Στάνκοβιτς: Ένας πρωταθλητής για την εστία της ΑΕΚ (infographic)

Η ΑΕΚ ενισχύεται στον άσο με έναν πρωταθλητή Αυστρίας, που προέρχεται από τρεις γεμάτες σεζόν με την Ζάλτσμπουργκ. Τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

O Τσίτσαν Στάνκοβιτς θα είναι ο νέος “φύλακαςΆγγελος” της εστίας της ΑΕΚ και μόλις ο δεύτερος Αυστριακός τερματοφύλας στην ιστορία της ομάδας μετά τον Γιούργκεν Μάχο.

Ξένος γκολκίπερ επτά χρόνια μετά

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 201516 και τον Άλεν Μπαρόχα, η ΑΕΚ θα εμπιστευτεί την εστία της σε ξένο τερματοφύλακα. Μια θέση που την τελευταία πενταετία κάλυψαν μόνο Έλληνες τερματοφύλακες, φέτος φαίνεται πως θα περάσει στην κατοχή ενός Αυστριακού. Του πρώτου μετά τον Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος τη διετία (2007-09) αγωνίστηκε συνολικά σε 27 παιχνίδια.

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έρχεται στην ΑΕΚ για να λύσει όσο μπορεί από τη δική του πλευρά το αμυντικό πρόβλημα και εχέγγυο γι’ αυτό αποτελούν οι τρεις γεμάτες του σεζόν, αλλά και οι συνολικά 11 τίτλοι στην Αυστρία. Έξι πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα με την Ζάλτσμπουργκ.

Συνολικά με την Αυστριακή ομάδα έχει αγωνιστεί σε 152 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας δεχθεί 154 γκολ, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 57 περιπτώσεις.

Έκτη φορά πρωταθλητής Αυστρίας

Τη φετινή σεζόν, 2020-21, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς αναδείχθηκε για έκτη φορά πρωταθλητής Αυστρίας με τη φανέλα της Red Bull Ζαλτσμπουργκ, καταγράφοντας συνολικά 29 ματς στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων στα 8 η εστία του δεν παραβιάστηκε, ενώ μάζεψε από τα δίχτυα του τη μπάλα 31 φορές.

Επίσης, φέτος αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League, όπου γνωρισε μια από τις πιο βαριές ήττες του με 2-6 από τη Μπάγερν Μονάχου, στους 32 του Europa League (δύο ήττες από Βιγιαρεάλ), αλλά και στο Αυστριακό Κύπελλο όπου μέτρησε έξι συμμετοχές κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε πέντε ματς. Στον τελικό με την Λιντς είχε αγωνιστεί 90 λεπτά και η Ζάλτσμπουργκ κατέκτησε το Κύπελλο Αυστρίας επικρατώντας 3-0.

Δείτε το σχετικό Infographic:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.