ΑΕΚ: Τζαβέλλας με ωριμότητα και εμπειρίες (pic)

H AEK βρήκε στο πρόσωπο του Τζαβέλλα έναν αμυντικό που θα θωρακίσει τα μετόπισθεν και το Novasports.gr αναλύει τις επιδόσεις του διεθνούς μπακ τη χρονιά που ολοκηρώθηκε.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του και αναμφίβολα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολλές και σημαντικές εμπειρίες στο κορυφαίο επίπεδο πρωταθλητισμού.

Αναντικατάστατος στην άμυνα της Αλάνιασπορ

O διεθνής κεντρικός αμυντικός της Αλάνιασπορ πρόσθεσε μία ακόμα γεμάτη σεζόν στο ενεργητικό του τα τελευταία χρόνια. Ο Τζαβέλλας τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε με την τουρκική ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας στα 35 από τα συνολικά 40 παιχνίδια. Τα ματς που έχασε ήταν κυρίως λόγω καρτών, καθώς τελείωσε το πρωτάθλημα με 11 κίτρινες κάρτες. Ότι έχασε ματς λόγω καρτών και όχι λόγω τραυματισμών είναι φυσικά ενθαρρυντικό στοιχείο διότι η ΑΕΚ παίρνει έναν παίκτη που δεν έχει το ιστορικό του Τσιγκρίνσκι.

Στα 35 παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Τζαβέλλας με την Αλάνιασπορ, όπως αναφέρει η σελίδα Supergreek_league είχε μέσο όρο 85,2 επαφές σε κάθε παιχνίδι, όπως και 3,8 ανακτήσεις μπάλας. Επίσης, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο passing game και τις μεταβιβάσεις με ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του που άγγιξε το 86,5%. Αχίλλειος πτέρνα του διεθνούς αριστεροπόδαρου στόπερ οι 11,6 απώλειες κατοχής σε κάθε παιχνίδι, ενώ στο δημιουργικό κομμάτι από τα πόδια του δημιουργούνταν 0.6 ευκαρίες ανά παιχνίδι.

Στυλοβάτης της άμυνας της Αλάνιασπορ ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας για ακόμα μία χρονιά. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Γεμάτες σεζόν την τελευταία δεκαετία

Ο Γιώργος Τζαβέλλας ουσιαστικά συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσω του Πανιωνίου, ο οποίος μάλιστα του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι του 2010. Έκτοτε ο διεθνής στόπερ σε κάθε χρονιά μετράει 20+ συμμετοχές με την εκάστοτε ομάδα που αγωνιζόταν. Μετά τη γερμανική ομάδα πήγε στη Μονακό, ακολούθησε το πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, όπου έμεινε μια τριετία και τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Αλάνιασπορ, της οποίας αποτελεί βασικό γρανάζι στην άμυνα.

Από το καλοκαίρι του 2010 και την Άιντραχτ μέχρι σήμερα ο Τζαβέλλας μετράει 272 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της κάθε χώρας, έχει δηλαδή μέσο όρο 24.7 συμμετοχές τη σεζόν, ενώ έχει σκοράρει συνολικά 14 φορές.

Δείτε το σχετικό γράφημα με τους αριθμούς του Τζαβέλλα στη χρονιά που ολοκληρώθηκε:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.