Γκαρσία-Ντουάρτε: Διπλή ενίσχυση περιμένει ο Μάντζιος

Ο Άκης Μάντζιος υπολογίζει εν όψει της νέας σεζόν στην αγωνιστική άνοδο του Ματέο Γκαρσία και στην ολική επαναφορά του Λερίν Ντουάρτε, ώστε να δυναμώσει συνολικά ο Άρης

Έτσι όπως το έχει στο μυαλό του ο Άκης Μάντζιος, στην περίπτωση που ο Ματέο Γκαρσία σημειώσει αγωνιστική άνοδο και ο Λερίν Ντουάρτε καταφέρει να βρεθεί σε κατάσταση τέτοια, ώστε να μπορεί να αγωνίζεται και να υπολογίζεται κανονικά για την πρώτη ενδεκάδα, τότε ο Άρης θα είναι σα να έχει εντάξει στο ρόστερ του δύο νέους παίκτες την ερχόμενη σεζόν. Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής των “κίτρινων” ποντάρει ιδιαίτερα σε αυτό.

Μπορεί για τον Ματέο Γκαρσία να ακούγεται υπερβολικό, όμως, ως ένα μεγάλο βαθμό είναι αλήθεια. Την περασμένη σεζόν ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο του παίκτη που οι “κίτρινοι” είχαν δει και είχαν θαυμάσει την περίοδο 2018-2019, όταν για πρώτη φορά αυτός είχε αγωνιστεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Εκείνη την πρώτη περίοδο ο Γκαρσία έγραψε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 11 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ, ενώ είχε και 3 κερδισμένα πέναλτι. Ήταν δε τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι του Άρη, που ξεκίνησε 31 φορές (στις 32 που έπαιξε!) ως βασικός και καθόλου τυχαία δεν έφτασε να πάρει μεταγραφή στο τέλος εκείνης της περιόδου στον Ερυθρό Αστέρα από τη Λας Πάλμας, στην οποία ανήκε και από την οποία είχε δοθεί δανεικός στον Άρη. Το ύψος της μεταγραφής από τη Λας Πάλμας στον Ερυθρό Αστέρα του Τσάμπιονς Λιγκ είχε φτάσει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την περασμένη σεζόν, λοιπόν, ο Γκαρσία σε τίποτε δεν θύμισε αυτόν τον παίκτη. Αγωνιστικά παραγκωνισμένος στο τέλος της παρουσίας του στον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας περάσει ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς δεν ήξερε πού θα συνεχίσει να αγωνίζεται, με τον κορωνοϊό να προσθέτει εμπόδια και άγχος γενικώς, έφτασε αρχές του Οκτωβρίου του 2020 να ενταχθεί στους “κίτρινους”, με έχοντας κάνει κανονική προετοιμασία. Στους “κίτρινους” μπήκε ανέτοιμος και κουβαλώντας την πίεση να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Γιάννης Φετφατζίδης ετοιμαζόταν να φύγει για την Αλ Κορ στο Κατάρ. Όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία, λοιπόν, συνετέλεσαν ώστε ο βιρτουόζος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός να μην πλησιάσει καν στην εικόνα της πρώτης περιόδου που έπαιξε στον Άρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκαρσία την περασμένη σεζόν μπορεί να έφτασε στις 31 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (την ευρωπαϊκή αναμέτρηση δεν την πρόλαβε), όμως, πέτυχε μόλις 2 γκολ και κέρδισε 1 πέναλτι, χωρίς να μοιράσει κάποια ασίστ. Σε 9 αγώνες, μάλιστα, δεν ξεκίνησε βασικός, δείγμα ότι δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η εικόνα του άλλαξε προς το καλύτερο προς το τέλος της σεζόν, όταν κατάφερε να βρει αγωνιστικό ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια.

Επομένως, για τον Άκη Μάντζιο είναι κομβικής σημασίας να κάνει κανονικά προετοιμασία ο Αργεντίνος και να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο που θα τον κάνει να χάσει χρόνο, ώστε να μπορέσει να βρει γρήγορα αγωνιστικό ρυθμό και να είναι σε θέση να προσφέρει από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς, όπως έκανε ο Γκαρσία της σεζόν 2018-2019. Θα είναι σα να προστέθηκε μια… κανονική μεταγραφή στο “κίτρινο” ρόστερ!

Σε ό,τι αφορά στον Λερίν Ντουάρτε, εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα. Ο Ολλανδός μέσος έφτασε το καλοκαίρι του 2019 στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη έχοντας πίσω του μια… κανονική καριέρα στην πατρίδα του, γεμάτη από συμμετοχές, γκολ και ασίστ σε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Σπάρτα Ρότερνταμ, η Χέρακλες, η Χέρενβεν και η Μπρέντα. Τον υποδέχτηκαν οι “κίτρινοι” μετά φανών και λαμπάδων, όμως, δεν τους δικαίωσε…

Αγωνιστικά αδιάφορος, υπέρβαρος και όταν τα ξεπέρασε αυτά και πήρε χρόνο συμμετοχής, δεν κατάφερε να γράψει πάνω από τρεις (3) συμμετοχές, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Ήταν την 1η Ιουλίου του 2020 το ματς αυτό κι έκτοτε δεν αγωνίστηκε ποτέ. Έχει μείνει στις 3 συμμετοχές στον Άρη και στα 87′ αγωνιστικά λεπτά στη διάρκεια αυτών, δηλαδή ούτε καν ένα 90λεπτο!

Το θετικό είναι ότι στο τέλος της περασμένης περιόδου, όταν ο Ντουάρτε άφησε πίσω τον τραυματισμό του και κατάφερε να μπει και πάλι σε ρυθμό κανονικών προπονήσεων με την ομάδα, έδειξε ότι έχει επανέλθει γενικώς, αφού μέχρι και η εικόνα του σώματός του έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με τη σεζόν 2019-2020! Έχασε κιλά και είχε και πάλι την εικόνα ενός… κανονικού ποδοσφαιριστή, κάτι που είχε επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο και ο Άκης Μάντζιος μιλώντας γι’ αυτόν.

Πλέον, έχει τη δυνατότητα να κάνει κι αυτός προετοιμασία από το ξεκίνημα της διαδικασίας και να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό άμεσα. Αν καταφέρει η τεχνική ηγεσία του Άρη να πάρει πράγματα από τον Ντουάρτε, τα οποία στον Άρη περίμεναν από την πρώτη σεζόν (2019-2020) ότι θα τα έδειχνε, τότε μόνο όφελος θα έχει η ομάδα από έναν παίκτη, ο οποίος μέχρι τώρα μόνο έχει λάβει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.