Τη… δάγκωσε (video)

Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο ΟΦΗ που μετά από σπουδαία εμφάνιση νίκησε την ΑΕΚ με 3-1 στο «Γεντί Κουλέ». Ο Μάντζιος σκόραρε δύο φορές, ο Σουμπίνιο μία ενώ είχε μειώσει ο Λυμπερόπουλος. Απογοήτευσε και πάλι η Ένωση με την εμφάνισή της.

Ο ΟΦΗ έχει πάρει… φόρα και πριν από λίγο παρέσυρε στο πέρασμά του και την ΑΕΚ καθώς τη νίκησε 3-1 δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης του Ηρακλείου, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε το σκορ βάζοντας τη «σφραγίδα» του στο ματς. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ δεν έπεισε, ενώ για μία ακόμη φορά εμφάνισε αδυναμίες στην ανασταλτική της λειτουργία. Πάντως, είχε ευκαιρίες και αν οι παίκτες της ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν δώσει άλλη τροπή στη συνάντηση.

Τα αρχικά πλάνα των τεχνικών 

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με τον ίδιο σχηματισμό και συγκεκριμένα με 4-2-3-1.
Ο Νίκος Αναστόπουλος χρησιμοποίησε τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Μπουλούτ και στο δεξιό τον Γαλανόπουλο, με τους Γεωργίου και Ταυλαρίδη να συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο των μετόπισθεν. Στα χαφ τοποθετήθηκαν οι Μπόντορ, Κάλαϊτζιτς, μπροστά τους ήταν οι Σουμπίνιο, Παπουλής, Σίσιτς και ο Μάντζιος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου εμπιστεύτηκε τον Αραμπατζή για να υπερασπιστεί την εστία, έχοντας στις πτέρυγες της άμυνας τους Καράμπελα και Κοντοέ, ενώ οι Μανωλάς και Δέλλας ήταν τα στόπερ. Ρόλο αμυντικών χαφ επωμίστηκαν οι Βάργκας, Καφές. Οι Κάρλος, Λεονάρντο και Σιαλμάς έπαιξαν στο χώρο του κέντρου με τον Λυμπερόπουλο να τοποθετείται στην κορυφή της «γραμμής κρούσης».

Γρήγορο γκολ

Μετά από το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο,  ο ΟΦΗ ευτύχησε να βρει δίχτυα στο 12′ με τον Μάντζιο -έπειτα από πάσα του Παπουλή- αλλάζοντας από νωρίς τα δεδομένα στο ματς. Η ομάδα της Κρήτης έχοντας και ανεβασμένη ψυχολογία, επέβαλε το δικό της ρυθμό κινούμενη ως επί το πλείστον από τη δεξιά πλευρά με τον ιδιαίτερα δραστήριο Παπουλή, ο οποίος με τις επινοήσεις του προκαλούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οι γηπεδούχοι περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την ΑΕΚ, που αφού κινδύνευσε δύο φορές στα πέντε λεπτά μετά το γκολ, φάνηκε με τη σειρά της, απειλητική μόνο με δύο εκτελέσεις φάουλ, που όμως δεν βρήκαν στόχο.
Ωστόσο, με  την πάροδο του χρόνου και μετά το ημίωρο, η «Ένωση» βελτίωσε την εικόνα της, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κάρολ. Όμως, στην πιο μεγάλη φάση που δημιούργησε, λίγες στιγμές πριν από την ανάπαυλα, ο Λυμπερόπουλος αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση και στέρησε από την ομάδα του την ισοφάριση σε ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη, ο Κωστένογλου θέλησε, φυσιολογικά, να τονώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, που είχε και πάλι κορυφαίο τον Λεονάρντο, ρίχνοντας στο ματς τους Γκερέιρο και Μπέλεκ.

2-0 και… απάντηση

Εντούτοις, ο ΟΦΗ μπήκε και στο δεύτερο μέρος με γκολ (στο 49′) με σκόρερ τον Σουμπίνιο, σε ένα τέρμα στο οποίο είχε και πάλι συμμετοχή ο Παπουλής αφού ήταν αυτός που συνεργάστηκε με τον Βραζιλιάνο προτού εκείνος βρεθεί σε θέση βολής. Το 2-0 φάνηκε να αποδιοργανώνει την ΑΕΚ, που όμως συνήλθε σχετικά γρήγορα και στο 60′ επανήλθε στη διεκδίκηση του ματς χάρη σε γκολ του Μπέλεκ,

Η μείωση του σκορ έδωσε. άγρια ομορφιά στον αγώνα. Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία και μετέφερε το παιχνίδι στην περιοχή των Κρητικών αναζητώντας την ισοφάριση, Από την άλλη, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έριξαν το βάρος στην άμυνα και προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους ώστε να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες αλλά από την πλευρά τους και οι επικίνδυνοι Ηρακλειώτες έβγαιναν με αξιώσεις στην κόντρα καθώς η ΑΕΚ είχε κενά μεσοαμυντικά. Ο ΟΦΗ στο 79′. προειδοποίησε χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία με τον Σουμπίνιο αλλά μετά από δύο λεπτά έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Μάντζιο, ο οποίος «σφράγισε» την επικράτηση της ομάδας του, μετατρέποντας το υπόλοιπο της συνάντησης σε τυπική διαδικασία.

Δείτε τι δήλωσαν αποκλειστικά στο Novasports.gr πριν την έναρξη του αγώνα οι Ζορμπάς και Ρίκκα.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 7η
Αγώνας: ΟΦΗ-ΑΕΚ
Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Σαϊραδάρης – Κωστάρας

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ, Σουμπίνιο, Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Καφές, Κάρλος, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.