Άρης: Πονοκέφαλος ο συνθετικός τάπητας του “Αστάνα Αρένα”

Ο αγωνιστικός χώρος της έδρας, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Άρη με την Αστάνα στο Καζακστάν, βάζει σε σκέψεις την τεχνική ηγεσία των "κίτρινων" σχετικά με το πώς πρέπει να είναι καλύτεροι προετοιμασμένοι οι παίκτες να σταθούν

Ο Άρης προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και ειδικότερα για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση, αυτή απέναντι στην Αστάνα, στις 22 Ιουλίου στο Καζακστάν, για το Europa Conference League. Θέλοντας και μη, ένα κομμάτι της προετοιμασίας των “κίτρινων” είναι εστιασμένο σε αυτή την αναμέτρηση, με την πρώτη αντίπαλο της νέας αγωνιστικής περιόδου να περνά από το μικροσκόπιο της τεχνικής ηγεσίας. Στο… κουτάκι, δε, δίπλα στο σημείο που γράφει “αγωνιστικός χώρος Αστάνα Αρένα” μπαίνει διπλό τικ!

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο τάπητας δεν είναι φτιαγμένος από φυσικό χορτάρι, αλλά συνθετικός. Αυτό κάνει τους “κίτρινους” να υπολογίζουν ότι η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της ομάδας, που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε χλοοτάπητα, πρέπει να είναι διαφορετική, για να μπορούν να σταθούν όπως πρέπει.

Για τον Άρη υπάρχει η πρότερη εμπειρία από παρόμοιο αγωνιστικό χώρο, καθώς το καλοκαίρι του 2019 οι “κίτρινοι” είχαν παίξει στη Νορβηγία κόντρα στη Μόλντε, της οποίας το γήπεδο διέθετε πλαστικό τάπητα. Η μνήμη αυτή του συλλόγου οδηγεί τη νυν τεχνική ηγεσία να σκέφτεται ότι, προκειμένου οι παίκτες να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη, πρέπει κάποιες από τις τελευταίες προπονήσεις, που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη πριν η αποστολή φύγει για το Καζακστάν, να γίνουν σε γήπεδο με συνθετικό τάπητα.

Μάλιστα, πέραν αυτού, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αποστολή των “κίτρινων” να αναχωρήσει δύο μέρες πριν το ματς για την Αστάνα, ώστε την παραμονή της αναμέτρησης να προπονηθεί κανονικά, κι όχι απλώς να κάνει ένα χαλάρωμα, στην έδρα όπου αυτή θα διεξαχθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.