Προετοιμασία Ολυμπιακού: Ο Τικίνιο και οι άλλοι

Αποστολή Στανς - Αυστρία: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Ο Βραζιλιάνος φορ ξεχώρισε στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Οι προτεραιότητες του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να δουλεύει στο Στανς της Αυστρίας, από την πρώτη μέρα παρουσίας του στο Τιρόλο και μάλιστα σε εντατικούς ρυθμούς. Οι θερμοκρασίες που συνάντησε ο Ολυμπιακός στην Αυστρία είναι ιδανικές καθώς ο υδράργυρος ήταν κάτω από τους 18-19 βαθμούς, ενώ το ψιλόβροχο έδινε στο χορτάρι την ταχύτητα που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε με έμφαση στο build up και στην κυκλοφορία της μπάλας σε ολόκληρο το εύρος του γηπέδου. Οι ασκήσεις είχαν ως στόχο τις συνεργασίες σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτό γήπεδο. Στο πρώτο σκέλος της προπόνησης τα τελειώματα ήταν ελεύθερα, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα δόθηκε εξίσου έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, με αποκορύφωμα το διπλό. 

Ο Τικίνιο ήρθε για να μείνει!

Θετικά ήταν τα δείγματα γραφής για τον Βραζιλιάνο φορ, ο οποίος έδειξε να έχει δουλέψει αρκετά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, κερδίζοντας μέρος του χαμένου εδάφους από την αγωνιστική του αποχή. Ο Τικίνιο με τις κινήσεις του φανέρωσε την υπογραφή του στον αγωνιστικό χώρο. Δυνατό σκαρί με γρήγορες κινήσεις παίζοντας πλάτη τον αμυντικό και άμεσα τελειώματα που βλέπουν εστία. Ένας παίκτης που αναμένεται να ταλαιπωρήσει αρκετά τους αντίπαλους αμυντικούς και φυσικά να βάλει… δύσκολα στον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς αυτή τη στιγμή στο ρόστερ βρίσκονται και οι Ελ Αραμπί και Χασάν.

Ο “ταύρος” Κουντέ 

Ο Πιέρ Κουντέ έλαβε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, πατώντας καλά στον αγωνιστικό χώρο. Φανέρωσε μέρος της ταχύτητας του, αλλά και της διάθεσης του να ενταχθεί άμεσα στο σύνολο. Ξεχώρισε μια πολύ όμορφη σκαφτή κάθετη πάσα στον Χασάν, που άφησε την αντίπαλη άμυνα… κόκκαλο. Στο τέλος της προπόνησης δούλεψε ατομικά με τον Χρήστο Μουρίκη, πάνω στις επαφές με την μπάλα και σε αλλαγές κατεύθυνσης. 

Το πολυπρόσωπο “διπλό”

Ενδιαφέρον είχαν οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για το διπλό που ολοκλήρωσε την προπόνηση. Σε αυτό δεν έγιναν ορατές οι σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για τα μέλη του ρόστερ, ωστόσο ξεχώρισαν κάποιες συνεργασίες, όπως εκείνη του Σεμέδο με τον Σωκράτη ή του νεαρού Σαπουντζή με τον Μπουχαλάκη και τον Πέπε. Οι Τικίνιο, Καμαρά, Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς αγωνίστηκαν ως “μπαλαντέρ”, συμμετέχοντας στο παιχνίδι και των δύο ομάδων. Πάντως αυτό που έδειξε ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη μέρα δουλειάς στην Αυστρία είναι πως κανένας δεν περισσεύει για την ώρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε μέσα απο πλήθος ασκήσεων και συνδυασμών να δώσει ρόλο και χρόνο σε κάθε παίκτη.

ΔΕΙΤΕ την ανταπόκριση των απασταλμένων των καναλιών Novasports και Novasports.gr, Βασίλη Κωνσταντόπουλου και Άγγελου Στυλιάδη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.