδα τα βασικά “γρανάζια” της μηχανής που βοήθησαν στην ιστορική επιστροφή. Έτσι οι Γιάννης Γκοτσούλιας, Γιώργος Μάναλης, Λευτέρης Ματσούκας, Κώστας Τσιριγώτης, Νίκος Μουστάκης, Σπύρος Φουρλάνος και Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος ανανέωσαν τα συμβόλαια τους και παρέμειναν στον σύλλογο για τη σεζόν 2021-22. Αντίθετα την πόρτα της εξόδου είδαν οι Θανάσης Παπαγεωργίου, Αμπούντ Ομάρ και Ματίας Κάστρο. Η συνεισφορά τους ήταν μικρή και τελικά αποχαιρέτησαν την ομάδα κλείνοντας ένα κύκλο με θετικό πρόσημο, αφού είχαν στεφθεί πρωταθλητές.

Οι προσθήκες και το ρίσκο

Ο Δημήτρης Σπανός και το επιτελείο της ομάδας βρίσκεται στον Βώλακα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει της νέας σεζόν στην Super League. Η δουλειά του 52χρονου Έλληνα τεχνικού είναι αρκετά δύσκολη. Σε σχέση με την ομάδα της προηγούμενης χρονιάς έχουν πραγματοποιηθεί πολλές αλλαγές και προσθήκες, στις οποίες πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση για να δημιουργηθεί μια δεμένη ομάδα.

Μάλιστα οι περισσότερες μεταγραφές ναι μεν διαθέτουν εμπειρία, αλλά όχι την απαιτούμενη για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι του Ιωνικού δεν κινήθηκαν σε “ασφαλή” νερά και τα μεταγραφικά ρίσκα θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν, αν ήταν σωστές επιλογές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.