Ένας ταπεινός κι αδικημένος πρωταγωνιστής!

Ο Γιάννης Κώτσιρας ήταν ένα βασικό κομμάτι στην ομάδα - έκπληξη της σεζόν που ολοκληρώθηκε, τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ίδιος κέρδισε πολλά με το πείσμα και την υπομονή του, αν και υπάρχουν κάποιοι που τον έχουν... ξεχάσει!

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένας ομοσπονδιακός προπονητής να παρίσταται στις εξέδρες του γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για παίκτη του Αστέρα Τρίπολης!

Τον περασμένο Οκτώβρη ο Ολλανδός εκλέκτορας Τζόνι Φαν Σχιπ, το έκανε προκειμένου να δει – τότε – τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.
Σκοπός του τεχνικού της «γαλανόλευκης» ήταν να δει τους Κώτσιρα και Ουές οι οποίοι αγωνίστηκαν στην θέση που έγιναν και γνωστοί στους φιλάθλους εν Ελλάδι, στη δεξιά πλευρά της μεσο-αμυντικής γραμμής!


Έκτοτε ο Κώτσιρας πραγματοποίησε την πιο «γεμάτη» σεζόν με τη φανέλα της ομάδας της Αρκαδίας, έχοντας 31 συμμετοχές με τον Αστέρα στην κανονική διάρκεια και τους αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος.
Με την ομάδα του γεύθηκε επάξια τον άτυπο τίτλο της «ευχάριστης έκπληξης» βασικό μέλος της, ένας εκ των αρχηγών της κι εκπρόσωπος – έστω και στην πλευρά της «μειοψηφίας» – του Ελληνικού στοιχείου σε ένα «λατίν» σύνολο απαρτιζόμενο από Ισπανόφωνους παίκτες ενώ με ταπεινότητα… απαρνήθηκε έναν άλλο άτυπο τίτλο λίγο πριν το φινάλε της σεζόν!


Ήταν τότε που ο Γιάννης Κώτσιρας πέτυχε το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα, κόντρα στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των πλέϊ-οφ (12/5) αλλά μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα των καναλιών Novasports χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς… τυχαίο (!) το επίτευγμά του τονίζοντας πως «δοκίμασε σέντρα, από πλάγια δεξιά..», αλλά η μπάλα αντί για τον Μπαράλες καρφώθηκε στο «γάμα» της εστίας του Αθανασιάδη!

Θα μπορούσε να πει κάτι άλλο προκειμένου να «πολλαπλασιάσει», προς όφελός του, την αξία ενός πραγματικά θεαματικού γκολ, από τα πιο αξιοπρόσεκτα εκείνου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της γηραιάς ηπείρου!
Όμως, δεν το έκανε… Ακόμα κι όταν «έσβησαν» τα φώτα της «ζωντανής» μετάδοσης και τον ρωτήσαμε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, ως παριστάμενοι στον αγώνα, για το αν δοκίμασε έστω μια σέντρα – σουτ κι όχι απλά ένα «γέμισμα», αυτός με χαμόγελο ξέκοψε τις όποιες «ανατρεπτικές» μας παραινέσεις:
«Όχι… Για σέντρα πήγα αλλά η μπάλα πήρε φάλτσα και πήγε μέσα! Ωραίο γκολ, το καλύτερο που έχω βάλει, αλλά… Βοήθησε η τύχη!»


Με «βραβείο» ειλικρίνειας δεν κερδίζεις βέβαια μια θέση στην εθνική σου ομάδα! O Γιάννης Κώτσιρας με το ήθος και κυρίως με το πείσμα του, κερδίζει θέση στο μικρό «γκρουπ» των αρχηγών του Αστέρα αναζητώντας πάντα ο ίδιος ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο και την ομάδα του!
Το αν στο ίδιο χρονικό διάστημα η εθνική μας έψαξε με… «γιατροσόφια» κι άλλες «πατέντες» λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας, αυτό είναι θέμα των αρμοδίων της! Όσοι πίστεψαν και πιστεύουν πως αξίζουν κάτι καλύτερο, «πνίγουν» την όποια στεναχώρια τους και προσπαθούν…


Ο Αστέρας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έδωσε ευκαιρίες και το κυριότερο έδειξε πως θα δώσει κι άλλες σε όσους κυνηγούν τα όνειρά τους καθώς στην ομάδα της Αρκαδίας παίρνουν ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής παίκτες από τα «σπλάχνα» της!
Ένας εξ αυτών, φορά το 12, δεν συμβιβάζεται τόσο εύκολα στο ρόλο της ρεζέρβας αλλά προτιμά την στάμπα του… ταπεινού εργάτη περιμένοντας από το χρόνο τα όποια θετικά αποτελέσματα της δουλειάς του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.