ΠΑΟΚ: Ο… νέος είναι… ωραίος

Με το 4-2-3-1 να γυρίζει στην αγωνιστική καθημερινότητα ο «Δικέφαλος» με διαφορετική 11άδα ανά ημίχρονο έδωσε αρκετή τροφή για σκέψη στη νέα τεχνική ηγεσία

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιστρέφει στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Βόλου στον πρώτο φιλικό αγώνα της νέας σεζόν.

Χαμηλές πτήσεις

Υπό το βλέμμα του Νέλσον Ολιβέιρα που βρέθηκε στις κερκίδες της Τούμπας αναμένοντας την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον «Δικέφαλο», οι γηπεδούχοι μπήκαν «μουδιασμένα» στο ματς, λογικό κι επόμενο μετά από σειρά διπλών προπονήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Με σαφή προτεραιότητα την ορθολογική ανάπτυξη, την καλή κυκλοφορία και τις πλαγιοκοπήσεις απείλησε από νωρίς με τον Τζόλη να δοκιμάζει σουτ εκτός περιοχής στο 2’.

Ωστόσο η ομάδα του Βόλου επιδεικνόντας – καλώς εννοούμενο – θράσος, πήρε μέτρα στο γήπεδο, βρήκε τρόπο να διασπάσει την απόπειρα πίεσης ψηλά των γηπεδούχων και ν’ απαντήσει στο 8’ με σουτ εντός περιοχής που πέρασε άουτ.

Σε μια φαινομενική «λεπτή» ισορροπία των δύο ομάδων, οι φιλοξενούμενοι, παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την πληθώρα νέων προσώπων, διατήρησαν τα κύρια χαρακτηριστικά που είχαν και την περασμένη σεζόν με σημαντικότερα από αυτά την ταχύτητα, την πίεση στο κέντρο και τις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Μάλιστα, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ από στημένη μπάλα, στο 39’ με τον Βαν Βερτ ν’ αξιοποιεί το άρτια εκτελεσμένο κόρνερ του Μπαρτόλο και την αμυντική ολιγωρία του ΠΑΟΚ ανοίγοντας με κεφαλιά το σκορ.

Ωστόσο, το πλέον ουσιαστικό κομμάτι του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι το κρατούσαν για το τέλος. Μια κάθετη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβγαλε στα πλάγια τον Γκορτεζιάνι, που με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο, σκοράροντας στο ντεμπούτο το με την πρώτη ομάδα.

Αλλαγή δεδομένων

Το δεύτερο μέρος έμελλε να είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Με την παρουσία και του νεοφερμένου Τέιλορ, την επανεμφάνιση του Εσίτι και τον Ουάρντα ως κινητήρια δύναμη η ομάδα παρουσιάστηκε πιο «φρέσκια», με περισσότερη διάθεση αλλά κι αποτελεσματικότητα.

Ο Νιγηριανός μάλιστα σημείωσε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου», δύο λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου, με δυνατό διαγώνιο σουτ για το 2-1. Αξίζει να σημειωθεί πως η ασίστ προήλθε από τον Τέιλορ που έδειξε ενδιαφέροντα πράγματα μεσοεπιθετικά, επιβεβαιώνοντας για όλα όσα τον συνόδευαν από τη μέχρι τώρα θητεία του.

Πέραν αυτών οι γηπεδούχοι έγιναν πιο στιβαροί αμυντικά, απειλήθηκαν λιγότερο και κατάφεραν να πανηγυρίσουν ακόμη ένα γκολ, με τον Μιχαηλίδη στο 86’ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ. Σημείο αναφοράς οι αρκετές εντάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές με κοινό παρονομαστή τον … Γκρίλο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Τσινγκάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Λάμπρου, Τζόλης, Γκορτεζιάνι.

Η 11άδα του Β’ ημιχρόνου: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Νινούα, Εσίτι, Ουάρντα, Μουργκ, Βρακάς, Κούτσιας.

ΒΟΛΟΣ (Γκ. Αμπεσκάλ) (3-4-1-2): Κλέιμαν (31′ Σ. Παπαδόπουλος, 60′ Κότνικ), Βοϊτκόφσκι, Γκουλέν, Τσοκάνης, Πουρίτα, Βαν Βερτ, Μπαριέντος (78′ Λογαράς), Φεράρι, Ρομέρο, Γκρίλο, Μπαρτόλο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.